היי :) (חדש)

Nature Archive

New member
היי :) (חדש)

שלום אנשים, אני סחי... התחלתי לפני כחודש לשמוע ג'אז, את ההרכב BIG BAD VOODOO DADDY ונהנתי מהמוזיקה... אני רוצה המלצות על להקות ג'אז לועזיות (אנגליות) ומודרניות ולא של שחורים. אשמח לשמוע, תודה.

JonGes

New member
להקות "לא של שחורים"?

הכל בסדר? מה זה משנה לך אם מי שמנגן הוא לבן, שחור או בכל צבעי הקשת?

Nature Archive

New member
מה משנה לך אם תשמע דכאון או סקא...?

זה משנה ונקודה. שלא ישנה לי מי אתה

JonGes

New member
לא הבנתי ממש מה כתבת.

לא יודע מה זה סקא בכלל. ז'אנר?

JonGes

New member
אז מה לעזאזל אתה רוצה ממני?

מוסיקה כל אחד יכול לנגן, לא משנה איך הוא נראה או מאיפה הוא בא.

Nature Archive

New member
משנה ועוד איך...

מה ההבדל בין רוק אנגלי לרוק ממוצא אמריקאי או ישראלי? חייב להיות הבדל והוא מתבטא ע"י המנטליות, השקפת עולם והאמונות השונות של האמנים. שלושת המרכיבים האלה מאפיינים חברות שונות ובכל אופן לא מעניינות אותי חברות שהשקפת עולמם, האמונות שלהם עם השילוב של המנטליות לא מתחברות עם שלי

JonGes

New member
תגובה.

דבר ראשון, יש הבדל בין הקבוצה הזו: אנגלי, אמריקאי ישראלי וכו'. לקבוצה הזו: יהודי, שחור, נוצרי וכו'. למרות שיש מוסיקה שנובעת מדת, כמו חרדית ומוסיקה נוצרית אבל לא בג'אז. ההערה שלך הייתה גזענית ופוגעת. כמובן שכל אחד יכול להביא למוסיקה שלו מאפיינים מהשורשים הדתיים שלו אבל אין כזה דבר "מוסיקה של שחורים".

Nature Archive

New member
אני

עדיין מנסה להבין איך בדיוק אני פוגע.. ואני לא חושב שאתה צודק בהקשר לאי השתייכות הג'אז לאלמנטים חברתיים. חוץ מזה השחורים הם בדרך כלל נוצרים מניב מסויים שמאפיין רק שחורים ואם לא אמני הג'אז אז קרוביהם. ואני נמנע כמה שיותר להפנים תרבות אמריקאית מסויימת כי בדרך כלל התרבות האמריקאית מתבססת על יחצנות ואטימות למציאות שאני קיים בה

JonGes

New member
איך אתה פוגע?

ביקשת להקות לא של שחורים. אז אני מבין שאם יש שם אנשים בעלי צבע עור שונה זה בסדר? הג'אז מתקשר לתרבויות שונות כמובן, כל מוסיקה מתקשרת במידה מסויימת לתרבות כלשהי. אבל "שחור" זה לא ז'אנר. שחור יכול להיות אמריקאי, בריטי, אפריקאי, אוסטרלי או ישראלי. לאיזו תרבות אמריקאית מסויימת אתה מתכוון בדיוק?

Nature Archive

New member
לכל תרבות

אני בעד מחיקת ארה"ב מהמפה בדיוק כפי שעשו ליפנים. איך שהם היו אז ישאר מי שהם. במקום לשעבד שחורים, לשעבד מדינות אחרות, גועל נפש אטום רודף בצע.

JonGes

New member
קצת קיצוני, אתה לא חושב?

לדעתי כמעט בכל מקום תוכל למצוא ניצול ורדיפת בצע. נמאס לי מהויכוח הזה כבר. אני מפסיק להתווכח ונוטש את השרשור הזה
כל אחד יחשוב מה שנכון לו לחשוב. במקרה, דעותי לא זהות לשלך. Peace, i'm Out

xs985

New member
שמע אחי

אני ממש מקווה שאתה תתעורר מתישהו ותבין איזה שטויות אתה חושב עכשיו כי זה באמת טמטום, ואנשים שחושבים כמוך זה הבעיה בעולם שלנו וואלה לא עשית לי חשק להמליץ לך על דברים

Schweppesdude

New member
תבדוק - לקו קלאס קלאן יש הרכב ג'אז

אבל שמעתי שהסקספוניסט לא משהו.

loomer4

New member
מעניין מה השמות של האלבומים שלהם

Hatin' with the KKK Quintet

למעלה