היי, יש לי בקשה/שאלה

Headdown

New member
היי, יש לי בקשה/שאלה

האם יש מקום שהו בו אני יכולה לקרוא פרושים לשירים של אביתר מאלבומו הראשון? יכול להיות שעשיתם פה בפורום פינת ניתוחי שירים שלו? כי ממה שחיפשתי לא מצאתי... ואם אין פה ניתוחים לשירים, אולי תוכלו לרשום לי בשורה או שתיים על כמה מהשירים מהאלבום הראשון? כי שיר למשל כמו "אקדח" הוא ברור, אבל למשל "אבות ובנים" "הדוב והנחש" ועוד כמה, אני לא כל כך מבינה.. תודה

מממ

את 'הדוב והנחש' אני לא מצליח לפרש, הוא תמיד מסקרן אותי ותמיד מרגיש לי שזה מחביא המון מאחורי המילים הציוריות שלו, אבל לא הצלחתי, אני אשמח אם מישהו יאיר את עיניי.. לגביי 'אבות ובנים' , אנשים פירשו אותו בדרכים שונות, אבל עדי אמרה לי פה שהוא פעם אמר לה אחרי הופעה (או לחברה שלה) שזה מדבר על העזיבה שלו מבית הוריו ומעבר לבית משלו בת"א... מצחיק ששיר כ"כ אלים נכתב על נושא כזה אה? :)

Headdown

New member
ממ אוקי, תודה! אם עוד מישהו יוכל

לפרש/לנתח זה מאד יעזור לי, כי אני רוצה להשתמש באחד מהשיריםפ של אביתר בקליפ שאני שאני צריכה לצלם כעבודת גמר... ולא רק הדב והנחש, ואבות ובנים, כל פירוש של שיר מהאלחבום הראשון יתקבל בשמחה, תודה

הייתה כאן פעם פינה

שנקראה "יש לי סיכוי להבין" (אני אחראית על השם ההזוי שלה
) ובה פירשנו שירים שלו, תעשי חיפוש מתקדם עם שם הפינה, אני מניחה שגם זה יוכל לעזור..
ואני לא חושבת ש"אקדח" ברור, בכלל לא.. היה לי כאן דיון עם מישהי שראתה אותו אחרת לגמרי ממני
את יכולה לנסות לחפש גם אותו
(הוא ישן, עמוק עמוק בתוך הארכיון
)

Headdown

New member
חיפשתי עכשיו, ומצאתי

וזה בדיוק מה שחיפשתי, רק חבל שיש שם איזה 3-4 שירים מהאלבום הראשון:p תודה בכל זאת

אני חושבת שאני יכולה

בקשר ל"הדוב והנחש", לפחות לפי איך שאני הבנתי מהרגע הראשון.. (במקרה הזה אין לי מידע מאביתר עצמו
) אני לא אסביר עכשיו כי אין לי זמן, אבל בקרוב, תזכירו לי

itoosh2

New member
אני הבנתי ש"הדוב והנחש"

כתב מאיר אריאל ז"ל... לא?

ח ל ו ן

New member
זה לא עדי אמרה

זה משתמש אחר...
והדוב והנחש מזכיר לי אישית משהו כמו ניצול מיני של מבוגר לילד. כלומר, אב ובנו או משהו בסגנון. לאביתר יש נטייה לדברים על נואשים כואבים. "וכשהדוב ישן הוא לא ידע בכלל" "בשקט בשקט לא מעיר את השכן"

למעלה