היי טק מעפן

If6Was9

New member
היי טק מעפן ../images/Emo31.gif

מה שהכי מתחשק לי לעשות זה לעזוב את מקום העבודה הנוכחי שלי בלי למצוא חדש, פשוט כי קברניטי הארגון עסוקים ברדיפה אחרי איכות ואחרי דירוגי CMM, אבל שוכחים שבארגון עובדים בני אדם, ולא מחפשים דרכים להפוך את העבודה השגרתית לשוחקת פחות. כשמקבלים משימת פיתוח בחברה יש איזה שהוא נוהל, שלפני שמתחילים לפתח, כותבים ממש כל דבר שמתכוונים לעשות במסמך WORD, ומה שאני מפתח כרגע זה גם משהו שאני צריך לעמוד בו בלחץ של זמן, וגם תיעוד העבודה עפ"י הסטנדרטים שבפרוייקט הוא בור ללא תחתית, ואני חש עצמי דיסלקטי מול המסמך הזה, שבו כל פיפס שאני מתכוון להכניס בתכנה עלי גם לשבור את הראש איפה להכניס למסמך. באופן כללי, למרות שהחברה בה אני עובד רכשה כלי פיתוח ההופכים את כתיבת התכנה ליותר קלה ונוחה, מצאו קברניטי הפרוייקט גם דרכים להפוך את העבודה ליותר מסורבלת ובירוקרטית. זה הגיע עד כדי כך שכשקיבלתי מכתב בדואר אלקטרוני מחבר שעובד במקום אחר, הדבר הראשון שעניין אותי זה עם יש שם את הנוהל המעיק הזה.

הזדמנות

האם ניסית להגדיר מה בדיוק אתה מרגיש בתוך העיסה הזאת ? איזה רגעים עוברים עליך ? מבחינת תובנות, אני מתכוון, לגבי מה בדיוק קשה לך שם. הבירור הזה חשוב כדי לנצל את הערפל הסמיך והקשה הזה כדי לצאת ממנו בבהירות לגבי הצרכים שלך. שבוע טוב אמיר דרור

If6Was9

New member
אנסה להשיב

אז במקרה של הסמך אני חש תחושה של לחץ שאין בו כל דבר חיובי. באופן כללי, כשאני מחליט איך לגשת לפתרון בעיות לא קשה במיוחד לתאר את הדרך במלים. לדעניותי, מדובר במסמך פרטני מדי. היום סיימתי לקודד מה שצריך בשלב זה, ותוך כדי עבודה מצאתי שייש דברים נוספים שלא פירטתי במסמך, ואף המנהלת הישירה שגם מפקחת עליו לא ציפתה לכך שיהיה עלי להוסיף את הדברים הנוספים ההם. בקיצור, בדברים שבשבילם למדתי מדעים מדוייקים, אני חש שאני מתמודד בקלות יחסית, גם אם אני מגיע לנושא חדש יחסית, והמסמך בעצם מכביד עלי (אם לא מדובר בפיתוח שגרתי) כי קשה לערוך אותו תוך התמודדות עם הקשיים הצפויים שבפיתוח עצמו. בקיצור, מה שקוראים אצלנו Design מהווה עבורי משימה שייש לסמן עליה את ה-
ותו לא.

להזכירך

חוזר לאמירה הראשונה שלך - רוצה לעוף מההיטק. אני מניח שבאמתחתך יכולות לא מועטות, האם בדקת פעם אם עצמך מה תוכל לעשות מחר בבוקר שזה לא הייטק ? לפעמים שלב ביניים עושה לנו שירות ענק. אנחנו עוזבים, מוצאים משהו לבינתיים ומתחילים בעבודה פנימית שמתוכה מתגלית לנו הדרך. חשבת בכיוון ?

If6Was9

New member
תודה על התשובות.

אני מקווה שאצליח למצוא עבודה בתחום הצילום, נושא שהתחלתי ללמוד לאחרונה, ואני מקווה שאמצא קורס איכותי שאוכל לשלב עם העבודה. בעבר, חשבתי להצטרף לחבר שחשב לפתוח עסק בתחום היבוא כ"מומחה" לשפה האנגלית, אך בינתיים הוא, כנראה, הולך לעבוד כפועל יצור, מס' חדשים לאחר שהוא סגר עסק.

motior

Member
רגע, רגע...

נראה לי שאין לך בעיה עם תכנות - רק עם המסמכולוגיה. האם זה באמת כך? האם אתה אוהב את העבודה אבל שונא את הביורוקרטיה? אם כן, אולי אינך צריך להחליף מקצוע אלא מקום עבודה.

qweasd1

New member
אני -כל כך- מזדהה איתך..

זה מחניק את כל חדוות העשיה, ולא מבטיח שום שיפור איכות.

אליזבט3

New member
האם גם את/ה במצב הזה?

מה היית מוכן לעשות כדי לשנות את "המשחק"? זו השאלה שצריך לשאול במצב הזה. ואז להתחיל תהליך שינוי הגדרות. בהצלחה!

סיגלי3

New member
מזדהה גם כן...

נראה לי שרק מי שבהה בחלון של Word שעות על גבי שעות יכול להבין את התסכול... אבל מה שאני יכולה לספר לך מנסיוני, זה שלמדתי כמה דברים מלעשות Design את היופי והתועלת בתכנון קצת על סבלנות, ועל זה שלפעמים היא באמת משתלמת וזה שהיי טק זה ממש לא בשבילי... לא יודעת מה אתה יכול ללמוד מזה, בהצלחה... סיגל

If6Was9

New member
ממש אין לי בעיה להשתמש ב-WORD

הבעיה היא שמשימת התיעוד הופכת לבור ללא תחתית. למעשה פיתוח הקוד עצמו הרבה יותר קל, ודי ברור, אך התיעוד נעשה מורכב יתר על המידה.

lonefairy

New member
תגובה

אני ממש לא מבינה אותך! לידיעתך, זו הרמה בה צריך לפתח תוכנה, וזה מבוסס על ניסיון רב שנים של מומחים למקצוע. אני מסכימה איתך שזה יכול לפעמים לעצבן, אך רק כך ניתן להבטיח קבלת מוצר מקצועי שניתן להמשיך ולתחזק בעתיד. תסלח לי, אבל אם רק מהסיבה הזאת אתה רוצה להחליף מקום עבודה, אז ראשית דע לך, שיהיה לך קשה מאוד למצוא מקום עבודה שלא עובד בסטנדרטים האלה (וגם אם תמצא, לא בטוח שתתקבל), ושנית, חברות שעובדות ללא שום תיעוד מינימלי של התוכנות שלהן, הן בדר"כ חברות ברמה נמוכה שהפרוייקטים שלהן נועדו לכישלון, ואתה תמצא את עצמך מפוטר בשל הפסדים של החברה הרבה יותר מהר ממה שאתה חושב. אם אתה ממש שונא תיעוד תוכנה, אז דעתי היא שאין לך מה לחפש במקצוע הזה, וכדאי שתשקול הסבה מקצועית. אולי אני נשמעת לך מתנשאת, אבל בסופו של דבר זה נועד גם בשבילך, כי כפי שאמרתי, הסיכויים שתמצא מקום עבודה שלא עובד כך, הינם קלושים. שיהיה לך יום טוב.

למעלה