היי חדשה כאן

pnini19841

New member
היי חדשה כאן

ב1-10 נולדה לי פגית בשבוע 33+4 במשקל 2250 שוחררנו הבית ב14 לחודש היינו מאד מרוצים מהצוות של הפגיה יצאנו משם במחשבה שכל הידע הועבר אלינו עד אתמול שביקרתי אצל הרופאת ילדים על מנת לקחת הפניות הרופאת ילדים אמרה לי שהילדה נולדה עם בעיה בלב אני הייתי המומה ואמרתי שלעולם לא דיברו איתנו על כך והייתי בטוחה שהתור לקרדיולוג נקבע עקב הלידה המוקדמת אולי למישהו יש מידע ?????

אקו לב--MID MUSCULAR TINY VSD ----הולך ונסגר TINY PDA

ברוכה הבאה

מזל טוב. באיזו פגייה הייתם? לא ישבתם עם הרופא על המכתב שחרור?

ממה שאני יודעת PDA- זה הדוקטוס. דוקטוס זה הצינור שמחבר בין הלב לריאות בזמן ההריון ואחרי הלידה נסגר.בפגים קטנים (זה מה שהיה אצלנו) הדוקטוס לא נסגר ולפעמים עושים ניתוח כדי לסגור אותו ואח"כ התינוק נושם יותר טוב. ממה שכתוב אצלך הוא כנראה לא נסגר לגמרי ואני מניחה שרוצים לעקוב אחרי זה?

לגבי VSD- אני פחות מבינה, כי לא היה אצלנו, אבל אם אני לא טועה זה מה שנקרא "חור בלב" שזה משהו ייחסית נפוץ אצל תינוקות. אבל באמת שאין לי נסיון בזה.

t250

New member
ברוכה הבאה

אם יש משהו שחירפן אותי בפגיה, זה חוסר הזרמת המידע לכיוון ההורים.
גם אצלנו, רק בשחרור הרופאים טרחו להגיד לי שהיה לקטנים דימומים במוח ברמה מספיק משמעותית שיווצרו "צלקות\ציסטות במח...

כל דבר "גיליתי" במקרה...
יום אחד הגעתי לפגיה וראיתי שחזרו לתמוך נשימתית בקטן ושמו מדבקה אדומה מעל האינקובטור...
כשניסיתי לברר מה קורה- אף אחד לא ידע, כי הרופא של הבוקר כבר הלך - רק אחרי יומיים והמון הצקות מצידי- הוא נזכר לגשת אלי ולהגיד לי שהוא חטף חיידק בי"ח עמיד לאנטיביוטיקה...

יש לי עוד הרבה דוגמאות לדברים שגילינו במקרה- או באיחור משמעותי.

כל הזמן בפגיה היתה לי הרגשה שהתינוקות בכלל לא שלי- ושאני צריכה בכלל להגיד תודה שמרשים לי ליהיות שם...

לגבי המומים שהזכרת- אני יודעת שהם די שכיחים אבל מצריכים מעקב...

pnini19841

New member
היי תודה על המענה

לצערי לא ממש "ישבו איתנו"על מכתב השחרור פשוט קיבלנו את המכתב והסבר על כך שנצטרך להגיע לביקורות .. ואנחנו מרוב ששמחנו על השיחרור אפילו לא קראנו אותו לפני השחרור )טעות!!!) היינו בפגיה של וולפסון אחיות מילה לא טובה על הפגיה מלבד חוסר העידכון שהתברר לי ע"י רופאת הילדים

הגר181

New member
גם אנחנו בוגרי וולפסון

דבר ראשון ברוכה הבאה

אין לנו ניסיון כזה אבל אני יודעת שאת תמיד יכולה להתקשר לפגייה ולבקש מגילה שתדבר עם אחד הרופאים שיחזרו אלייך ויסבירו לך את הכל.
גם אני גיליתי במכתב השחרור הרבה דברים..
אני מניחה שאם חלילה זה היה משהו רציני היו מדברים איתכם על זה..
זה כמובן לא תירוץ לשחרר בלי לעבור על מכתב שחרור אבל עדיין...

pnini19841

New member
זה בדיוק מה שעשיתי

צלצלתי לפגיה מוקדם בבוקר בגלל שביום השירור העבירו את הקטנטונת לתינוקיה רשמו את הפרטים שלי ואמרו שמאוחר יותר ד"ר ארבל תחזור אליי מה שעדין לא קרה אני חברת מכבי זהב אני חושבת ששווה לי ללכת ליעוץ מומחה שם אני בטוח אקבל את כל המידע

את יכולה גם רופא ילדים שעובד גם בפגייה

אצלנו כל הרופאים מהפגייה, עובדים אחה"צ כרופאי משפחה דרך קופות חולים באזור פ"ת- שוהם- כפר סבא.

הגר181

New member
לא הייתי מחכה לד״ר ארבל...

לדעתי היא די אדישה ושמה פס על מה שהורים מבקשים ממנה.
תרימי טלפון את ותבקשי אותה..
תנדנדי

טחיא

New member
קודם כול מזל טוב

אצלי תאומות שבוע 33+5 לשתיהן היה VSD בשיחרור ( אם אני לא טועה זה חור במחיצה שאמור להסגר)

אצלינו לאחת עשו אקו לב לוזר בגיל שלושה חודשים ( הייתה מאושפזת בגלל חום ועל הדרך כבר עשו אקו לב) אז כבר ראו שזה נסדר והיא שוחררה ממעקב קרדיאולוגי

והשניה עשינו אקו לב אחרי חצי שנה וגם אצלה כבר היה סגור ושוחררה ממעקב קרדיאולוגי

pnini19841

New member
תודההההה על התשובות

תודה טיחא את ממש מעודדת מקווה לסוף זהה

אורטל OSE

New member
תנשמי, הכל בסדר גמור!

קודם כל, מזל טוב! יופי של שבוע ויופי של משקל.

באמת לא בסדר שלא עדכנו אתכם. מה שכן, זה מסוג הדברים "השגרתיים" אצל תינוקות אז אולי בגלל זה?!

VSD- זה סוג של "מום" בלב שהמון ילדים נולדים איתו (משהו כמו 10% כמדומני) שבכמעט כל המקרים נסגר ללא התערבות כירורגית. אין לעניין שום קשר לפגות, שום סיכון כמעט ובדר"כ נדרש רק מעקב שהחור אכן קטן.
PDA- זה הדוקטוס שאצל כל התינוקות נסגר במהלך ה48 שעות שלאחר הלידה ואצל פגים מתקשה להסגר בגלל בעיות הנשימה שהם חווים בהתחלה. כשרשום שהוא הולך ונסגר הכוונה היא שראו אותו בגודל כלשהו ובבדיקה של כמה ימים אח"כ ראו אותו בגודל יותר קטן כך שזה במגמה הנכונה ולא צריך שום טיפול אלא רק מעקב. רק לידיעה, בדר"כ כשנפתרות בעיות הנשימה הראשוניות ומצב הילד טוב אז כמעט ב100% זה אומר שמצב הדוקטוס כמעט בסדר גמור.

לסיום, בשביל הידע הכללי, גם אם חס וחלילה משהו לא אידיאלי באחד מהדברים שציינת הטיפול הוא כירורגי פשוט ביותר ולכן באמת אין מה להתרגש מזה.

אם את רוצה הסבר נוסף על מכתב השחרור אל תוותרי ותתקשרי לפגיה לשאול וחוצמזה שאני גם קצת כועסת על רופאת הילדים שלך שלא ממש הסבירה לך מה כתוב שם ושלחה אותך להילחץ בבית

כך או כך, אנחנו כאן לכל שאלה. מוזמנת להישאר

pnini19841

New member
אחרי שיחה עם הרופאה בפגיה

אכן הכל בסדר תודה לאל נבהלתי לא מעט!!! תודה רבה על המזל טובים ועל המענהההה

למעלה