היי חדשה פה

אבלון

New member
היי חדשה פה

אני שוקלת להיות אם פונדקאית מה עושים? למי פונים? איך מתקשרים לזוג? זה נראה לי מעיק הקשר האינטנסיבי בין הזוג לפונדקאית.. אתן יכולות לתת אינפורמציה? השיקול שלי הוא כלכלי מעבר להומני..

מירבי*

New member
ברוכה הבאה אבלון ../images/Emo20.gif../images/Emo20.gif../images/Emo20.gif

ראשית, עליך להיות בטוחה שאת עומדת בקריטריונים להיות פונדקאית. עליך להיות בגילאי 22-38, חד הורית עם ילד אחד לפחות ולא יותר מ-4. אם את גרושה, צריך מרחק של שנה מיום הגירושים ועד תחילת התהליך. עליך להיות יהודיה, תושבת הארץ מעל 3 שנים , אסור שתהיה קרבת דם להורים המיועדים. לאחר שעמדת בקריטריונים הראשוניים עליך לעבור אבחונים פסיכולוגים ובדיקות רפואיות, להביא תמצית רישום עדכנית ממשרד הפנים ורישום פלילי מהמשטרה. אם תרצי פרטים נוספים אנחנו כאן... בהצלחה

אבלון

New member
טוב

אני גרושה שנתיים. בת 34 +1 יהודיה. קרבת דם? מן הסתם אין. אני לא יודעת איך למצוא זוג..מה לעשות...איפה לפרסם.. את האבחונים הפסיכולוגוים והבדיקות הרפואיות אני חושבת שיש טעם לעשות לכשמצאתי את הזוג לא?

שלום אבלון ../images/Emo140.gif

ברוכה הבאה ! מכיוון שיש די הרבה זוגות שמחפשים פונדקאית לדעתי חבל שתפרסמי, כדאי לך פשוט לחפש מודעות בעיתונים ובאינטרנט. בדרך כלל המודעות מפורסמות בידיעות אחרונות במדור פונדקאות (יש לכך מדור מיוחד), ובמעריב ובמקומונים בדרך כלל בהצעות עבודה כלליות. דרך נוספת היא לפנות לאחד מהמכונים המתווכים ולעשות זאת דרכם. לגבי הבדיקות והאבחונים את צודקת, אין טעם לעשות זאת לפני ש"התחברת" לזוג. לגבי הקשר האינטנסיבי עם הזוג - טיב הקשר תלוי בך ובזוג. יש "שלישיות" שמעדיפים קשר צמוד ויש כאלה שהקשר ביניהם הוא פחות הדוק. מה שחשוב זה שתמצאי זוג שיהיו לו ציפיות דומות מהקשר על מנת שלא תרגישי שלא בנוח.

אבלון

New member
תודה עוד שאלה אחת ברשותך

בעצם שניים.. הראשונה כמה כסף זה? השניה אין איזה שהוא ארגון המקשר בין השניים? המתאם ציפיות פחות או יותר מלכתחילה.. זה נראה לי נורא לסרב לזוג בגלל שהם לא נראים לי..אחרי הכל הבחירה שלי היא לשמש כפונדקית .. זה נראה לי מעליב כלפיהם. ומייגע אולי גם כלפי כי אם אני אומרת את ה"כן" לעצמי,הייתי רוצה כבר לראות את עצמי בתהליך עצמו..ולא להתחיל לחפש בציציות של כל זוג.. לא יודעת , את עברת את התהליך יש איזשהיא אינפורמציה נוספת שאת יכולה להעביר לי? תודה אבלון.

ועוד לגבי התהליך

הכסף זה עניין של הסכמה בין הזוג לפונדקאית, אין סכום שקבוע לפי חוק. בפורום חל איסור על פרסום הסכומים המדוייקים אבל הסכום בדרך כלל נע בין 20 ל- 35 אלף דולר. לזוג כמובן זה עולה הרבה יותר כיוון שיש הוצאות נוספות כמו שכר טרחה לעו"ד, עלות האבחון הפסיכולוגי, עלויות הפרסום וכו´. יש אפשרות לפנות לארגון שיתווך ביניכם (כמו המרכז להורות) ויש אפשרות לעשות זאת באופן עצמאי. גם הזוגות בדרך כלל נפגשים עם יותר ממועמדת אחת ובוחרים את זו שהכי מתאימה להם, כך שאין סיבה שתרגישי לא בנוח לעשות את אותו הדבר - להפגש עם מספר זוגות ולבחור את הזוג שהכי נראה לך.

greentigerchild

New member
כדאי אולי...

שתשקלי תיווך של מרכז כדי שתרגישי יותר מוגנת לאורך התהליך (מבחינת מידע ותמיכה). אני פונדקאית דרך המרכז ואחד השיקולים שלי היה דוקא משהו שאת מעלה - בחירה של הורים (כולל סירוב) בצורה עדינה דרך תיווך של מישהו מקצועי ומהימן (בנוסף לשיקולים אחרים, כמובן). בהצלחה בכל אופן
ויש לך את הבנות ומנהלת הפורום שיכולות לתת עוד מידע... אילי.

לולבי

New member
../images/Emo140.gifהי חדשה פה

הי אבלון, גם אני חדשה לגמרי, אבל מהצד השני... אני מחפשת אם פונדקאית, אם את עדיין לא התקשרת לזוג, אשמח אם תיצרי איתי קשר ב[email protected]/il ואולי נצא למסע יחד. יישר כוחך.

aviva07

New member
פונדקאית

אם את מעונינת להיות פונדקאית- צרי קשר. ל-053-820717 תודה

למעלה