היי - טורקיה..

עומר ד

New member
היי - טורקיה..

אני מתעניין בטרק לאזור הרי הטאורוס או הקצ'קר בסביבות אפריל מאי השנה. התכנון הוא כ7-8 ימים, שיכללו טרק של 3-4 מהם, רפטינג וסנובורד בשלג.. אני בכיוון , או שבתק' זו של השנה זה לא ריאלי? כמו כן, מה סדר גודל התקציב ? אני חשבתי בכיוון של 1000 דולר (כולל הכל) לאדם. כמו כן, האם יש לכם הצעות מענינות לדברים ספציפים שהתנסתם בהם בטורקיה. תודה מראש עומר

mic26

New member
תהנה

לצערי אני לא יכולה לעזור לך. טיילתי בקצ'קר בחודש אוקטובר לפני כמה שנים. החיסרון היה שלא היו עוד תיירים מלבדנו. היתרון היה שלא היו עוד תיירים... זכינו לאירוחים של מלכים, המקומיים מדהימים, האוכל נפלא... מה שאני יכולה להמליץ לך הוא לבקר במחלקת התיירות של שגרירות טורקיה. הם נותנים מפות, כתובות וייעוץ מקיף בחינם. לפני כל ביקור בטורקיה מומלץ לבקר אצלם.

צפון מזרח או דרום מערב ?

היי עומר, הרי הקצ'קר והרי הטאורוס ממוקמים בשתי הקצוות של טורקיה: קצ'קר בצפון מזרח המדינה ליד הגבול עם גרוזיה, וטאורוס בדרום מערב - לא רחוק מאנטליה. אזור צפון מזרח טורקיה הוא חורפי מובהק ומקבל 300 ימי גשם בשנה. זה אומר שגם בעונת התיירות הקצרה שם - יולי ואוגוסט - יכולים לרדת גשמים מקומיים. זה אזור מקסים, ירוק, עם הרבה מים ואנשים טובים אבל באפריל מאי צפויים שם גשמים, קור ואולי שלגים. קשה עד בילתי אפשרי לחצות את ההרים בטרק שלא בעונה. מה שכן - אפשר לטייל שם ולא לעשות את הטרק ולהינות מאוד. בהרי טאורוס ניתן לעשות טרקים ואפריל-מאי זאת עונה מצויינת. זה קל להגיע, וגם שם אנשים טובים מאוד. הנוף באזור אנטליה דומה לנוף ים תיכוני אבל גם הוא מלא במים וירוק, עם יערות אורנים ענפים. חוץ מזה - באזור ניתן לבצע רפטינג בנהר הקופרלו או הנהר אחר באזור, וניתן לטייל בנהרות ונחלים באזור. יש הרבה אטרקציות לאורך החוף וקצת פנימה בהרים. עלות של 1000$ לשבוע היא ריאלית ואפילו יוכל לצאת יותר בזול, תלוי מה עושים (כולל טיסות). זהו, אם יש עוד שאלות תרגיש חופשי. אופיר

למעלה