היי יש לי כמה שאלות

PhEoNiX FiRe

New member
היי יש לי כמה שאלות

מהי אכילה כפייתית: ההגדרה שאני מכירה היא אכלן כפייתי הוא אדם שאני יכול להפסיק לאכול. ז'א אין לו את המנגנון שאומר לו לחדול לאכול? האם זה יכול להיות גם משהו פיזיולוגי או שזה רק פסיכולוגי? האם להחשב כאכל כפייתי צרייך להיות מעל משקל מסויים? ה הדברים שיכולים להקל על אכלן כפייתי? כי לומר לו פשוט לא לאכול זה כמו לומר לאלכוהוליסט לחדול לשתות? בתודה מראש עוף החול

../images/Emo124.gif ארטוררררר !!!!!

איפוא אתה??? ארטור הוא המומחה שלנו אולם ההגדרות ברורות דיין. האם תרשי מפאת השעה המאוחרת כי אחזור מחר - כשבלבנו מחשב עלייך? שמרי לי על פיסת חול לבנה ליד גל כחלחל....

../images/Emo140.gif תודה ...

זה משהו מיוחד - הרעש של הגשם המתדפק על התריסים... חודרת אל בין פלחי הפוך ... ושוקעת אל חלומות... עליכם.

ארטור

New member
מה שמאפיין אכילה כפייתית....

זה לא הקמות או תדירות זה איבוד שליטה. זה לא חייב להיות כל הזמן. יש בהתקפות (binge eating) פסיכולוגי זה לא פזיולוגי? יש גורמים נוירו-כימים, הצורך לעלות את הרמת הסרטונין, אנדופינים, GABA ועוד. הורמונים גם עושה בלגן עם קמיהה לאוכל אצל אכלנים כפייתים. יש אנטרקציה בן פזי ופסיכולוגי. אלכוהוליסט חייב לשתות אבל ללא אלכוהול: מיים, מיץ, נוזלים אכלן צריך לאכול ולא "לשתמש" מיחד במאחלים שמשנה מצב רוח כמו סוכר לבן וקמח לבן וקמויות. תקרא יותר ב- www.trotzky.com

PhEoNiX FiRe

New member
תודה ארטור

אבל מה אם מימד המשקל. כדי להחשב כאכלן כפייתי לא צריך להיות מעל משקל מסויים? או במשקל תלת ספרתי(משקל בעל 3 ספרות)?

PhEoNiX FiRe

New member
היי מצאתי כמה הגדרות

של באכילה כפייתית ב compulsive eating u גם binge eating אבל ההבדל לא כלכך ברור לי גם עשיתי את המבחן העצמי שיש שם שגם הוא לא ממש מדוייק אגב תודה לתגובות ו... בוקר טוב

עלייה במשקל? לאו דווקא...

ישנן הפרעות אכילה קשות המלוות דווקא בירידה עד כדי סיכון במשקל. בולמיה - הינה סוג של הפרעת אכילה בה על מנת לא לעלות במשקל נוקט האדם בצעדים מאוד דרסטיים למניעת עלייה זו, צעדים שלעתים עשויים להוות סיכון לחייו. אין תמיד קשר ישיר בין הפרעת אכילה למשקל. ישנם אכלנים כפייתיים שהורידו עשרות (אולי מאות משך השנים) קילוגרמים ממשקלם - ואינם מגיעים למשקל תלת ספרתי. הפרעת האכילה כפי שארטור ציין אינה הכמות אלא הכפייתיות. ותודה על פיסת החול הלבן עם הגל הכחול.

PhEoNiX FiRe

New member
היי

אני לא מדברת על אנורקסיה או בולימיה אלה על אכילה כפייתית אוbinge eating בהפרעות האלה אדם כן צריך להיות מעל משקל מסויים משהו כמו 15 \20 % מעל הממוצא

למעלה