היי חדשה

NetaOnline

New member
היי חדשה../images/Emo13.gif

די מזמן נכנסתי לקטע הזה של המיתולוגיות ומיתוסים אבל הידע שלי בנושא מתחיל ומסתיים באותה נקודה
אפשר הסבר קצר על המיתולוגיות (שמעתי רק על שתיים, יוונית ורומית) , מה זה בעצם, איך הם נוסדו, על מה הן בעיקר מדברות, בקיצור , הכל.
וגם שמות של ספרים על הנושא, איפה אפשר להשיג, מחירים בלה בלה בלה.... אגב.. נטעלי, 15, רמת גן

0Pandemonium0

New member
ברוכה הבאה, ברוכה הבאה.

לפי השאלות את כנראה לא בדיוק מבינה מה המשמעות של "מיתולוגיה", ולכן אסביר.
מיתולוגיה היא אוסף של סיפורים ומעשיות העוסקות באל או בגיבורים "אלוהיים" שונים. לכל עם יש מיתולוגיה משלו, גם לעם היהודי. ישנה מיתולוגיה אינדיאנית, מיתולוגיה נורדית, מיתולוגיה יפנית ועוד. העם מפתח את המיתולוגיה שלו עם הזמן בעיקר כדי להסביר תופעות טבע ושאר אירועים שאין להם הסבר, אותם הוא מסביר בעזרת האל. למה יש ברקים? כי זאוס זורק אותם. מה זה רעם? קול התיפוף על התוף של אל הרעם היפני. למה צדיקים סובלים? כי אלוהים והשטן עשו התערבות כמו ב"איוב". מבינה?

NetaOnline

New member
חח ואני חשבתי

שיש רק מיתולוגיה יוונית ורומית.. אבל אם לכל עם יש מיךתולוגיה משלו זה אומר שיש לו אלים משלו? זתומרת שיש מאות אלים... הנושא הזה מאוד מושך ומסקרן אותי אבל אני לא באמת מאמינה שזה אמיתי.. כאילו עננים יוצרים ברק והחיכוך שלהם יוצר רעם.... אני נורא אוהבת את הנושא ורוצה לדעת עליו הרבה אבל להאמין שזה קיים?

MetalSinagouge

New member
היי,

לא חייבים להאמין בהם. מיתולוגיות האלה יכולות לשמש כרעיונות לשלב בתוך ספר, או שאפשר סתם לקחת שם של דמות ולהדביק אותו לבן שלך ולראות כמה מכות הוא יחטוף בבית הספר. יש מיתולוגיות יותר פופולריות, כמו היהדות ויש כאלה שנכחדו, וכל מה שנשאר זה אגדות שלעיתים משולבות בתרבות פופ. נכון, יש המון אלים, לעיתים בתרבות מסויימת הם יכולים להגיע לאלפים כמו התרבות היפנית. אתר טוב במיוחד על אלים הוא www.godchecker.com הוא תמציתי ומשעשע, אבל יש לו מה להציע.

0Pandemonium0

New member
כאמור, אלה רק סיפורים. אם את מאמינה בהם או לא

זו בחירה שלך. ואני לא זוכר מה בדיוק יוצר את הרעם, אבל זה לא החיכוך של העננים.

לגוטל

New member
ברוכה הבאה!

כמו שאמרנו כאן, יש מיתולוגיות רבות ומגוונות... וכל אחד מתחבר לאחת אחרת. לכל אחת יש את הייחוד והסגנון שלה, והסיפורים שלהם שונים בהתאם לאופי ולמוסר העם. יש את סדרת ספרי המיתולוגיה של 'מפה' (צדקתי בהוצאה? לא סגור על זה) שהם הוציאו הרבה ספרים על מיתולוגיות מכל העולם והם נותנים סקירה קלה על מה מדובר שם. אז זה מומלץ לידע כללי ואם תרצי לדעת משהו יותר לעומק אני מאמין שנוכל לתת המלצות וכיוון. כלומר אפשר לקרוא ספר כללי על המיתולוגיה היוונית עם סיפורים רבים ממנה, אבל לקרוא את האיליאדה והאודיסיאה של הומרוס, או את מעשים וימים של הסיודוס, זה דבר שונה לגמרי, וכך גם לגבי הקאלוואלה המלאה או הסאגות הנורדיות.

למעלה