היי חמודות

• פותח הנושא LaD
  • פורסם בתאריך

LaD

New member
היי חמודות

אמנם יש הודעה שלי למטה אבל אני חושבת שהיא כבר לא תקפוץ, היא מלפני 10 ימים, אז אני מקווה שזה בסדר שפתחתי חדשה ואם לא אז מצטערת... אני קוראת למחצה כי גיליתי שזה די מלחיץ אותי, כמו שכתבתי בהודעה הקודמת, אז מצטערת שאני פחות בצד המנחם והמרגיע כרגע, אולי אחרי שאתחיל להתמודד עם המצב שלי יהיה לי יותר קל... ולשאלה שלי, ישבנו ועשינו חשיבה והגענו למסקנה שאולי כדאי ללכת לרופא פרטי (ההורים הציעו לשלם ויש ביטוח מושלם אז יהיה לי החזר) מה אתן אומרות? יש לזה יתרון? יש חסרונות שאני לא חושבת עליהם? (הפניות, בדיקות, סירבול בתהליך) אגב היום הייתי אצל הרופאה הרגילה שלי לביקורת ולהוציא הפניה ועוד לפני שביקשתי הפניה, כשסיפרתי לה על ההתפתחות של החודש האחרון היא הציעה לבד שאני אלך וגם בדקה.. בדיקה כיפית ביותר :\ בכל אופן אשמח לחוויות מבנות שהלכו לפרטי, אפשר גם במסרים (אפילו עדיף) תודה!

galim29

New member
היי

אני תמיד בעד מרכז ולא פרטי. במרכז יש רופאים מתחומים שונים והאנדו' כמעט תמיד דורש מעורבות של רופא מתחום נוסף. מה עוד שאני באופן אישי לא רואה סיבה לשלם פרטי לרופא שכבר נמצא בבית חולים. אבל העדפה שלך כמובן. מבינה מההודעה הקודמת שלך שאת רוצה להיכנס לרופא ספציפי, לטעמי אין צורך. גם הרופא השני מצוין, הם עובדים בשיתוף פעולה מלא ומגיעים להחלטות כצוות יחד עם שאר הרופאים המומחים בתחום שעובדים עם המרכז. ברור שיש יותר סרבול כשמדובר בבית חולים ציבורי, תורים לוקחים יותר זמן, מחכים בתור יחד עם שאר הנשים, אבל זה זניח לדעתי לעומת היתרון להגיע למרכז ייעודי שמכיל תחתיו את מגוון הרופאים הנדרשים לטפל באנדו'. צריך סבלנות ולקחת נשימה עמוקה. עד שלומדים להתמודד עם מחלה כרונית לוקח זמן אבל זה תהליך, ובהחלט בר ביצוע.

LaD

New member
תודה על התשובה הזריזה :)

למעשה מההתרשמות כאן בפורום הבנתי שאין הבדל ברמת המקצועיות ושאכן הרופאים הם בערך באותה רמה, יותר מטריד אותי ברמת סבלנות וזמן שאפשר לתת (ואני צריכה המון סבלנות וזמן... ואם יש עוד 10 בנות שמחכות בתור צריכות להכנס אחרי אז אולי זה בעייתי, מנסיון עם רופאים מתחומים אחרים במרפאות ציבוריות) אבל מה שכתבת נשמע כמו שיקול שעולה על השיקול הזה... את האמת? זה מלחיץ. כאילו - כל פעם זה נוחת בהכרה קצת יותר - אולי יש לי בעיה שאצטרך להתמודד איתה לאורך זמן. אולי לא, והכל יהיה בסדר ויגלו שזה משהו אחר (לא יודעת כבר מה עדיף...) טוב שיש אתכן, שהתנסיתן (חוויות טובות יותר ופחות) כדי לייעץ ולהרגיע.. איזה קסם של פורום :) תודה שוב!

galim29

New member
יקירה

תאמיני לי אם אגיד לך שאני צריכה המ ו ן סבלנות? אני לפעמים יושבת שם שעה ויותר, ואף אחד לא מגרש אותי. אז נכון, בגלל זה מחכות המון נשים אחריי ולפניי, (רובן מתוחות, כואבות, חלשות וטעונות כלפי עולם הרפואה שלא טיפל בן נכון עד היום) אבל זה אומר שמקדישים זמן. לא חסר ממה להתעצבן, להתייאש, אבל כשמה שחשוב זה שאת במקום הנכון, המחיר נראה לי בהחלט שווה. לפני הכול, מה שחשוב זה נוכחות של רופאים מתחומים שונים (תזונאית, גסטרו, מרפאת כאב, מרפאה לטיפול פסיכולוגי) זה כל כך מקל שמרוכז תחת גג אחד. כשאני הגעתי למרכז, לא היה את כל הדברים האלו. ואני חושבת שהם יכולים להקל משמעותיתי ולסייע לנשים שעוברות תהליך של אבחון והתמודדות עם מחלה כרונית. עושה את כל ההבדל. ותמיד תמיד, שימי את כל הקלפים על השולחן. את מפחדת? תגידי את זה? קשה לך לתת אמון? תגידי את זה. זה רק יגרום לרופא שמולך להיות יותר זהיר/רגיש אם יידע מאיפה נובעת החשדנות, הלחץ וכל התגובות שאנחנו מפחדות להראות כי החיים לימדו אותנו לשתוק.

LaD

New member
גלים היקרה

"כי החיים לימדו אותנו לשתוק" - כמה נכון ככה כואב. לפעמים אני לא מבינה למה צריך להיות לבד בחרדה ובפחד... אני מניחה שזה עניין של "אימון", ולפעמים המודעות לזה שצריך לדבר היא רק שלב אחד, ועדיין לוקח לי זמן להכנס לחדר של רופא ולומר לו "היי אני לחוצה טילים וניראה לי שכדאי שתדע את זה". לאט לאט זה הופך להיות יותר אפשרי... את האמת? מכמה שיחות עם חברות (טובות) ממש גרמו לי להרגיש שאני "בכיינית" או גוזמאית, ושזה "כולה רופא ולא עוזרו של השטן" (ציטוט מדוייק של מישהי), וקיבלתי את הרושם שאולי אני היחידה בעולם שקשה לה עם העניין הזה, אבל כנראה שלא
. אני מקווה שכל החרדות ישארו חרדות שבראש ושהרוב ילך חלק, לפחות החלקים שלא תלויים בי...

galim29

New member
../images/Emo45.gif יהיה בסדר

ומי שלא היה במקום שלך, לא ידע כמה קשה לשנות דיעה על עצמך כשאת יודעת שמשהו בוודאות לא תקין בגוף, ושאר העולם מסתכל עלייך בעין עקומה. זה תהליך. אל תתביישי להסתייע בטיפול פסיכולוגי אם את מרגישה שהחרדה גוברת עלייך (למשל מללכת לרופא). בשיבא למשל יש את מרפאות חווה, שחלק מהמנשים נעזרות בהן בכל החלק הנפשי וההתמודדות עם אנדו', עם ניתוח (לפני ואחרי). אבל צעד צעד. הזמן יקנה לך את הכלים להסתכל על עצמך אחרת, ללמוד לדרוש, להכיר את הגוף ולדעת מתי הוא צריך לנוח.

זואילי

New member
מסכימה עם גלים מאוד

ובתור מטופלת כבר זמן ארוך במרפאת חווה, ממליצה מאוד! הטיפול שעברתי, שינויים בדפוסי חשיבה ש"תוקעים" אותי במקום ועוד ועוד - תהליך הטיפול, עם הרבה עבודה עצמית הוכיח את עצמו. בכנס של מרפאת חווה שהיה אתמול הסבירו על הפעילות שלהן בתחום האנדו וזה נשמע מבטיח. שת"פ מוצלח ביותר.

זואילי

New member
הרופאים הם אותם רופאים...

לגבי סבלנות וזמן שרופא מקדיש - לדעתי לא משנה פרטי או ציבורי. כי אם הגעת לרופא ובאותו רגע הוא עצבן מסיבותיו הוא, זה יכול לקרות גם בפרטי
בין אם הייתי אצל רופא בציבורי, או בפרטי (בכל מיני תחומים, לאו דווקא אנדו) - תמיד הרגשתי שהרופא מקדיש לי את מירב הזמן, גם אם בנות מחכות. במרפאת האנדו בתה"ש תמיד חיכיתי המוןןןןןן. וכך גם חיכו אלה שאחריי. אז אחרי שהבנתי שככה זה, ידעתי איך להיערך (לחזור לעבודה או לא, להביא עיתון/ספר וכו'). בפרטי - אצל רופאי הפריון שלי, גם היו פעמים שהמתנתי. אני באופן אישי לא מוצאת בזה שיקול בהחלטה להעדיף ציבורי או פרטי.

liats80

New member
דעתי

אני מסכימה עם גלי שהיתרון במרכזים הוא שבאמת הכל נמצא במקום אחד. זה מאוד חשוב. במיוחד אם מגיעים לניתוח. אני לא הייתי בתל השומר ולכן לא יכולה להעיד על היחס שם. לי תמיד נדמה שבפרטי מתייחסים אחרת. אבל נראה לי שזה למעשה תלוי ברופא עצמו ולא באיך מגיעים אליו. לפרטי לדעתי יש יתרון אחד גדול וזה עניין התורים. יותר קל לקבל תור קרוב בפרטי מאשר בצבורי. אז ככה, אם יש משהו שלא סובל דיחוי אני ממליצה לפנות באופן פרטי. (אני למשל גרה בחו"ל וכשאני באה לארץ אז אני עושה את הכל - כולל ניתוח - בפרטי בתקופת השהייה הקצרה שלי בארץ למרות שאני חברת קופת חולים. דרך קופת חולים אין לי אפשרות לעשות את זה). אם זה סובל דיחוי אז שווה לך לנסות קודם את הציבורי. ואם לא תיהי מרוצה תמיד תוכלי לעבור לפרטי. למרות שהכיוון ההפוך הוא אפשרי הוא יותר בעייתי. הכי חשוב שאכן תלכי להבדק ותטפלי בעצמך. תרגישי טוב!!ֿ

LaD

New member
../images/Emo45.gif תודה

העניין סובל דיחוי לחלוטין, וכבר יש לי תור (תחילת אוגוסט). בעיקר חששנו מכך שבגלל שזו מרפאה ציבורית אז יש טיפול יותר "חפיפניקי", אבל זה לא הרושם שמתקבל מקריאה כאן ובכלל. אני לא חושבת שאני ב"שלב הניתוח", ואם אגיע אליו אני מניחה שאעדיף לעשות זאת בפרטי, אבל אולי באמת לצורך מעקב המרפאה הציבורית היא מספיקה. עכשיו רק צריך לשכנע גם את אימא שזה נשמע בסדר :) (היא דואגת)

liats80

New member
חחח ../images/Emo13.gif

אמא שלי בדיוק אותו הדבר! תמיד פרטי. וכך הורגלתי. אבל באמת יש יתרון גדול למרכז והרופאים הם אותם רופאים. אני בדיוק לפני ניתוח (בשבוע הבא). הלכתי לרופא לייעוץ פרטי, אבל בגלל שהניתוח מאוד מאוד יקר (פה מדובר בכמה אלפי אירו) החלטתי ללכת לניתוח ציבורי - פעם ראשונה שאני מטופלת בציבורי במשהו שהוא יותר משפעת... אז כן ההורים בלחץ (והם בדרך לפה ממש עכשיו) וכן היה לנו דיון ארוך על זה שבו הם אמרו "אנחנו נשלם" וכאלה. אבל - אני אהיה בבית החולים. מנהל המחלקה (שאצלו הייתי לייעוץ) אמנם לא יהיה המנתח הראשי, אבל זה שכן מנתח בפועל יותר (לפחות בשנים האחרונות) ומנהל המחלקה מפקח. בגלל שאכן מדובר במרכז לאנדומטריוזיס כירוג ואורולוג יהיו בכוננות (תיאמו את זמן הניתוח איתם). אחרי הניתוח ובזמן ההחלמה כל הצוות יהיה שם ואוכל להפגש עם דיאטנית וכו'. אלו דברים שלא קורים בפרטי והם היתרון במרכז מתמחה. אז לפעמים יש לציבורי יתרונות. גם במקרה של ניתוח כי בארץ ניתוחים פרטיים למשל נעשים במדיקל סנטר או משהו כזה (תלוי ברופא כמובן. אני התנתחתי אצל סוריאנו במדיקל) ושם הרופא הוא רופא אורח. אין לו ממש צוות כירוג ואורולוג שעובדים איתו בדר"כ ויודעים משהו על האנדו. זה הוא ואת. כמובן שבמקרה חירום יקפיצו מישהו, אבל זה לא אותו הדבר. אני מאמינה שהיחס מאוד תלוי באופי של הרופא וגם בכימיה בינכם. אני מקווה שתצאי בהרגשה טובה מהפגישה באוגוסט. תרגישי טוב!

LaD

New member
טוב לדעת שלא רק

ההורים שלי בהיסטריה! (ומזמן עברתי את גיל הנעורים...). במה שנוגע לבריאות - יש להם קטע כזה של "רק הטוב ביותר" אבל כמו שאמרת - פרטי לא תמיד נותן את השירות הזה. יש לי ניסיון עבר גרוע ביותר עם אבחון של בעיות שאף אחד לא יודע איך קוראים להן, כשעברתי מאה מדורי גיהנום עם איזו מחלת עור שהיתה לי (וחלפה,
). הייתי בערך אצל כל הרופאים של הקופה, אף אחד מהם לא ידע מה לומר, היה לי את כל הסופרפארם במגירה ליד הראש... עד שרופאה חכמה אחת עשתה סדר ועלתה על הבעיה. היא אמנם לא היתה רופאה פרטית, הלכתי אליה דרך הקופה, אבל זה נתן לי להרגיש שבמרפאות ציבוריות ובקופות יושבים רופאים (לפחות בתחום בריאות העור) שחוץ מלרשום קרם לחות וסטרואידים לא יודעים שום דבר... ושצריך המון מזל כדי ליפול על רופא נורמלי. אבל עם כל כך הרבה המלצות ודירבונים על החבר'ה של תה"ש, אני כבר מרגישה ש*בא לי* ללכת לתור הזה, וזה לא טריוויאלי אצלי
תודה...ובהצלחה בניתוח

LaD

New member
כתבתי והגבתי

ועכשיו אחרי ששלחתי אני מבינה שיצאה לי מגילה ארוכה ומעט בכיינית... עמך הסליחה

liats80

New member
תודה זוזו!!

נראה מה יהיה... מה קורה איתך? לא שמעתי ממך המון זמן. מקווה שהכל בסדר.

זואילי

New member
גם אני חושבת בדיוק כמוך ליאת

זמינות התורים לדעתי זה ההבדל היחיד בין פרטי לציבורי. כשמדובר על מעקבי אנדו וניתוח אנדו.

למעלה