היי..חדשה פה אשמח לעזרה..

rache2

New member
היי..חדשה פה אשמח לעזרה..

קראתי ממש ברפרוף..ונראה לי שזה המקום הנכון להתייעץ. אחותי הגדולה סובלת ממניה דיפרסיה כבר כמה שנים נמצאת בטיפול והגיעה גם לאישפוז.. היא גרה לבד. עם שותף. לא עובדת.. נמצאת במסגרת של שיקום בכל אופן לא מצליחים "לאזן" אותה מבחינת תרופות. או שהיא בדיכאון קשה או שהיא במניה ואולי אני סתם חולמת אבל אמרו לי שאפשר לאזן את זה..ואפשר איכשהו..לחיות. בכל אופן.. הרי שהפסיכיאטר העלה והוריד את המינונים.. היום היא במניה.. העניין הוא שהיא פוחדת להיכנס לדיכאון אז היא לא ממש מקשיבה לרופא כרגע וזה כבר לא ממש משנה כי כרגע היא כבר הגיעה למצב של מניה.. הפסיכיאטר רצה לאשפז אותה והיא לא מסכימה (ובצדק.. גם אני לא הייתי רוצה ללכת למקום שכזה..) בכל אופן בעזרת ה' היא תלך לאשפוז יום.. השאלה אם זה מספיק? מתי יודעים? איך יודעים? זה מספיק טוב האשפוז יום הזה? שזה כולה עד איזה 2 בצהריים ואחרי זה היא חוזרת לחייה? אני גם לא יודעת איך לעזור לה.. היא מתקשרת אלי בלי סוף.. (ותאמינו לי.. שיש לי את הבעיות שלי..) לא שחלילה אני לא רוצה להיות שם בשבילה כי אני כן ובעצם אני כן נמצאת.. אבל כל מיני בקשות כמו תלכי לשם ותביאי לי את זה ואני מלכה.. וכל מיני דברים כאלה..והצחוק ה"מטורף" הזה.. כבר לקחו לה את הכרטיס אשראי כדי שלא תבזבז את הכסף שלה תודה לאל שלומדים מטעויות.. אני מצטערת אם זה כתוב בבלאגן פשוט זה קצת נשפך ממני אני לא יודעת כל כך מה לכתוב.. איך מתמודדים...? לא יודעת אם יש לכם תשובות אבל אם כן אשמח לקצת עזרה. תודה.

ד קובי

New member
ברוכה הבאה ../images/Emo24.gif

הבלבול מובן ואת לא צריכה להתנצל יקירתי. חשוב שהיא תהיה במעקב רפואי על מנת למצוא את המינון הנכון של הטיפול התרופתי בכדי שהיא תגיע לאיזון. הבנתי שהיא סרבה להתאשפז ובמקום זאת הוצע כחלופה אשפוז יום, לדעתי הדבר יועיל לה מאחר והצוות המטופל יוכל לראות בכל יום את השינויים. אתם צריכים להיות קשובים לה, אוהבים ומפרגנים, וכמובן להיות שותפים מלאים לכל התהליך עם כל הקושי. בהצלחה

rache2

New member
תודה רבה רבה רבה

שהגבת :). כמו שאמרתי היא בטיפול והיום דיברתי עם הפסיכיאטר שלה והוא אמר שכרגע אשפוז יום זה בסדר.. אז נרגעתי קצת. אני בחורה שסובלת מחרדות ודיכאון.. מנסה לדבר איתה כמה שאפשר אבל לפעמים צריך שקט.. אני יודעת שזה נשמע נורא, ככה אני מרגישה כאילו אני אומרת "יש לי את הצרות שלי תעזבו אותי.."וזה לא ככה. אבל לפעמים פשוט קשה לי לענות לצרכים שלה.. ויש לי דברים שקשים לי לעשות (בגלל החרדה) דברים פשוטים .. ובכל אופן.. איך אוהבים ומפרגנים למישהי שמרגישה כמו מלכה ושכל העולם מגיע לה? מגיע לה שישרתו אותה. אני לא כותבת בכעס.. פשוט מרגישה שאני לא יודעת מה לעשות. בנוסף לכל יש לי אמא אלכוהליסטית שהמצב של אחותי גורם למצב לא טוב.. אמא שלי מנסה לדבר איתה כמה שפחות.. כי מה לעשות היא דואגת גם לעצמה... היא כועסת.. גם כשלא עשית כלום פשוט כי לא נענית לבקשה שלה.. אני פשוט פוחדת לפגוע בה. ברור לי שאני לא מספיק שם בשבילה.. בשנה הראשונה כשהמחלה פרצה אצלה הייתי לצידה לאורך כל הדרך.. באמצע הלילה בשעות המוקדמות של הבוקר..אני שמחה על זה.. אבל היום אני קצת מתרחקת..משתדלת לדבר איתה בטלפון כל יום לא נעים לי שהיא ככה.. לא רוצה שאנשים ילעגו לה.. כל פעם שרואים איזה מישהו שהוא קצת לא בסדר ישר אומרים תראו את זה איזה מפגר..חולה נפש.. כואב לי לחשוב שאנשים רואים את אחותי ואומרים אותו דבר.. אני יודעת שאין מה לעשות בנדון..ובכל זאת.. פעם היא תזכה לחיים נורמלים? הייתי במצב של דיכאון קשה רק שבוע בחיים שלי... נפתח לי צוהר לחיים של אחותי.. לחשוב שכשהיא נכנסת לדיפרסיה היא סובלת מדיכאון כזה במשך חודשים... ולבד.. היא לבד.. איך אפשר.. כואב לי עליה.. לא יודעת איך להיות קשוב למישהו שלא מפסיק לדבר..סליחה על התיאור המגעיל כי כפי ששמת לב גם אני מדברת לא מעט:) אוף אני אפילו לא יודעת מה אני מנסה להגיד.. לא יודעת מה אני מנסה להשיג בזה שאני רושמת פה.. תודה בכל אופן..

ברוכה הבאה

האמת היא שלא חושבת שיש מישהו שיש לו איזה תשובת קסם לשאלה ... איך יודעים ? זה קשה , אבל הניסיון הספציפי עם אחותך יגרום לך כבר לבד לדעת האם זה משתפר או לא ... אני מכירה את הייאוש הזה , את הבקשות המטורפות שלהם , את הצחוק הזה , זה קשה אני יודעת. מבינה גם את זה שלא רוצה להתאשפז , אבל את יודעת שלפעמים אין ברירה ורק כך ניתן לאזן אותם . לגבי אשפוז יום - טוב שלפחות יש את האופציה הזאת ... להזיק זה לא יכול וגם כך היא לא רוצה בכלל להתאשפז לגמרי אז כל מה שנשאר לעשות זה לנסות , לא ? בהצלחה , מקווה שהיא תחזור לאיזון בקרוב.

rache2

New member
אני ממש מעריכה את תגובתכם

מהפכן אני מקווה שאני אמצא את הכוח והסבלנות לשבת לקרוא.. תודה רבה לך.. כתבתי בכזה בלאגן לא ברור בכלל מה אני רוצה שיענו ובכל זאת מצאתם מה להגיד. תודה רבה רבה לכם.. מעריכה..באמת..

למעלה