היי יקרות שלי..........

dana31

New member
היי יקרות שלי..........

כן כן אתן....... שעוזרות לי לא מעט ועל כך תודתי. אני מתחילה ביום ראשון פעילות בנושא פירות הדר. מדובר בגילאי 2-3 כיצד אני יכולה להתחיל עם הנושא? יש למשהי רעיון מיוחד לפעילות פתיחה? שוב מדובר בגילאים קצת קטנים 2-3........... תודה ושבת נפלאה

gili111

New member
פרי הדר- מה טעים, מה נהדר

אני אוהבת את הנושא חוויתי, מתוק, וטעים! אפשר להתחיל מפעילות הכללה והבחנה בצורה מוחשית (מביאים את הפירות) הכללה- כל הפירות שהקבוצה\משפחה כוללת והבחנה- הפירות שאינם שייכים. ולהראות את ההבדלים. לתפוז, אשכולית וכו וכו יש פלחים , קליפה עבה, מיץ . לתפוח יש? לבננה יש? מבנה הפלחים, ועוד עוד ועוד אני מספרת במעמד זה על משפחת פרי הדר (אמא תפוזה, אבא אשכוליטל, לימוני הבן החמוד, וקלמנטינוקת) שהפרידו ביניהם בפרדס, אבל לבסוף הם נפגשו ב.....צלחת.

טלגל

New member
פרי-הדר-../images/Emo43.gif

אני אוהבת את הנושא הזה גם טעים וגם חוייתי, עם ילדים כאלו קטנים, הייתי מתחילה במליאה בשירים שקשורים לנושא, יש כמה שירים מתוקים וחדשים מתוך אפרוחים למשל: "אדון לימון הלך לישון, היה חמוץ לו בלשון...."(אם יש צורך אמשיך את השיר), בדיקלומים: " תפוז, אשכולית וקלמנטינה, רבו רבו וצעקו: רק אותי תאכל שרה...") וסיפורים על תהליך איסוף התפוזים, סיפור על משפחת התפוזים וכו´. אחר-כך בקבוצות קטנות כדאי להראות כמה סוגי פרי-הדר את הקליפה העבה, את הבקבוקונים, לתת להם לטעום ולעזור להם לראות שהם שייכים למשפחה אחת. (ולא נורא אם הם עוד לא הבינו יש להם מספיק זמן לכך....) אפשר במליאה לשחק גם משחקי מישוש וטעם, להכין איתם סוכריות מקליפות של פמלה ושל תפוז, עוגת תפוזים, וריבה........ בהנאה

dana31

New member
תודה תודה תודה.... בהחלט נתתן לי

לא מעט רעיונות....... תודה

טלגל

New member
דיקלום על פרי-הדר

" תפוז, אשכולית וקלמנטינה רבו, רבו צעקו: רק אותי תאכל שרה, רק אותי תאכל שרה, באה אמא והשלימה, באה אמא והכינה, מכולם סלט פירות". אני צריכה לבדוק בתיקייה שלי בטח יש לי עוד כמה- אחפש יותר מאוחר. שבת-שלום לכולנו....

gili111

New member
דיקלום נוסף../images/Emo41.gif

בארגז יושב תפוז ואינו רוצה לזוז מחכה הוא שם לנס שישוב אל הפרדס

למעלה