היי חדשה כאן!

היי חדשה כאן!

רציתי לשאול, אני לומדת מטפלות סוג 2 עלינו להגיש עבודה על תרומת הספר לשפה,
וכיצד אפשר להעביר לכל קבוצות גיל במעון.
האם יש לכן רעיונות? האם יש אתרים שאפשר להיעזר בהם תודה!

KarinDi

New member
היה לי קורס שלם

על זה בתואר. אם קצת צפרטי מה המשימה (ספר ספציפי? כללי? אילו גילאים?) אשמח לעזור
בנתיים, באתר של פרוייקט "ספרית פיג'מה" יש הרבה חומר נגיש ונוח בנושא

וואו תודה אני קצת ממהרת לפני השבת.. אז אפרט יותר במוצ"ש

שבת שלום בנתיים!

היי אז ככה שבוע טוב קודם כל

העבודה היא צריך לעשות מצגת או על גבי דפים אני מעדיפה מצגת יותר אסטתי, צבעוני ויפה.
להסביר בשלושה שלבים על העברת ספר לכל גילאי הפעוטון.. מהתינוקות ועד בוגרים.
בחרו לנו את הספר לפעמים של פאול קור. לתת הקדמה ראשונית על הספר, מה הוא תורם מבחינה קוגנטיבית,
וכו'... צריך להסביר בקצרה לא להגזים כי זה לא תואר :p תודה רבה על העזרה! :)

KarinDi

New member
לפעמים

מודה, לא הספר החביב עליי ביותר, אבל בהחלט יש הרבה מה לעבוד איתו...מאוד בכללי, כל משפט פה אפשר לפתח עוד ועוד:
מבחינה קוגנטיבית הספר מלמד על הפכים, על רגשות, על אוצר מילים שמשמש לתיאור רגשות, שזה דבר קריטי מאוד בגילאים הצעירים ומאוד מסייע להתמודדות עם מצבים חברתיים ורגשיים מורכבים. מבחינה רגשית מסייע להבין שלא הכל שחור-לבן, שבכל אחד מאיתנו יש גם וגם וגם, שזה בסדר להיות גם ככה וגם ככה, שיש אמת באמירה "אמא אוהבת אותך גם כשהיא כועסת", שמצבי רוח זה דבר זמני, דינמי ומשתנה.
מבחינת התאמות לגילאים השונים: עם הקטנים הייתי עובדת בעיקר עם הבעות פנים של המקריא(ה), להדגיש את הבעות הפנים ואת הרגש שהן מביעות
עם הגדולים יותר אפשר להעלות מצבים שמביאים אותי לכל אחד מהרגשות המדוברים
יש המון פעילויות נחמדות על רגשות והבעות פניםף למשל: פעילות ראשונה, פעילות שנייה,פעילות שלישית
כמובן גם פעילויות של פנטומימה "נחש מה אני מרגיש" ואפילו ניתוח סרטונים לפי זה...
זה הכיוון?

לא בדיוק אבל בערך.

המרצה שלחה לנו דוגמא אז זה בסדר.. די הסתדרנו.. רק צריך לדעת מאיזה אתרים אפשר לקחת
את החומר..?

Internet Mom

New member
הי, ברוכה הבאה!

אני דווקא אוהבת את הספר! לגבי קישורים-קודם כל פעילות ספציפית על ספר ספציפי הכי קל לבדוק בגוגל חפשי את. השם עם המילה פעילותאם הספר מתורגם שווה לבדוק בפינטרסט- שם הספר באנגלית והוסיפי את המילה craftהאתר של מתל אהוב מאד - אני רואה שיש להם קטגוריה עשירה בנושא http://www.kaye7.org.il/books.htmגם באתר דף דף אני רואהשפע חומרhttp://www.dafdaf.co.il/ListDown.asp?MenuID=4&SubMenuID=115ובואי לכאן או לפורום גננות בגני ילדים תמיד נשמח לשבור את הראש ביחד

חן חן תודה רבה לך! :)

אני גם שם אך המרצה אמרה לנו מפני שזה פורום של גננות לגילאי גן צריך להיזהר כי זה כאילו לגילאים בוגרים יותר.
ואנחנו עם ילדים קטנים בגיל של פעוטון וגן...

בברכה,

נעמה.

למעלה