היי- חדשה כאן!!

hadarh

New member
היי- חדשה כאן!!

שלום לכולם.. לקח לי זמן עד שמצאתי מה בעצם אני מחפשת- אותכם שתהיו לי לעזר ואם תוכלו לכוון אותי אני אשמח מאוד. ובכן, קצת על עצמי: קוראים לי הדר, סטודנטית לפסיכ' תקשורת באו"פ, מעוניינת לקחת חלק ברדיו בכל דרך שהיא... להתחיל מהבסיס שאיני יודעת מהו- מזג אויר/תנועה אפילו קפה.. ממש מכל הבא ליד!! (ואני מדברת על מיקרופון) יש לי מוטיבציה ענקית,אולי בקרוב אני אכתוב בעיתון כלשהו(ישנם מגעים עם העיתון), שזו סוג של פתיחה אבל אני רוצה להוסיף על כך!! לאן אני פונה? מה עליי לעבור/להשיג-(השגים)/ללמוד כדי להתחיל ואיפה בכל הבלאגן הזה ההתחלה?!! מודה לכם... הדר

את מוזמנת לכתב לי מסר ../images/Emo13.gif

אם את מעונינת לשדר בPozaFM רדיו אינטרנט חוקי www.pozafm.com כנסי לאתר .. תתרשמי

היי הדר! ../images/Emo13.gif

ברוכה הבאה לפורום!
אופציה אחת העומדת לרשותך - לעבור קורס רדיו. אם את גרה באזור ת"א כפי שמצויין בכרטיס האישי שלך, הקורס של רדיו תל-אביב מומלץ. הסיכויים להשתלב בתחנות רדיו אחרי קורס שכזה עולה, אבל לא בהרבה. בכל מקרה, קורס שכזה מקנה לך תעודה וניסיון רדיופוני מסוים שיאפשר לך להתקבל לתחנת רדיו בקלות. אופציה שניה - לפנות לתחנת הרדיו הקרובה לביתך (או זאת האהובה עלייך) ולשווק את עצמך כמפיקה או עוזרת הפקה מכל סוג שהוא. אין יותר מדי תחנות רדיו המחפשות עובדים, אבל אם תגיעי ביום נכון, תפגשי את האדם הנכון ותרשימי אותו - את יכולה למצוא את עצמך מפיקה תוכניות בתחנת רדיו. כתבת שאת סטודנטית לפסיכולוגיה-תקשורת. לא הבנתי האם זה אומר שאת לומדת פסיכולוגיה ותקשורת או פסיכולוגיה תקשורתית (!?). אם את לומדת פסיכולוגיה ונמצאת בשלב מתקדם של הלימודים, אולי תוכלי לפנות לתחנת רדיו קטנה ולהציע את עצמך להגשת תוכנית ייעוץ כלשהי. בנושא הזה אני אולי אוכל לסייע לך. אני מקווה שלא שכחתי משהו. אנא, פרטי קצת יותר על עצמך ועל כישורייך, אולי אנחנו נוכל להפנות אותך לגורמים הנכונים שיוכלו לפתח אותך ו"לגלות אותך". מי יודע? אולי תהיי ורדה רזיאל-ז'קונט הבאה... ואל תעשו מזה פרומו...

לא הייתי אומר בקלות!

קורסים שמועברים בתחנות הרדיו השונות אכן נותנים התנסות מעשית וגם קצת רקע תאורטי אבל קשה להגיד שנציגי תחנות הרדיו יחכו למסיימי הקורס על מדרגות המכללה... זה עוזר, זה לא הולך ברגל - אבל לא הייתי אומר "בקלות". אפשרות נוספת במיוחד אם את סטודנטית לתקשורת היא לנסות לקחת מסלול לימודים שמשלב התנסות ברדיו. לא כל כך ברור איפה את לומדת אבל יש מסלולים כאלו למשל ב"כותרת", במכללות כמו "קול הקמפוס" ועוד.

hadarh

New member
מסכימה ומוסיפה..

בקלות שום דבר לא קורה. ובלי להעליב אף אחד, אני מאמינה שאני אסתדר בלי המכללה.. כי כמו בתחומים אחרים אפשר לומר כי הקשר בין הפרקטיקה ללימודים מקרי בהחלט. ומה היה לפני ה-מכללה איך אנשים התקבלו לעבוד ברדיו??? התשובה היא- ניסיון, כישרון. אם יש לך את זה והוצאת תעודה אז זה מצויין וזה יעבוד, ואם אין, ובכל זאת הוצאת תעודה- זה רק אומר שלמדת, ולא אם אתה מסוגל או מוכשר (כישרון) לעשות משהו בתחום. משמע שלהוצאת תעודה צריך כסף וזה לא מבטיח דבר. הגענו לנק' ההתחלה...

לפני המכללה...

הרדיו בישראל היה רדיו ציבורי בלבד, מה שאומר - גלי צהל וקול ישראל. מדהים באיזו טבעיות אנחנו מקבלים את קיומו של הרדיו האזורי... אני בטוח שלא מעט מחברי הפורום זוכרים עוד את התקופה שלפני ועד כמה זה היה נראה כאילו שלעד אנחנו תקועים אם אותן תחנות, עד שזה יצא לדרך. אז באותן שנים שחונות היה את הקד"צ של גלי צהל וגם בקול ישראל העבירו מדי פעם הכשרות. וכמובן שגם יש לא מעט סיפורים על אנשים שהתקבלו "במקרה" כי מישהו שם בקול ישראל שמע אותם וכו' וכו' וכו'. אבל אני לא מסכים איתך שהכשרה היא חסרת ערך. הקורסים שמועברים ברדיו האזורי הם מאד מעשיים, אפילו בשנים האחרונות יותר מדי מעשיים לטעמי. בקורס שאני עברתי עוד שלחו אנשים עם טייפ כתבים להקליט אינסרטים! איפה היום הקורסים ואיפה אינסרטים... הקורסים במכללות השונות בדרך כלל משלבים התנסות מעשי לחלוטין של שידור ב-106FM. אין ספק שמקבלים מזה קצת רקע ולא מעט התנסות מעשית. מה אפשר לעשות עם זה אחרי סיום הלימודים - זה כבר באמת קשה. אבל בלי התנסות מעשית בכלל - זה כמעט בלתי אפשרי. אגב אם יש לך מוטיבציה בריאה וציוד מינימלי בבית (אינטרנט מהיר מיקרופון וכו') תוכלי לשקול גם אופציה של שידור בתחנת אינטרנט. אשמח לעזור בעניין הזה באופן אישי - את מוזמנת לשלוח לי מייל.

למעלה