היי...חדשה ומבוהלת

Atsoo bibu

New member
היי...חדשה ומבוהלת

עברנו אתמול הזרעה עם נתוני זרע בעייתים ביותר מבחינת הריכוז...2 מיליון לסמק �� מעבר לכך תנועה תקינה ומורפולוגיה תקינה.אני ממש עצובה ודואגת..
שמעתן פעם על מישהי שהצליחה להרות מהזרעה כשהריכוז כזה נמוך? (אחרי השבחה 6 מיליון לסמק ).

Maive1

New member
גם אני חדשה ומבינה אותך מאוד...

שלום חברה,
מבינה אותך מאוד! אני רק השבוע גילית שבכלל יש בעיה ושבוע הבא אני אמורה לעבור הזרעה ראשונה. אני ובן זוגי משקשקים. יצא לו בבדיקת זרע גם ריכוז נמוך (אמנם יותר גבוה ממה שציינת אבל עדיין נמוך) וגם מורפולוגיה גרועה ביותר (2%) וגם יש לו וריקוצלה. ועדיין אומרים לי, וגם ממה שקראתי שיש סיכוי גם בהזרעה וגם באופן טיבעי. אם כל שאר הנתונים טובים כפי שציינת (וזה ממש טוב שכל השאר תקין! בייחוד המורפולוגיה!), ממה שאני קוראת, יש סוג של "פיצוי". אני עדיין לא מבינה בזה כלום ולגמרי נמצאת במצב שלך... אבל ממה שאני מבינה יש עוד הרבה מה לעשות אז לא להתייאש (אומרת את זה לעצמי כל דקה בערך...). אני ביום ראשון אצל הרופא פוריות (בפעם השנייה בחיי) ואני אעשה לו חקירה צולבת על הריכוז והמורפולוגיה... מבטיחה לחזור אלייך עם תשובות!! :))) .

Atsoo bibu

New member
כל פגישה יוצאים מבולבלים יותר :)

ההזרעה עצמה ממש לא מפחידה...החלק הכי מפחיד זה לקבל טת התשובות של בדיקת הזרע..
בכל מקרה אני מקווה ששתינו לא נצטרך יותר מהפעם הזאת...
כיף להרגיש לא לבד בסיפור הזה,בייחוד שאני לא משתפת אף אחד כמעט...
מקסימה שאת,תודה על העידוד :))

WaitingForIt

New member
משתפת..

אני לא רוצה לפגוע לכן ברגשות ולדבר על זרע טוב אבל זה רק בשביל ההסבר שקיבלתי אתמול מרופא הפוריות שלי.. אצל בעלי הכמות מעל 200 מליון והריכוז מעל 70 מליון אבללל מורפולוגיה 2%.. כמובן נבהלנו אבלל!! הוא הסביר לנו שזה אחוזים פשוטים.. אם יש כמות גדולה אז 2 אחוזים מ70 מליון זה יותר מ4 מורלוגיה (שזאת התקינה) אבל עם כמות זרע של 15 מליון.. אז בתכלס זה לא משנה הנתון הזה.. למרות שכולם נבהלים ממנו..(ואוכלים סרטים: אני /:) הכי חשוב זה כמות והתנועתיות.. אז כנראה צריך להפסיק להגיד שמורפולוגיה 2% היא גרועה.. :)

Maive1

New member
שלום לשתיכן :) עוד שאלות אם אפשר....

קודם כל wait for it, כיף לשמוע שיש עוד סטודנטיות שמתמודדות עם הלחץ של הלימודים בנוסף לכל... כמה הזרעות /טיפולים כבר עשית?
שאלה לגבי מה שאמרת שהרופא אמר לך- זה קצת מוזר שהוא אמר שמורפולוגיה זה לא חשוב, כי מקריאה באתרים רבים אני מבינה שמורפולוגיה זה כן מדד מאוד חשוב?
כמו כן, לאחר שציינת את הנתונים שלכם, שמתי לב שבבדיקת רע שלנו לא צוין ספירה כללית, אלא רק ריכוז (13 מיליון) ו total motile count (36 מיליון) . למה לא ציינו לנו את הספירה הכללית?? עשינו במכון שיפרה את הבדיקה.

ולשתיכן (ולכל מי שיודעת): כמו כן, שאלה כללית: הרופא פיריון שלנו הוא בעצם גניקולוג . ונראה (לפחות לבינתיים) שהבעיה לא אצלי, אלא אצל הבן זוג. האם כדאי לפנות במקביל לבירור אצל אורולוג מומחה לפיריון הגבר? לבן זוגי יש וריקוצלה (דרגה 1 נכון ללפני שנה וחצי שהיינו אצל אורולוג), והבנתי שזה משהו שמידרדר עם הזמן. האם כדאי ללכת שוב לאורולוג ולדרוש סידרת בדיקות??? לאחר קריאה בהרבה אתרים, הבנתי שוריקוצלה לא מטופלת יכולה להידרדר, ושנרצה עוד ילד בעתיד, הנתוני זרע יכולים להיות עוד יותר גרועים?!!

שאלה מספר 2- אני קוראת פה שהרבה בנות גילו שיש להן גם בעיה, אולם אצלי הנתונים "הראשוניים" תקינים (בדיקות דם כלליות, פרופיל הורמונלי, מחזור סדיר, ערכות ביוץ מזהות ביוץ בתאריכים קבועים, אולטרא סאונד תקין ובדיקה גופנית תקינה) והרופאת נשים אמרה שאין צורך כרגע לעשות עוד בדיקות. אבל קראתי פה שבנות סיפרו על נוזל בחצוצרות וחסימות וכל מיני דברים שגילו פתאום. אנחנו כמעט בני 33 ולא בא ל"בזבז" זמן אלא לבדוק במקביל...אולי גם לי יש? איך אפשר לדעת?? האם אני סתם היסטרית? האם לדרוש מהרופא פיריון שישלח אותי, לאור הסירוב של הגניקולוגית כרגע לשלוח אותי??
אוף אני מרגישה המומה כמו עליסה שנפלה למחילה בשילוב עם טירון שוקיסט בגולני...
תודה לכן על ההקשבה אתן נהדרות, זה כלכ עוזר לשמוע מאנשים במצבי!!! כי גם אני לא משתפת אף אחד....

WaitingForIt

New member
הממ..

כמו שהסברתי בהודעה הקודמת.. זאת בעיית אחוזים. אם הכמות/נפח נמוכים מהרגיל אז זה נתון מאוד חשוב כי אם יש יותר זרע טוב בכמות קטנה אז זה משפר משמעתית את הנתונים הכלליים של הזרע..הכי חשוב זאת הכמות או נפח והתנועתיות.. נראה לי שזאת הכמות מה שכתוב לך..36 מליון שזה כמעט הערך שצריך:39 מליון.
כן, הנתונים יכולים להידרדר /: אני רק בהתחלה.. הבעיה היא אצלי: אני לא מבייצת..אני דווקא שיתפתי את כולםם ולא חושבת שיש במה להתבייש!!

גוגו 888

New member
אפשר לעשות צילום רחם

בד"כ לפני הזרעות עם הורמונים רופא יבקש צילום רחם לראות שהחצוצרות פתחות והמערכת אצלך תקינה. זה בגלל שחבל סתם להזריק הורמונים ולעבור הזרעות אם חלילה החצוצרות סתומות (וכמובן שכל הסיכויים שהן תקינות).
ההריון הראשון שלי ממני יש לי ילדה היה מהזרעה (הזרע היה תקין אומנם אבל לא מדהים) ועכשיו אני מנסה שוב להרות ונקלטתי להריון בהזרעה שניה שלצערי ההריון נפל בשבוע 7. עכשיו אני אמתין חודש ואנסה שוב. סהכ זה הליך פשוט...
רק רוצה להגיד משהו לגבי מורפולוגיה - נראה לי שהיא כל הזמן משתנה, יצא לנו לעשות כמה בדיקות והריכוז והתנועה קבועים והמורפולוגיה השתנתה מאוד - הכי טוב היה 13% תקין והכי גרוע 3% תקין אז אולי הערך הזה לא ככ אמין....
המון בהצלחה!

Maive1

New member
מתי שולחים לצילום רחם? באיזה שלב?

אם לאישה יש מחזור סדיר וביוץ תקין (לפי ערכות ביוץ) - באיזה שלב רופא אומר שצריך הורמונים/זריקות? ומתי שולחים לצילום רחם? אני מנסה להבין את "ההדרגתיות". מה גם שאני בתחושה שהרופא שלי לא ממהר לשלוח אותי כי הוא תולה את "האשם" בבעיית זרע שיש לנו.... האם כדאי להחליף רופא?

אוף מבולבלת נורא!!

Maive1

New member
חוזרת לעדכן..

היי חמודה, וגם לכל השאר
אז עברנו את ההזרעה הראשונה (וההשבחה). בהתחלה כמעט התעלפנו, כי התוצאות היו עוד יותר גרועת מהבדיקת זרע מלפני 10 ימים!!!! לפני 10 ימים היה ריכוז 13 מיליון- ירד ל6 מיליוןן!! ב10 ימים! איך יכול להיות דבר כזה? ועוד בעלי התחיל לקחת ויטמינים והכל...כמו כן, התנועתיות ירדה, מתנועה פרוגרסיבית של 54% ל17%!! מה זה הדבר הזה??
מורפלוגיה לא אומרים לך כי צריך כמה ימים לבדיקת מורפולוגיה. אחרי ההשבחה היה ריכוז של 23 מיליון מתוכם 7.5 מיליון בתנועה שזה קצת מעל המינימום . בקיצור בעלי הרגיש נורא ואיום והיה ממש עצוב..
מכל מקום הרופא עשה את ההזרעה, באמת שטויות לא כאב בכלל. לדבי הריכוז והמורפולוגיה- הוא גם אמר שמורפולוגיה זה נתון שמאוד קשה לקבוע ולא צריך ל"התרגש ממנו" לדבריו. לגבי ריכוז אמר שזה משהו שאכן מאוד משתנה מבדיקה לבדיקה, וגם שמבדיקות "כמעט תקינות" מבחינת זרע, אפשר להיכנס להיריון אפילו ספונטני, או במילותיו: "אני לא אפלו מהכיסא אם תיכנסו להיריון ספונטני"... לא יודעת אם לצחוק או לבכות.

שאלתי- הוא לא נתן לי זריקות ולא כלום ואפילו לא עשה לי אולטראסאונד (יש לי צילומים של אולטרא סאונד מלפני חודשיים שעתה הגניקולוגית ואמרה שהלכ תקין). אמר שאין צורך בגלל שיש לי מחזור מאוד סדיר וערכות ביוץ מזהות ביוץ. גם אמר שלא צריך הזרעה כפולה. האם הוא צודק? האם זה לא מוזר? עוד אפילו אין לי תכנית מסודרת. הוא אמר שאם החודש לא יצליח אז לבוא אליו ונקבע "תכנית". מה זה אומר? ואם יש לי מחזור סדיר וביוץ תקין והבעיה בזרע, אנ עדיין אצטרך זריקות והורמונים? אשמח להסבר ממי שיודעת...

WaitingForIt

New member
חיבוקים

אני אומרת רק את דעתי כן? אני לא מומחית וגם די חדשה בעסק. אבל אני לא חושבת שהרופא מאוד מקצועי. גם לאישה שעובדת כמו שעון יש חודשים שאין ביוץ/ביוץ מאוחר מהרגיל/מוקדם מהרגיל. למה הוא בכלל עשה הזרעה? אני ממש לא מבינה את זה. ואני כן חושבת שצריך לבדוק אותך מכל הכיוונים כי גם אם הגבר ״אשם״ זה לא אומר שהאישה ״בסדר״ כי גם אם יש לך ביוץ זה לא אומר שחס ושלום החצוצרות שלך פתוחות (ואת זה לא רואים באולט׳ אלא רק בצילום רחם) ואז ההזרעה הזאת עוד תגרום לך חס וחלילה לחוץ רחמי (מכירה סיפור כזה.. לא נעים במיוחד).. חוסר אחריות!! לי הרופא לא נותן אפילו איקקלומין (שזה כולה להביא ביוץ) מבלי לבדוק זרע, מליון בדיקות דם (גם לבעלי), צילום רחם ןבדיקת סוכר בהמעסה.
אני מציעה לחפש רופא מומחה חדש! :) לגבי הזרע, זה בדיוק מה שאני אומרת, אני יודעת שאני פוליציסטית אז למה לבדוק את הגבר? כי צריך לבדוק הכל מסביב כי יכולות להיות כמה בעיות.. בעלך שמר כמה ימים לפני? אולי זה סתם במקרה ואולי הבעיה החמירה.. אולי כן כדאי לפנות לאורולוג? אני לא יודעת איך זה בארץ, אני גרה בגרמניה ופה לא מטפלים בכלל בגבר אלה שולחים ישר לivf

למעלה