היי חזרתי...

היי חזרתי...

ראשית כל , שבת שלום לכולם ! מה שלומכם? להזכירכם..הייתי פה מזמן,שאלתי כמה עצות בקשר לבעלי .. הוא זה שיש לו טוראט.. יש לי כמה שאלות שמטרידות אותי למען האמת.. האם דבר כזה בא בתורשה? ז''א יש סיכוי שלילדים שלי יהיה טוראט? כי כל דבר לא במקום שאחד הילדים שלי עושים אני ישר חושדת ונלחצת.. ו..סתם מתוך סקרנות.. איך מזהים אצל ילדים קטנים ? מכל הלב אני מאחלת לכולם פה שיום אחד הפרפר המעצבן הזה ייצא לכולם מהגוף !!
אוהבת , מרחוק , האישה שדואגת.. ומאחלת לכולם שבת נפלאה של אושר בריאות ושמחה !
נ.ב
לכל מי שחוגג יום הולדת!

אישה יקרה שלנו בוקר טוב ../images/Emo140.gif

מה שלומך? שלחתי לך מסר בקשר לשאלות שלך על הבלוג שלי. בקשר לשאלות שלך כאן לפי מה שאני יודעת אז ככה: תסמונת טוראט היא תורשתית גנטית, רוב הפעמים הגנים הם רדומים. לא מחייב ב כ ל ל אבל ממש בכלל שלילדים שלך יהיה טוראט ואני מכירה המון אנשים והורים עם טוראט שהילדים ללא טוראט וכבר גדולים ונשואים מכירה כמה כאלו לא המון. איך מזהים אצל ילדים טוראט? זה יכול להתחיל מגיל 3-16 ההתפרצות (בערך הסטטיסטיקות נותנות את הגילאים האלו) .אצל כל אחד זה מתחיל אחרת תוכלי לשאול כאן הורים יקרים, בעיקר זה מתחיל בהתנהגות שונה, שזה יכול לבוא לידי ביטוי בפינוק יתר אי רצון ללכת לבית ספר בעיות בבית ספר בחברה בבית. טיקים קטנים וכו. תודה על שאלת שהפרפר יצא מגופנו מתישהו. ושיהיה לך יום מקסים ושבת שלום אוהבים אותך. ושלחתי לך את התשובות בקשר איך להכנס לבלוג שלי שוב. אוהבים אותך כולם ושבת שלום עם המון אור ואהבה.

הלנה

New member
שלום אישה שדואגת

אני מקווה ששלומך טוב, אני זוכרת שהיית כאן מזמן. אכן, אומרים שברוב המקרים מי שיש לו טוראט זה עבר לו בתורשה. זה לא אומר שהטוראט עצמו עובר בתורשה אלא הגן שיכול להתבטא בטיקים קלים וחולפים בילדות עד למצב של טוראט. לי למשל היו קצת טיקים בסביבסות גיל 9 -10 ואולי אני העברתי את הגן לבני (אי אפשר לדעת). לשאלתך השניה באותו נושא, זו אכן שאלה שמטרידה את כולנו, את המבוגרים שלוקים בטוראט ולנו ההורים שיש לנו ילד אחד עם טוראט - האם לבן שלנו יהיה גם טוראט? ואין על כך תשובה חד משמעית. אין ודאות שיהיה וגם לא שלא יהיה. יש פה בפורום כמה משפחות עם שני ילדים עם טוראט ולעומתם משפחות שלא. יש אפילו משפחה עם תאומים שרק לאחד מהם יש טוראט...כך שאין לי ואין למיטב ידיעתי במחקר תשובה לכך. איך מזהים אצל ילדים קטנים? גם קשה לענות...יכול להיות שיהיו טיקים והם יחלפו...כעיקרון אם יש לילד (קטן או גדול) טיקים מוטוריים ולפחות טיק קולי אחד למשך תקופה של שנה, אומרים שזה טוראט. בכל אופן, במקרה של ספק כדאי ללכת לאבחון. נכנסת כבר לאתר של א.ס.ט.י.? יש קישור אליו בראש הדף ושם יש דף של שאלות ותשובות שהוא מעולה ומסביר הכל. מקווה שעזרתי קצת, הלנה

../images/Emo142.gifשלום לך אישה שדואגת!

הסיכויי שהתסמונת תעבור מבעלך לילדייך הוא 50%, ולפי מה שקראתי בספר "תסמונת טוראט- להכיר ולהבין" של מיקי אברמוביץ', לבנים יש סיכוי גדול פי שלוש לקבל את הטוראט בתורשה מאשר לבנות. עוד משהו שנזכרתי ששמעתי השבוע, שאפשר לעשות בדיקות כבר שהאישה בהריון כדי לדעת אם לתינוק יש את הגן... אולי זה היה על משהו אחר ובלבלתי את זה עם טוראט, אבל אני חושבת שכן היה על זה... יום טוב לך ובהצלחה,
שקד

חגית35

New member
נראה לי שבלבלת את הגן

כי יש כל מיני סברות לגבי הגן המדוייק של הטוראט וזה למיטב ידיעתי עדיין לא ידוע מהו הגן האולטימטיבי

שביק

New member
שקד המקסימה, אין עדיין אפשרות

לבדיקת גנים של טוראט מאחר וטרם זיהו את הגן או גנים. מה ששמעת היה לגבי נושא אחר.

horeshe

New member
לאשה המודאגת

הבת הגדולה שלי פגשה אתמל מישהי שסיפרה כי שלושת ילדיה עם תסמונת טוראט, וגם לכעלה יש. את הבן הגדול, בן 24 איבחנו בארה"ב. אמרו לה שזה גנטי. לא גייסו אותו לצבא .זה הדאיג אותי מאוד.

חגית35

New member
היפראקטיביות והפרעות קשב וריכוז

ברוכה הבאה! היפראקטיביות והפרעות קשב וריכוז (ADD/ADHD) הולכות בשכיחות של 75% !! עם טוראט. זו ההפרעה הכי שכיחה שתמיד לעולם תופיע לפני גילוי הטוראט מבחינת הגיל של הטיקים, כי היפראקטיביות רואים כבר מגיל קטן מאוד וניתן לאבחנה ADHD עוד לפני כתה א' , ובד"כ הטיקים מתגלים אחרי גיל 6 לעתים קצת קודם. מה שאומר שאם יש לך ילד היפראקטיבי עם הפרעות קשב וריכוז ויש טוראט במשפחה הסיכוי סביר יותר שיהיה לו (אולי) גם טוראט. בד"כ הטוראט הולכת עם עוד משהו ולכן נקראת טוראט פלוס בספרות TS Plus - Tourette Syndrome + עם מה עוד היא הולכת: עם הפרעה טורדנית כפייתית בשכיחות נמוכה יותר משהו כמו 40% (אוסידי- OCD ) ועם דכאון או הפרעות התנהגות שונות- ODD,CD. יש מצבים נוספים כמו אפילפסיה או ביפולאריות (מניה דפרסיה) או מצבים שונים כמו מחלת צליאק או הפרעות אחרות שהולכות יחד עם טוראט). הספר של דר' מיקי אברמוביץ הוא לדעתי היחיד בעברית ושווה שתקראי אותו כי זה יענה לך על המון שאלות. אני בזמנו לא ידעתי שהיו לילד שלי טיקים ולא ידעתי מה פירוש המילה טיק - TIC לפני כן ובדיעבד כשלבד הגעתי לחקר אישי של התופעה ככה סתם משיטוט באינטרנט וקריאה על היפראקטיביות הסתבר לי שכל הזמן היו לו טיקים ולא ידעתי שיש לזה שם. ייתכן כשתקראי תגלי טיקים שיש לילדייך ואינך מודעת להם כלל (לבני למשל היו כמה טיקים ולא ידעתי כמו מצמוצי עיניים, פיהוק, טיק ווקאלי- קולי- שנשמע כמו קוצר נשימה מה שגרם לי לרוץ איתו למומחה ריאות ומסתבר שזה היה טיק) כשלבני הקטן יותר הגיע הטיק הזה כבר לא רצתי לרופא כי ידעתי שזה טיק. יש התנהגויות שהינן כפייתיות היינו מעידות על אוסידי ואף אחד לא עולה על זה וזה משהו שבין טיק לאוסידי ורק בעל מקצוע כמו נוירולוג או פסיכיאטר או מישהו עם חושים מאוד חדים שעוקב (כמוך...) יוכל לעלות על זה. בהצלחה!

שביק

New member
לאמא דואגת שבוע טוב, אנא צרי עמי

קשר טלפוני מחר בערב, על מנת שאוכל לענות ולהדריך אותך לגבי השאלות המטרידות אותך. הטל: 09-7408478. כל טוב, שביק

למעלה