היי, חזרתי

קוכולין

New member
היי, חזרתי

שלום לכולכם, איזה כיף להיכנס לפורום פעם נוספת! חזרתי עכשיו מחודש מרוכז ומרתק באוקראינה, ליטא ופולין. הייתי בערך תשעה ימים באוקראינה, שבועיים בפולין ועוד כמה ימים בוילנה. ביקרתי כמובן גם באתרי שואה, כמו אושוויץ, באבי-יאר ופונאר, אבל יצאתי ממסלול המשלחות השחוק וניסיתי "לחרוש" את הארצות, גם באזורי הכפר, ולהתוודע כמה שאפשר לתרבויות המקומיות. הייתי גם בכמה אתרים הקשורים להתנגדות הגרמנית, ובמיוחד- אתרים מרגשים במיוחד הקשורים להתנגדות הפולנית לנאצים (מרד וורשה) וגם ההתנגדות לקומוניסטים. בקרוב אפרסם הודעה מפורטת של רשמים על הנצחת השואה ומלחמת העולם השנייה באוקראינה, ליטא ופולין לפי הדברים שראיתי. כבר עכשיו אציין שאף על פי שאמרתי בכל מקום אפשרי שאני ישראלי, מעולם לא נתקלתי באנטישמיות של ממש. עם זאת, לצערי ראיתי (וגם צילמתי) מספר צלבי קרס על קירות, אולם כמעט רק באוקראינה.

Boogieman

New member
ברוך השב.

אשמח לשמוע דווקא על התרשמותך מהתרבויות המקומיות. אגב אנטישמיות, פעם העברתי לילה בתא רכבת צפוף עם חבורה של ערסים אוקראינים. הם היו די באנטי אלי בגלל שאני יהודי (שלא לדבר על זה שהם חשבו שאני היפי והומו בגלל שיש לי שיער ארוך ואני מגלגל את הסיגריות שלי בעצמי). בכל אופן, אני הייתי בסבבה איתם ובסוף, אחרי כמה שעות של שתיית אלכוהול ביחד (הם היו מוזגים לי מנות משולשות כדי לבחון את יכולות הספיגה שלי) הם התחילו לנאום נאומי שיכורים על כך שכולנו בני אדם וכולנו אחים, שזה ממש לא משנה שאני יהודי ושאם הייתי מתייחס אליהם בהתנשאות או בזילזול הם היו חותכים לי את הגרון. לפני שנפרדנו כחברים טובים, קיבלתי הצעת עבודה בתור באונסר במועדון, אם אחליט להגר לאוקראינה. אחד הלילות הכי מצחיקים שהיו לי.

טשאפק

New member
ברוך השב

בביקור במקדוניה נתקלתי בהמון צלבי קרס על הקירות, אך הם לא צוירו בידי ניאו-נאצים: בארבע קצוות הצלב נכתבו שמות הקשורים למתקפת נאט"ו על סרביה שהתרחשה זמן מה לפני ביקורי: "נאט"ו", "קלינטון", וכדומה, ומטרתם היתה מחאה נגד ההתקפות על-ידי השוואתם למעשי הנאצים.

למעלה