היי...יש לי בעייה

היי...יש לי בעייה

אני כעיקרון משוחררת כבר כמה חודשים...ואין לי שמץ מה בדיוק ללמוד.אני ממש לא סגורה על עצמי. הרבה אנשים אמרו לי שמכיוון שאני יצירתית כדאי לי ללכת ללמוד פרסום.דיי חשבתי על זה הרבה,והגעתי להחלטה שזה באמת דיי מעניין אותי הבעייה היא שאני רוצה ללמוד לקבלת תואר ראשון.האם יש מקום כלשהו שמציע תואר ראשון בתקשורת ופרסום איכשהו נכלל בתוכו? עוד דבר...האם כדאי בכלל ללכת ללמוד תקשורת? המון אנשים אומרים לי שאין ביקוש לזה בכלל.

תקשורת

בחוגים לתקשורת ישנם גם מספר קורסים בתחום הפרסום. במכללה למינהל זהו תחום התמחות- תקשורת שיכנועית: מכון הדסה ליעוץ בבחירת מקצוע ת"ד 1406 ירושלים 91013 רח שטראוס 24 טלפון 6244344 02 פקס 6221287 02 תקשורת/קומוניקציה מכללה למינהל רשל"צ, ת"א, גבעתיים, אקדמי כתובת: ת.ד.9153 שד´ יצחק רבין 7 רשל"צ ראשון לציון 75190 טלפון:03/9634111 מועד הרשמה: 14.4.02 - 1.1.02 הרשמה מאוחרת 21.4.02 - 17.7.02 מועד תחילת הלימודים: אוקטובר גובה שכר לימוד: 70,510 ש"ח צמוד נכון ל- תשס"ב . שכר הלימוד הוא לכל התואר - 3 שנים. משך הלימודים: שלוש שנים שעות לימוד: בשעות היום דרישות מוקדמות: תעודת בגרות+ פסיכומטרי ארצי תעודה בסיום: תואר ראשון - B.A בתקשורת וניהול מועד אחרון לפסיכומטרי: 25/26.3.2002 מידעת סיכויי קבלה(אתר אינטרנט):< http://academia.nite.org.il תנאי קבלה: תנאי קבלה לשנת תשס"ג: א. תעודת בגרות מלאה. לחלק מציוני הבגרות ניתנות תוספות (בונוסים). ב. בחינה פסיכומטרית ארצית. (פטורים מהבחינה הפסיכומטרית בעלי תואר אקדמי.) ג. ציון המיון המשוקלל מחושב לפי: ממוצע תעודת בגרות, הציון במרכיב הכמותי של הבחינה הפסיכומטרית, הציון במרכיב המילולי של הבחינה הפסיכומטרית. ד. לא יתקבלו מועמדים אשר ציונם באנגלית בבחינה הפסיכומטרית נמוך מ - 84 . ה. בחינת אמי"ר באנגלית: מועמד המעוניין לשפר את ציון האנגלית בבחינה הפסיכומטרית רשאי לעשות זאת באמצעות בחינת אמי"ר. עפ"י ציון האנגלית בבחינה הפסיכומטרית או בבחינת אמי"ר יסווג המועמד למכינות באנגלית עפ"י רמתו כדי להגיע לפטור. ו. מועמדים בני 30 ומעלה: לחוגים מדעי ההתנהגות וכלכלה בלבד יוכלו להתקבל מועמדים חסרי תעודת בגרות אבל עם בחינה פסיכומטרית, או בעלי תעודת בגרות ללא בחינה פסיכומטרית לאחר שיעברו ראיון אישי וועדת קבלה. ז. מספר המקומות מוגבל. ח. מכינה ייחודית במכללה למינהל: מיועדת לתלמיד המבקש ללמוד במסלול האקדמי. התוכנית כוללת לימודי מתמטיקה ואנגלית ברמה של 5 - 4 יח"ל ועוד 4 מקצועות אקדמיים, ממגוון לימודי היסוד של שנה א´ במסלול האקדמי של המכללה למינהל. פרטים נוספים במוסד. תנאי קבלה נוספים: מתמטיקה: המועמדים לבי"ס לתקשורת, חייבים לעבור מכינה במתמטיקה. פטור מהמכינה ינתן למי שנבחנו במתמטיקה 5 יח"ל בציון 70 ומעלה, או 4 יח"ל בציון 80 ומעלה. פרטים נוספים ראו בחוברת מדריך לנרשם. תוכנית לימודים: תקשורת וניהול - תואר ראשון. הלימודים נערכים במתכונת דו-חוגית. התוכנית משלבת התמחות עיונית ומעשית בתחומי התקשורת השונים. לימודי החובה העיוניים כוללים לימודי תשתית כמו - חשיבה אומניסטית, חשיבה מדעית, מבוא לאסתטיקה ועוד. לימודי החובה המעשיים מקנים מיומנויות יסוד כלליות ומיומנויות מקצועיות. עם סיום החובות האקדמיים לשנה הראשונה יבחרו הסטודנטים בשתי התמחויות מתוך ארבע. פרוט ההתמחויות: א. תקשורת שכנועית: התמחות זו תכשיר את הסטודנט לתחומי הפרסום, יחסי ציבור, דוברות ושדולות. בצד לימודים עיוניים, חשיבה וניתוח ביקורתיים. המיומנויות המעשיות נרכשות בסדנאות כמו - תקציבאות, רעיונאות, תכנון מדיה, תקשורת פוליטית ועוד. ב. עיתונאות ותקשורת משודרת: ההתמחות משלבת ידע אקדמי והכשרה מעשית בתחומי העתונאות והתקשורת המשודרת. ההתמחות מדגישה במיוחד את תחומי היצירה וההפקה, המחקר והביקורת של חדשות ואקטואליה בטלוויזיה, ברדיו, ובעתונות הכתובה והדיגיטלית. הקורסים המעשיים כוללים נושאים כמו: יסודות של דיווח עיתונאי, הפקה ועריכת חדשות לטלויזיה ולרדיו, הפקת אולפן, תורת הראיון ועוד. ג. תקשורת דיגיטלית: ההתמחות מקנה לבוגרים ידע מעודכן והבנה של טכנולוגיות התקשורת החדשות, כך שיוכלו להשתלב במחקר, פיתוח, לימוד וייצור תכנים בתחומים אלו. בצד לימודים עיוניים יתנסה הסטודנט בסדנאות מולטימדיה, פיתוח ועיצוב אתרי אינטרנט, עיתונות ומו"לות אלקטרונית, פיתוח והפקה של אתרי סחר אלקטרוני למידה והדרכה מרחוק, ועוד. ד. מדיה ותרבות פופולרית: ההתמחות מעניקה לסטודנטים הבנה והכרה של מושגי מפתח כמו הסיפור, הגיבור והעלילה ותרומתם להבניית ז´אנרים בבידור ובתרבות הפופולרית, עם מושגי תרבות שהפנטזיה נמצאת במרכזם. ההתמחות מכוונית לסטודנטים המבקשים להכשיר עצמם לתפקידים של ייזום וניהול תכנים בתחום המדיה הפופולרית, בדגש על הטלוויזיה. התחום המעשי יאפשר התנסות בסדנאות כמו: פיתוח פורמטים חדשים להפקה טלוויזיונית, תכנים לרדיו ולטלוויזיה ועוד. משך הלימודים: 3 שנים. תוכנית הלימודים בנויה במתכונת שנתית. התעודה בסיום: בוגר בתקשורת וניהול. טלפון בחוג: בי"ס לתקשורת 03/6902091 אתר באינטרנט: www.colman.ac.il נכון ל- תשס"ג

למעלה