היי-טק באנגליה

Salem

New member
היי-טק באנגליה

שלום
אני מראש מודה שאני מפרסם את ההודעה הנ"ל ב2 פורומים... (ישראלים באירופה, ועוברים לאירופה) אז אני מראש מתנצל כי אני מניח שחלקכם קוראים את 2 הפורומים
בכל מקרה, סיפור קצר: אני בן 22, אוטוטו (סמסטר) בוגר תואר ראשון המדעי המחשב. עם נסיון בתחום (מחשבים, פיתוח מערכות) התכנות של כ6 שנים (עם נסיון מקצועי מהצבא ותעסוקות נוספות). בארץ, כל משרה פתוחה בפני בשמחתי בתחום הזה... אבל החלטתי שבגלל שאני צעיר וזו התקופה לנסות דברים... אז אני רוצה לעבור לאנגליה (ספציפית ללונדון). לנסות, מקסימום שנה-שנתיים לא הולך.. נמאס... נחזור. אבל תמיד אפשר לנסות. למה דווקא לונדון, אנגליה? אני מוכן אולי להתפשר על קיימבריג' או אוקספורד. אבל ככה בא לי, אני רוצה להנות מהעיר בה אני חי ואני מאוד אוהב את לונדון (ונראה לי שאני אסתדר בה טוב). בארץ, אחרי כמה שנים בתחום מכירים המון אנשים והמון סטאראטפים ומאוד קל לחפש עבודה (במיוחד שפה יודעים להעריך את הנסיון הצבאי), אבל בשביל למצוא עבודה בחו"ל אני יכול לפנות לחברות הגדולות וגם אז משום מה תמיד מעבירים אותי למחלקות ה"מסיימי תואר טריים" בגלל שאני רק עכשיו מסיים תואר ומתעלמים לגמרי מהנסיון שלי, או לחפש קצת באתרי Jobs של אנגליה וזה לא מלהיב. רציתי לקבל טיפים על איך לחפש עבודה באנגליה? אני קצת עובד עיצות... (או יותר טוב, אם מישהו פה עובד בהיי-טק ומחפש עובדים? או מכיר אנשים שמחפשים? במסרים
) תכננתי לעבור בסביבות סוף הקיץ (ככה שאני לא ממהר, אבל דברים כאלה לוקחים זמן). מבחינת אזרחות - יש לי אזרחות רומנית, אני יודע שהיא לא מאפשרת לי לעבוד באנגליה... אבל אני מניח שתהליך הויזת עבודה מקוצר? אם אתם יודעים על זה משהו אני אשמח לקבל מידע.
רבה

Nobilis

New member
תשובה

היו המון שירשורים על זה בעבר בפורום השכן ("ישראלים ואירופה") ובפורום הזה, מומלץ לעשות שימוש במנגנון החיפוש, ולחזור עם שאלות ממוקדות, אם יש. לגבי האזרחות הרומנית - היא לא מאפשרת לך עבודה כשכיר בבריטניה בשנים הקרובות (ללא אישור עבודה, כלומר, מצבך כשל ישראלי שרוצה לעבוד בבריטניה). המצב אמור להשתנות עד לשנת 2014 לכל המאוחר.

Salem

New member
דווקא קראתי וחיפשתי

אבל חיפשתי המלצות על איך לחפש עבודה. והאם זה קשה לאזרח ישראלי לקבל ויזת עבודה לאנגליה בתחום היי-טק?

dudy1979

New member
חפש בפורום/גוגל את HSMP

שזו הדרך היום לקבל ויזת עבודה בבריטניה. (שים לב, עם זאת שהתוכנית הזו עומדת לעבור שינויים שטיבם עדיין לא ברור, גם על זה היו שרשורים בעבר).

TrigATUSA

New member
מציאת עבודה

כדי לקבל אישור עבודה דרך מעסיק המעסיק יצטרך להראות שלא הצליח למצוא עובד מתאים בבריטניה (או באיחוד), אני לא בטוח. אלא אם כן הטכנלוגיה שבה אתה מתמחה היא ייחודית זה יהיה קשה עד בלתי אפשרי (אני יודע שמעסיק קודם שלי רצה ולא היה יכול להביא מתכנתי SQL כי יש מספיק כאלה בבריטניה) על כן, מציאת מעסיק וקבלת וויזה דרכו נראה כמו כיוון עם סיכוי נמוך כמו שאמרו לך, תתחיל בלבדוק אם אתה עומד בתנאי HSMP, ותתחיל לעבור על זה מיד (כי למשל להתארגן למבחן באנגלית יכול לקחת כמה חודשים) כשיהיה לך את זה, תוכל להמשיך בחיפוש עבודה ספציפי בגדול מאוד אתה צריך: 1. להכין קורות חיים מתאימות לאירופה 2. לפרסם קורות חיים באתרי העבודה המרכזיים 3. להתחיל לפנות למשרות אבל שוב, אם אין לך אישור עבודה תצטרך סיפור מאוד מאוד משכנע כדי לגרום למעסיק לבחון את המועמדות שלך כתבו (וגם אני) מאוד מאוד בפירוט אפילו בשבועות האחרונים על תהליך חיפוש העבודה אם אחרי שקראת את זה יש לך עוד שאלות אתה מוזמן לשאול

Salem

New member
../images/Emo41.gifאז במקום אחר...../images/Emo35.gif

מה עם היי-טק במקום אחר
איפה האיחוד לא מגביל אזרחים רומנים
יש רשימה כזאת איפשהו? די מאכזב, בניתי על האזרחות בשביל זה...

TrigATUSA

New member
בריטניה היא המקום הכי לא מגביל מבחינת

ההגירה ממדינות מזרח אירופה (או ה"מזרחיים" כפי שאנו מעקמים כלפיהם את האף באנינות) בכל מקום אחר זה יהיה יותר קשה אכן, אזחות רומנית שווה די מעט תיאורטית יש לך אפשרות חוקית להירשם כעוסק מורשה בבריטניה, ולעבור בתור FREELANCE ולא שכיר, אבל אני לא מכיר מישהו שעשה את זה בפועל אבל לא נראה לי שאתה מקשיב למה שאומרים לך כאן תבדוק את הזכאות שלך ל HSMP, זה יכול להיות הפיתרון עבורך

Salem

New member
אני בהחלט מקשיב

אבל תוכניתנים יש המון
אני עוסק בתחום המחשבים, בתכנות. אם צריך להוכיח שלא קיים מישהו שעוסק באותו התחום... אז אני בבעיה.

TrigATUSA

New member
אתה לא מקשיב ולא חיפשת בפורום כמו שיעצנו

על מנת לקבל HSMP אין צורך להוכיח שלא קיים מישהו אחר בשביל המשרה

Nobilis

New member
תיקון קל

ראשית, רוב המדינות באיחוד כבר אינן מגבילות את אזרחי המצטרפות של 2004. גם לגבי המצטרפות של 2007 (רומניה ובולגריה) ניתן למצוא מדינות שאינן מגבילות. לדוגמא - שבדיה.

למעלה