היי יש לי שאלה

DeadGardens

New member
היי יש לי שאלה

באמת קיים דבר כזה גמישות יתר(ואני מתכוונת במפרקים...) ואם לא אז מה הסיבה יכולה להיות שתובילאת הגוף למצב כמו שתבתמונה(וזה עוד בעדינות אני יכולה עוד יותר לעומק אני מגיעה ככה גם לטבור ואפילו אחריו) ולכאבי ברכיים תחושה כזאת של שחיקה.. (בעבר הייתי רצה המון-הבנתי שזה קשור). או בסיכום-מה האבחנה של דבר כזה ומה המשמעות שלה מבחינת הגבלות,טיפולים,תקופת זמן שהתפועה קיימת וכולי'.. תודה :)

DeadGardens

New member
אני רוצה גם להוסיף ולציין

שגם את כפות הידיים שלי אני יכולה לכופף בזוית של 180 מעלות. כאילו ממש להצמיד את האצבעות לאמה.

גמישות יתר

שלום, גמישות יתר (ניידות יתר של מפרקים) היא תיאור מצב. מדובר במצב בו המפרקים מסוגלים לעבור את טווחי התנועות הנורמליים. התופעה אופיינית יותר בנשים מאשר בגברים והסיבה הנפוצה ביותר היא אידיופטית Benign Joint Hypermobility Syndrome (או תסמונת חופש-יתר מפרקי שפירה) . הטיפול הוא המנעות מתנועות המביאות לכאב או מחמירות אותו, פיזיותרפיה לחיזוק השרירים והרצועות, שימוש בעזרים אורטוטיים (כמו מייצבי מפרקים גמישים או קשיחים למיניהם) ותרגול קצות העצבים המשדרים תשדורות של מנח במרחב למערכת העצבים המרכזית (ישנה חברה ישראלית בשם אפוס שפיתחה מוצר שעובד על העקרון הנ"ל). בקצה הסקלה, קיימות סיבות פתולוגיות, בד"כ על רקע של מחלת רקמת חיבור או מחלת שרירים המביאה לחופש במפרקים. מקווה שהנחתי מעט את דעתך, בברכה,

למעלה