היי... חזרתי...

red beatle

New member
צודקת לגמרי!

את כל כך צודקת במה שכתבת!!! כתבת את זה גם ממש טוב. אתמול חילקתי סרטי בד כחולים, והיו לידי הכתומים [נגד ההתנתקות] והתווכחנו על זה שעות, בדיוק על הדברים האלה

Yaldooonet

New member
זוכרים גם זוכרים (:)

אני ממש מצטערת לשמוע על ההלוויה.. ו..זהו.

את לא יודעת

מה הלך שם... הספדים מצמריים וקורעי לב, וברקע אישתו, בהריון - חודש שמיני - צורחת לו "אהובי!!!" ו"למה לקחו אותך?!" ועוד צווחות זוועתיות שאי אפשר לתאר. הוא היה אדם פשוט עצום... אלפי אנשים בהלוויה... כ"כ עצוב. וזה קורבן אחד מתוך 5, בפיגוע אחד מתוך מאות, בדור אחד מתוך אלפי דורות שבהם ניסו להשמיד אותנו.

Yaldooonet

New member
אני באמת לא יודעת

וזה לא מהדברים שאפשר להעביר, אני בטוחה. וגם אין לי כל כך מה להגיד. אין לי בכלל מה להגיד, בעצם, כי כל מה שאני אגיד לא יהיה מספיק. אבל אני אשמח אם תספר לי עליו.

בוקר טוב...

חזרתי הבוקר מתפילה בבית של מאור. כבר במרחק קומה וחצי, בחדר המדרגות, שמענו את מוריה, אשתו (אלמנתו... קשה כ"כ לעכל), בוכה ומייבבת, מבקשת שזה רק חלום, מבינה שזה אמיתי, לא קולטת מה היא עשתה רע ולמה היא מוצאת את עצמה לבד, עם תינוק בבטן. בזמן שהתפללנו היא כנראה נרגעה, ובסוף התפילה יצאה מהחדר שלה וישבה בסלון. לא אנושי, כל הסיפור הזה. *** לספר עליו? את מאור לא ממש הכרתי, יצא לי לדבר איתו פה ושם, אבל את מה שההספדים תיארו - זה באמת אדם ענק. ידוע שמי שמתחתן, הצבא לא נותן לו לשרת בגדוד קרבי. אז מה מאור עשה? רצה להתחתן בגיל מוקדם, אבל רצה צבא. אז חיכה שיתגייס, בגיל 19 (למד בישיבת הסדר - שנה וחצי ישיבה ואח"כ גיוס), התגייס לקרבי, ורק אח"כ התחתן ואז המשיך להתעקש לשרת בקרבי, עד שלפני חודשיים ביקש קל"ב, כדי שיהיה לצד אישתו בהריונה המתקדם. ופה, ליד ביתו, הוא נפל. נרצח. בכל התנדבות, היה הראשון להגיע והאחרון ללכת. לקח על עצמו המון, לכל הדברים הקטנים תמיד שם לב. "תמיד תעשה יותר ממה שמצפים ממך", היה אומר. כל מי שנפגש איתו ראה אישיות מגובשת ויציבה, אדם אמיתי של מוסר אמת, מוסר התורה, שכל חייו הקדיש לאהבה, לעזרה ולעשיית טוב, תמיד. כולם אהבו אותו, יש כ"כ הרבה אנשים שראו בו חבר שלהם. אני יודע שזה נראה קיטשי, ושאומרים את זה בכל הלוויה אולי, אבל... כל מי שנשא הספד, לרקע בכיה של מוריה ובכי כל ההמון שהיה שם, עד לרגע שגם הוא נשבר ובכה - כולם סיפרו על כך שהיה חד פעמי. אציל. מדהים. יש עוד המון, כולם שם מיררו בבכי על אדם כ"כ מיוחד, אני לא ממש זוכר מה עוד אמרו, אני אנסה למצוא דברים שכתבו לזכרו. מאור ג'אן. השם יקום דמו, יהי זכרו ברוך. אולם, המאור לא כבה ולעולם לא יכבה.

Yaldooonet

New member
אני מצטערת.

ובאמת שאין לי מה להגיד. רק שתדע שכן קראתי ושאני לא סתם לא אומרת כלום.

TziMHoNoa

New member
מצטערת לשמוע על ההלוויה...

jast

New member
והכוונה היא..

לשני הצדדים. שפה לא ימותו עוד אנשים בגלל המלחמה הדפוקה הזאת, ושגם שם לא ימותו עוד אנשים!

konda

New member
לבחור הדתי עם הכוונות הטובות

אתה בא לפה ומציג את עצמך בתור אחד שרוצה לדבר ולחלוק דעות והכל טוב ויפה. אבל במקום זה אתה בא ומתחיל להטיח את הדעות שלך בנו ומנסה לחרחר ריבים. כל שניה אתה מכניס את העסק של הדת וכמה שאני גאה בהיותי יהודי ואני אפילו מתעמק בזמן האחרון בזהות היהודית שלי אני לא חושב שזה במקום מה שאתה עושה פה. אתה מנסה לגרום לאנשים להרגיש רע בקשר של היציאה מעזה ואתה כותב קודם על כמה לא הגיוני הסבירה של המפץ הגדול, ויותר הגיוני שישב איזה קוסם גדול בשמיים אמר כמה מילים ויש עולם ? אם זה כל כך קל למה העולם שלנו נראה כמו שהוא ? למה הוא לא ברא רק אנשים טובים ? למה אנשים נהרגים כשלא מגיע להם ? למה יש סבל כל כך גדול בעולם ? ולמה העם היהודי "העם הנבחר" הוא העם שסבל יותר מכל העמים בכל התקופות ? עכשיו תתמודד עם השאלות האלו כי זה בדיוק מה שאתה מנסה לגרום לנו לעשות.

מחרחר ריבים?...

קודם כל, שלום לך. אני באמת מצטער אם איכשהו הגעת למסקנה שאני מחרחר ריבים... אני באמת רוצה לדבר ולחלוק דעות. לא הטחתי שום דעת, פשוט שאלו אותי מה דעתי על ההתנתקות והסברתי את עמדתי ואז הסיבות לכך... לא ניסיתי לגרום לאנשים להרגיש רע, אני מנסה להציג עמדה... אני באמת מצטער אם משום מה נפגעת. כל שניה אני מכניס את הקטע של הדת? עברתי כמה פעמים על מה שכתבתי, אבל אני לא מצאתי שכל שניה שאני מכניס את הקטע של דת. ואם אתה מנסה לברר את מהות היותך יהודי, למה אתה חוסם את הדת? ובלי קשר - לא הבנתי למה אתה חושב שמה שאני עושה (לא בדיוק הבנתי מה אתה חושב שאני עושה, אשמח אם תפרט) לא במקום? אם לא נדבר על זה, איך נוכל באמת להבין זה את זה? אם אתה לא רוצה, באמת ששאלתי כבר בהתחלה רשות, לפני הכל, אם יש מישהו שמתנגד להיותי פה, ואף אחד לא התנגד. לגבי הקטע של המפץ הגדול - מישהי כתבה בהודעה לגבי אמונה באלוהים - אם הוא בכלל קיים, אז רק ניסיתי לתת נקודה למחשבה. בקשר לשאלות שלך: למה העולם נראה כמו שהוא, למה הוא ברא רק אנשים טובים, למה יש סבל כל כך גדול בעולם - תשובה אחת ברורה. ה' לא ברא רובוטים. כל בנאדם נולד עם תכונות, עם פוטנציאל לבנות, ליצור, לעשות טוב, לשפר - ומצד שני, יכול עם אותם כלים שניתנו לו גם להרוס, להשחית ולשרוף. "בשעה שברא הקדוש ברוך הוא את אדם הראשון, נטלו והחזירו על כל אילני גן עדן ואמר לו: ראה מעשי כמה נאים ומשובחים הן, וכל מה שבראתי - בשבילך בראתי. תן דעתך שלא תקלקל ותחריב את עולמי". לאדם יש כוח בידיים שלו, לנצל את העולם בו נמצא, להשפיע על הסביבה ובאמת לשנות. ה' כבר ביקש שנבחר בדרך הטובה, אבל... הבחירה החופשית נתונה בידינו. העולם נראה ככה משום שהאדם הפך אותו לכזה. ה' הוא לא בייביסיטר, אנחנו ילדים גדולים - ולכן יש גם אנשים רעים בעולם. אז עכשיו אתה אמור לשאול - אה, אז ה' לא כל יכול, הוא ביקש יפה אבל יש אנשים שלא מקשיבים לו ועושים את מה שבא להם, דפקו את אלוקים! דפקו ת'מערכת! אז זהו שאנחנו בתוך העולם הזה, ויש לנו שני דרכים - לשפר אותו, או להרוס אותו. את החשבון נקבל אח"כ. למה אנשים נהרגים כשלא מגיע להם. למה אנשים נהרגים כשלא מגיע להם. אני עכשיו חזרתי מביתה של אלמנתו הטריה של מאור ג'אן, שנרצח בפיגוע בנתניה. אם יש מישהו שלא מגיע לו - זה הוא. בהספד, סבא שלו בכה ושאל מה פתאום מגיע לנו דבר כזה, למה מגיע למוריה (אשתו - אלמנתו...) דבר כזה, מה מאור עשה?! מה אנחנו עשינו?! וכמו ששאלנו, גם קיבלנו תשובות, אבל התשובות שאנחנו קיבלנו הן תשובות לאנשים מאמינים, שומרי תורה ומצוות, שאמונת האמת כבר נטועה בנו, ולכן קל יותר להבין ש - שפשוט יש מהלכים אלוקיים בעולם שאנחנו לא מבינים. ה' בעצמו אומר שדרכיו לא תמיד נראות לנו מובנות. ואנחנו מתמודדים - ותאמין או לא, זה דווקא מחזק את האמונה. תשובה בשבילך, אני באמת לא מסוגל לתת, כי תשובות על שאלות קשות מתבססות על אמונה בסיסית שיש מנהיג לעולם, שיש סדר לעולם. למה העם היהודי, הנבחר, סובל. קודם כל, שים לב שהוא גם זה ששרד. איפה האימפריה הרומית? איפה יוון הגדולה? בבל האגדית? לגבי עצם השאלה - הכל מתחיל מההיסטוריה שלנו. עובדה שהעולם, משום מה, תמיד היה נגדנו. בכלליות. אם נסביר מצד הנצרות - ברור שירדפו אותנו - על לא עוול בכפינו, יש להוסיף. אם מצד האיסלאם - אנחנו מקבלים יחס כמו כל הכופרים, מה גם שהעם היהודי היה העם הראשון שהתחיל עם אמונה חזקה ומיוסדת, ורק אח"כ קמו שאר הדתות, כך שהשנאה רק מגבירה את זה. כן, כן, אחי - הכל חוזר לדת, אין מה לעשות - כל דבר מתחיל מהשורש, והסיבה שאנחנו יהודים היא מאותו שורש, דת יהודית. והעם היהודי בראשיתו, שכולו קרא בשם ה' והיה עמו הנבחר, קיבל יחס שכזה, יחס שהחמיר עם הדורות, יחס שכיום ידוע בתור אנטישמיות, אנטישמיות שהתחילה בדיוק באותו הרגע שהעם היהודי התחיל להלך על פני האדמה. זה בקצרה. עכשיו, אני מבקש ממך להתמודד עם השאלות שהצגת. ובבקשה - אם אנחנו עושים דיון, בבקשה - אל תכתוב בדרך שבה כתבת את ההודעה הזו, הדיון הוא באמת חשוב, אבל אל תבוא בעצבים. המשך ערב טוב.

konda

New member
אוקי

השימוש שלי במילה מחרחר ריבים לא היתה נכונה, ואולי באמת הגעת לפה עם רצון להיפתח ולדבר אך ממה שכתבת פה קיבלתי הרבה מאוד תחושה לא נוחה. גם אם ברצונך לדבר הרבה מאוד פעמים אתה מכניס עקיצות או מנסה לסתור דעות של אחרים. שאלת אותי מדוע אם אני מנסה להבין את הזהות היהודית שלי אין אני חוזר אל הדת. זה שאיני מאמין באלוהים לא סותר העובדה שאני אכן מתעניין בדת עם ישראל ומוצא בה הרבה פעמים מקור לחוכמה וצדק בסיסי. אני מוצא הבדל ענק בין מקורות הדת היהודית לבין הדת שקיימת אצלנו היום בארץ ואין אני מאמין באלוהים כלל. כאשר אמרתי "לא במקום" התכוונתי למה שכתבת על מה שיקרה במהלך ההתנתקות בין המפנים למפונים, יש שם שימוש בוטה בשואה שמרגיז אותי ואין לו שום הצדקה. אני תומך בהתנתקות משום שאני חושב שאין שום תועלת בהישארות בעזה, ההישארות שם רק מביאה סבל לכל הארץ וגם לפלשיתנאים ואין שום הצדקה בעיני להישאר במקום שדם וסבל הוא התוצר הכי טוב שלו. בקשר לשאלות שלי: שאלתי מדוע אין רק אנשים טובים בעולם ומדוע יש סבל כל כך גדול ? הצלחתי להבין באיזשוהי מידה את התפיסה שלך לגבי האנשים, ונכון אנשים אינם רובוטים ואנו יודעים זאת כבר מסיפורם של אדם וחווה. ובנושא השני בקשר להירצחו את מאור ג'אן ואני משתתף בצערך ובצער המשפחה על מותו, אני חושב שהדרך שבה הדת כל כך בקלות מקבלת את המושג "אלוהים נתן אלוהים לקח" היא לפעמים מחליאה. ישנם מעשים בעולם כגון השואה שמצטער אני לא יכול לשמוע עליהם משפטים כאלה, ואם החשיבה היא שאלוהים נתן לשואה לקרות מסיבה כלשהי אז אני אגיד לך ככה, מצידי אלוהים קיים ויושב לו במרומים אך אני לא נותן בו את אמונתי. שאלתי מדוע העם הנבחר סובל כל כך ובחרת לענות לי שהוא העם היחידי ששרד את כל התקופות, יש משהו מסוים במה שאתה אומר אבל האם שווה לחיות בסבל שכזה ? עבדים במצריים, גלות, אנטישמיות בגלות,שואת יהודי אירופה והיום אפילו בא"י שלנו אנו סובלים.

jast

New member
מה??

למה אתה סתם אומר לו את זה? הוא לא בא להטיח באפאחד את הדעות שלו.. הוא בא לדבר... וכמו שהוא כבר ענה לך, אם לא נדבר איך נבין אחד את השני? אז למה ישר לתקוף??

למעלה