היי-טק באנגליה
שלום
אני מראש מודה שאני מפרסם את ההודעה הנ"ל ב2 פורומים... (ישראלים באירופה, ועוברים לאירופה) אז אני מראש מתנצל כי אני מניח שחלקכם קוראים את 2 הפורומים
בכל מקרה, סיפור קצר: אני בן 22, אוטוטו (סמסטר) בוגר תואר ראשון המדעי המחשב. עם נסיון בתחום (מחשבים, פיתוח מערכות) התכנות של כ6 שנים (עם נסיון מקצועי מהצבא ותעסוקות נוספות). בארץ, כל משרה פתוחה בפני בשמחתי בתחום הזה... אבל החלטתי שבגלל שאני צעיר וזו התקופה לנסות דברים... אז אני רוצה לעבור לאנגליה (ספציפית ללונדון). לנסות, מקסימום שנה-שנתיים לא הולך.. נמאס... נחזור. אבל תמיד אפשר לנסות. למה דווקא לונדון, אנגליה? אני מוכן אולי להתפשר על קיימבריג' או אוקספורד. אבל ככה בא לי, אני רוצה להנות מהעיר בה אני חי ואני מאוד אוהב את לונדון (ונראה לי שאני אסתדר בה טוב). בארץ, אחרי כמה שנים בתחום מכירים המון אנשים והמון סטאראטפים ומאוד קל לחפש עבודה (במיוחד שפה יודעים להעריך את הנסיון הצבאי), אבל בשביל למצוא עבודה בחו"ל אני יכול לפנות לחברות הגדולות וגם אז משום מה תמיד מעבירים אותי למחלקות ה"מסיימי תואר טריים" בגלל שאני רק עכשיו מסיים תואר ומתעלמים לגמרי מהנסיון שלי, או לחפש קצת באתרי Jobs של אנגליה וזה לא מלהיב. רציתי לקבל טיפים על איך לחפש עבודה באנגליה? אני קצת עובד עיצות... (או יותר טוב, אם מישהו פה עובד בהיי-טק ומחפש עובדים? או מכיר אנשים שמחפשים? במסרים
) תכננתי לעבור בסביבות סוף הקיץ (ככה שאני לא ממהר, אבל דברים כאלה לוקחים זמן). מבחינת אזרחות - יש לי אזרחות רומנית, אני יודע שהיא לא מאפשרת לי לעבוד באנגליה... אבל אני מניח שתהליך הויזת עבודה מקוצר? אם אתם יודעים על זה משהו אני אשמח לקבל מידע.
רבה
שלום