היי חברים

נוסעת27

New member
היי חברים

זה לא בדיוק קשור לזוגיות במשבר, אבל נקלעתי לסיטואציה שאני לא ממש יודעת איך לגשת אליה.. לא בטוחה אם יש בכלל מה לעשות, הייתי שמחה לשמוע דעות בכל מקרה.
יש לי ידיד שיצאנו לפני איזה שנה ומשהו, הקשר היה מאוד סוער ומלא תשוקה. הוא עולה חדש מצרפת, חצי יהודי חצי נוצרי. מכיוון שאבא שלו יהודי ואימא שלו נוצריה, לא מכירים בו בארץ כיהודי. הוא לבד כאן, בלי משפחה, לא יודע את השפה וכו'.
היה לנו מגניב בהתחלה, ואז גיליתי שהוא חבר בדת "היהודים המשיחיים" שבעצם מכנים אותה כת בארץ. לא בדיוק הבנתי מה זה אומר, בסופו של דבר הבנתי שזאת מעין כת,למשוך אנשים כמוהו הכי קל- בודדים, תלושים, לא שייכים לשום קבוצה או קהילה. מקרבים אותם בעזרת חום ואהבה וקהילתיות ולאט לאט הם מתמסרים לזה לחלוטין. בסופו של דבר, אחרי הרבה שיחות ונסיונות לגשר, הפסקנו לצאת. בהתחלה עוד הייתי מוכנה להתייחס לזה כדת כל עוד זה במידתיות הנכונה. אבל בכת אסרו עליו לצאת עם מישהי שאינה מהכת והוא כל הזמן נקרע מזה.
התסריט הזה היה הזוי מדיי בשבילי, ועם כל האהבה שלפתי את עצמי מהמיטה החולה הזאת למרות כל הרגשות והדרמות וגם כשהוא גישש לחזור סירבתי.
בסוף נפרדנו בטוב, היה לי אחרי זה חבר במשך שנה, אני והוא לא היינו בקשר בכלל.
כמה חודשים אחרי שנפרדתי מהחבר, חזרנו לקשר ידידותי הרבה יותר מפוכח. הוא עדיין בכת הזאת. ומתחזק ונסחף. אני דואגת לו. כבר מזמן וויתרתי עליו כבן זוג, אבל הוא חשוב לי, ואני ממש לא מצליחה להבין איך בחור כל כך רגיש וחכם נופל בתוך דבר כזה בעיניים עצומות. קראתי עליהם לא מעט וזה מדאיג אותי..
אני רוצה לעזור לו, כל פעם שניסיתי לדבר נתקלתי במחסום... הצלחתי לשכנע אותו במאמצים רבים שיילך לטיפול, ולא דרך הכת (גם את זה הם מציעים) והוא הסכים. מניחה שזה צעד ענק.
יש עוד משהו שבכלל אפשר לעשות במצב כזה?

Chikkko

New member
זאת לא כת

אני יודע על הנושא הרבה יותר מכפי שאני מציין כאן.
דבר ראשון- זאת לא כת. זה זרם דתי, שהוא במיעוט כאן בארץ. לא יודע מה קראת בדיוק... אבל הרעיון המרכזי הוא שמדובר במי שרואים עצמם כיהודים ( בדר"כ זה כך ), אך מאמינים בישוע בן מרים.
הם יהודים... עם אף יהודי, וראש יהודי, ושושלת יהודית וספתא יהודייה. והם דוברי עברית וחיים בארץ והם חשים כבשר מבשרו של עם ישראל, ובדר"כ הם גם שומרי כשרות, וחוגגים את חגי ישראל.
&nbsp
מה זה לעזור לו? להפוך אותו ליהודי חילוני שלא מוצא את הידיים והרגליים שלו? להפוך אותו לאתיאיסט?
אולי להפוך אותו ליהודי אורתודוקסי עם גרביונים ושטריימל שמעיף חיתולים על שוטרים ?
מה זה לעזור לו ?

נוסעת27

New member
ממה שאני קראתי

ומכמה תחקירים שעשו עליהם, זה קצת יותר מורכב... זאת כת שממומנת ע"י איגודים נוצריים מרחבי העולם. הטענה היא שזה נסיון להשתיל את הנצרות ביהדות, אבל זה באמת לא מה שמעניין אותי, דתות בכללי לא מטרידות אותי, ולא אכפת לי אם הוא נוצרי, מוסלמי או בודהיסטי....
&nbsp
זה מתחיל בקטנה- אתה בא למפגשים פעם בשבוע. אח"כ, אם תרצה, מצטרף לפעילות מסיונרית- בעיקר בבסיסי צה"ל שמחפשים חיילים בודדים, או הולכים לניצולי שואה, זונות ונרקומנים, כל מני אוכלוסיות חלשות ופגיעות ומנסים למשוך אותם למפגשים. אחרי זה, לאט לאט, מתחילים לתת כסף לכת. מתחילים לבוא יותר מפעם בשבוע, בסופו של דבר מעודדים אנשים להתפטר מהעבודה ולהתחיל לעבוד בכל מני שלוחות שלהם. אסור להם להתרועע עם אנשים מחוץ לכת...בקיצור...
&nbsp
אם יש לך מידע מורחב אחר, אני מאוד אשמח לשמוע, כי זה המידע שמצאתי, כנ"ל מידע שקיבלתי ממנו.
&nbsp
מי רוצה שיהפוך ליהודי עם שטריימלים? איך הבנת את זה מדברי?

Chikkko

New member
לא שמעתי על זה

לא ידוע לי לגבי עידוד להתפטרות מן העבודה או איסור להתרועע עם מי שאיננו בעל אמונה זהה.

יתכן שחבר קבוע של הקהילה, מתבקש גם לתרום כסף, כמו בכל מקום אחר.
אבל... לא ידוע לי.

מריוס זכריה

Member
מנהל
אין מה לעשות.

ההגדרה של "כת" היא גמישה ולא לגמרי אחידה.
אחת ההגדרות שמקובלת עלי מדברת על קיום של לפחות 2 מ-4 קריטריונים:
- שייכות אירגונית חזקה מאוד והתרחקות מזרים, למעט לצורך גיוס חברים חדשים
- יש מישהו שכולם מבטלים דעתם בפניו
- כסף זורם כלפי מעלה אל הראש האירגון
- יש "ידע" סודי שאיננו פתוח לכלל

כך או אחרת, לא תוכלי לעשות כלום בעניין.

אייבורי

New member
הגדרת נצרות לדעתי

&nbsp
ההבדל בין כת לדת הוא רק בסדר גודל של המאמינים.
&nbsp
אבל שתדע, יש דת שיתוף קבצים שבעיני היא הדת הטובה בעולם

A לוןA

New member
אין לי איך לעזור לך

כי מי שנכנס לזה, גם קשרים הרבה יותר חזקים ממה שיש בינכם לא יצליחו להוציא אותו מזה. או שהוא יצא מזה לבד או שהוא יטבע שם.
&nbsp
אבל אני יכול להציע לך בדיחה על משהו דומה:
חסיד ברסלב מת והגיע לגיהנום. התחיל לצעוק "רבי, רבי, עזור לי". הופיע לפניו הרבי נחמן והחסיד התחיל לבכות לו- "כל החיים שרתי ורקדתי בצמתים, דיברתי לעצים ואמרתי נח נחמ נחמן מאומן כל הזמן- בבקשה תוציא אותי מכאן!" הרבי מהנהנן- והחסיד עף לגן עדן.
חסיד חב"ד מגיע לגיהנום. התחיל לצעוק "רבי, רבי עזור לי!" הופיע לפניו הרבי מלובביץ' והחסיד התחיל לבכות לו- כל החיים הייתי שליח של הרבי, עמדתי בצמתים להניח תפילין לאנשים, ריססתי כתובות יחי המלך המשיח בבקשה תוציא אותי מכן!" אומר לו הרבי-"לא! גם כאן תהיה שליח!"

אייבורי

New member
למטפלת שלום

&nbsp
אין ספק שזאת הרגשה נהדרת להיות בנקודה שאת יודעת יותר טוב עבורו מה מתאים לו.
האופציה השניה, לכבד את הבחירה שלו להיות בכת, לקבל את העובדה שהוא אדם חכם ובוגר
שמסוגל לקבל החלטות על חייו ולשלם את המחיר של ההחלטות
ואת יכולה לקבל אותו כפי שהוא על הבחירות שלו או להתנתק ממנו.
&nbsp
אבל אני מבין שבמשחק הזה שניכם משחקים, הוא מטופל נהדר ואת הכי הכי הכי מטפלת מושלמת.
וזה כלכך יגמר בבכי.

נוסעת27

New member
קודם כל אין צורך להיסחף..

בבכי זה לא ייגמר (גם אין מה ''לגמור'' אנחנו לא יחד. כמו שהבהרתי את הבחירה הזאת כבר בחרתי ממזמן. )דבר שני, אייבורי, מהיכרותינו השטחית פה אני יודעת שאתה דוגל בגישה שכולם אנשים בוגרים ואחראים להחלטות שלהם ושאף אחד לא ידחוף את האף. אני מסכימה איתך. אבל, אני חושבת שאם למשל אחד ממכריי היה מתמכר לסמים קשים, או חברה נהיית אנורקסית וכד', כל מני סיטואציות שאנשים מאבדים שליטה ועלולים להזיק לעצמם, לא חייבים להיות אגוצנטרים כלפי הסביבה שלנו ולהכריז שכולם ילדים גדולים וישתמודדו. אפשר לנסות לסייע. כמובן שהכת זה לא סכנת חיים ולא כלום. אבל זאת כן שטיפת מוח, יצירת בידוד של הפרט מהסביבה שלו, כל מני נזקים שרואים מבחוץ ובד''כ זה שנמצא בתוך זה לא רואה. אני גם יודעת על המצוקות הקשות שהובילו אותו להצטרף לשם, בעיני באותה מידה יכול היה לפנות להרגל מזיק אחר וגם אז הייתי רוצה לעזור לו (הייתה תקופה שעישן המון סמים מה שהפך אותו מאדם חי ותוסס לאפאתי ומנותק.. שוחחנו על זה, עודדתי אותו להפחית בכמויות. גם זה מזעזע בעיניך? כי הוא ילד גדול אז אסור..? ) אתה יכול לראות בזה מטפל ומטופל, או שני אנשים שאכפת להם אחד מהשני וכרגע אחד מהם נמצא במקום יותר קשה מהשני, לא חושבת שזאת תעודת עניות... בכל מקרה, ברור לי שאין כנראה יותר מדיי מה לעשות, זה לא אומר שאפסיק לדאוג לו.

אייבורי

New member
תשמעי

&nbsp
אני רואה שהוא במסע חיובי של מעבר מהתמכרות לסמים להתמכרות לדת \ כת
שזה על פניו התקדמות חיובית, כת\דת זה די בחינם.
&nbsp
שנית, אם הוא יכול לחלוק פרטים על הדילר שלו, אני בטוח שיהיו עוד חברי פורום שישמחו לדעת.
&nbsp
אני לגמרי בעד לעזור לאחרים, אני לגמרי בעד לסייע, אני רק אומר, אפשר להציע עזרה, אפשר לעזור כשמבקשים ממך
אבל התחושה שלי מהכתובים אצלך, שאת יודעת הכי טוב מה טוב בשבילו, את יודעת כמה הכת זה רע, כמה סמים זה רע
ואת מראה לו את האור.
אני מציע קצת צניעות וקבלה של האחר, אולי הסמים זה מה שהציל אותו מדיכאון עמוק והוא הפחית את הכמות
כאשר הדיכאון קצת נרגע, אולי היה לו טוב לשבת בכורסא בבית מול הטלוויזיה ולשתוק שעות.
לאנשים יש תקופות שונות בחיים ויש תקופות של תוסס וחי ויש תקופות של אפאתי ומנותק.
&nbsp
בכל מקרה, אני בטוח שהוא יודע מה דעתך על הדת שהוא בחר לעצמו
&nbsp

נוסעת27

New member
באמת צריכה לברר לגבי הדילר ;)

ואם השתמע מדבריי שהחלטתי מה טוב לאחרים אז כדאי שאסביר פה משהו.
אני יודעת אולי זה יפליא אותך, אבל אני דווקא ממש לא בן אדם שמתערב בחיים של אחרים. אני לגמרי דוגלת בשיטה שכל אדם אחראי לחייו ולמעשיו ולבחירותיו. המקומות בהם אני כן מרשה לעצמי מעורבות הם במקומות שאני מרגישה מאדם שחשוב לי מצוקה כלשהי.ויותר מזה- כשהוא בוחר לערב אותי.
&nbsp
דוגמא- כתבתי כאן פעם מזמן על חברה שלי שאני דואגת לה כי היא בזוגיות נטולת אהבה ושהיא כל הזמן פורסת בפניי את האומללות שלה. יש הרבה זוגות סביבי שיש לי הרבה מה להגיד על הזוגיות שלהם- מבחורים שהפכו לסחבות רצפה תחת רגלי נשותיהם, לבוגדים, נכי ריגישת וכד'. לא פוצה פה, לגמרי לא ענייני.. למה עם החברה הזאת כן הגעתי למעורבות? כי היא עירבה אותי. באה וסיפרה ודיברה וחיפשה עצה (מספר רב של פעמים).
&nbsp
כנ"ל לגבי הבחור הזה- למשל עניין הסמים, הוא היה מתלונן בפניי שהוא מרגיש אפאתי, מבודד ומנותק, מרגיש עצלן וכל הזמן עייף. ידעתי שהוא מעשן כל הזמן, ומהיכרות עמוקה עם עולם השאכטות הצעתי לו שיפחית קצת בכמויות. עצה שנתתי לעצמי בזמנו ועזרה מאוד. לא כי לא בא לי טוב בעין והחלטתי מה טוב... אלא כי זה היה הפיתרון. הוא החליט בעבקות השיחה להפסיק לגמרי לעשן, נשמע שהוא מרוצה מההחלטה, שמחה שהצלחתי לעזור.
&nbsp
לגבי הכת- אני חושבת, מההסתכלות החיצונית שלי, שהיא הגורמת לכל מה שמפריע לו כרגע בחיים- הוא חושב מנגד שהיא פותרת לו הכל. הוא אדם שעבר כמה משברים לא פשוטים במהלך חייו, כרגע הוא מתחיל חיים חדשים בארץ. אך נראה שכבר שנתיים הוא לא התקדם באמת. נורא חשוב לו ללמוד עברית, להשתלב, למצוא זוגיות, למצוא את המקום שלו. אולי גם להתגבר על כמה טראומות לא פשוטות על הדרך. הכת לא מאפשרת לו את זה, ומכתיבה את המקום שלו למקום מאוד קטנטן וצר של מה מותר ומה אסור ועם מי. אם הוא היה אדם מאושר ומרוצה? שיהנה ושידבר כל היום בלשונות בטקסים המוזרים שלהם... שייתן להם את כל הכסף שלו ושיגלח את הראש ויעבור לגור בכנסייה מבחינתי. אבל לא טוב לו, אני רואה אותו מבחוץ- בן אדם שמחפש את עצמו, שטוף מוח בקטע מפחיד (נשבעת שמשהו בעיניים משתנה אצלו כשהוא מתחיל לדבר על הכת), סוחב איתו אומללות ריגשית ונזקקות וחולשה גדולה שבעיני הכת מנצלת לטובתה, כמו שכתות יודעות.
&nbsp
הצלחתי לשכנע אותו ללכת לטיפול, מקווה שבאמת יילך וימצא את תעצומות הנפש לבד, מעבר לזה אין לי הרבה מה לעשות כנראה.

אייבורי

New member
אם את מוצאת פרטים על הדילר

תרגישי נוח לשתף
&nbsp
אני חושב שעשית את שלך, בסופו של דבר הוא צריך להתאפס על עצמו.

נראה לי שאת לא קולטת

מה הוא כן מקבל שם שמחזיק אותו, וזה 'שייכות', 'מסגרת של חוקים ומשמעות' ו'קהילה'. החיים של מהגר לארץ יכולים להיות קשים ובודדים מאוד, בייחוד עם הוא לא מוצא חבורה שהולמת אותו מכל הבחינות החברתיות של אנשים מארץ מוצאו. המנטליות בארץ שונה בתכלית השינוי מזו האירופאית. כולל אצל הנצרים של עדות אירופה שהפכו לתוצרים של הלבנט. אז לראות רק את החלק הזה שמנצל את הצורך הזה, ולהגיד אוי אוי אוי מבלי להצביע על אלטרנטיבות שפויות יותר לאותו צורך, לא באמת מקדם.

נוסעת27

New member
נו מצחיקה

כל מה שאמרת, מה שהוא מקבל מזה, התייחסתי לזה במה שכתבתי. ל-ח-ל-ו-ט-י-ן מבינה מה מושך אותו לשם ומה מחזיק אותו. לא התעלמתי מזה בכלל. פשוט חוששת שהנזק יגרע מהתועלת.
כרגע הוא נעלם. אני בין החברים הישראלים היחידים שיש לו בארץ, אם לא היחידה, חוץ מאנשי הכת. הכת שלו נגד התרועעות עם אנשי השטן (כל מי שלא בכת, כן כן כולנו אנשי השטן בלי יוצא מן הכלל) כנראה שהוא נכנע וניתק קשר. לא יודעת אם שמע לעצתי בסופו של דבר וקבע טיפול... ואגב- מעולם לא הכפשתי את הדת כת הזאת בפניו, או ניסיתי לשכנע אותו לעזוב. כן אמרתי את דעתי על העניין כשהוא היה מנסה לשכנע אותי לבוא למפגשים או מתחיל לספר לי בהתלהבות מני דברים הזויים בתקווה שיצליח להחדיר לי משהו מזה...
יש לי תחושה שאיבדתי אותו. נו מה כבר עוד אני יכולה לעשות... באמת שניסיתי. עצוב.

לא הבנת

מה שאמרתי. זה לא מספיק מה מושך אותו, או על איזה צורך זה עונה ולדאוג שהנזק גדול מהתועלת.
כדי שלבן אדם כה נזקק לשייכות ועוגן יהיו כוחות לעזוב צריך שיהיה לו לאן. ולאן כרגע אין לו. אני לא רואה שם בחוץ חברה שמחכה בידיים פרוסות לחבק אותו לתוכה. עם ישראל ממדר את העולים במקרה הטוב, ומתנכר במקרה הרע.
ואף פסיכולוג לא יכול לפתור את זה.

נוסעת27

New member
נכון

הבעיה שזה יוצר מעגל קסמים. כשאתה בכת אתה לא יכול ליצור לעצמך את הדברים האלה, למצוא מסגרות שעוזרות לעולים חדשים, ללמוד עברית, למצוא דרכים להשתלב.. אז אתה נשאר מבודד ותלוי בכת שמציעה עולם מאוד צר. אתה אמנם מרגיש שייך ומוגן אבל אתה בעצם מבודד מהעולם וממשיך להזדקק למה שהיא מציעה.. זה מעגל שקשה מאוד לשבור..
אולי טיפול יכול עם הזמן לסייע לו להתחזק נפשית, ולהסתכל על הדברים בצורה יותר מפוכחת. אולי לא..אבל זה סיוע חיצוני מקצועי, שווה לפחות לנסות..

סיוע לנפגעי כתות

אולי פה יודעים משהו לגבי הקבוצה הספציפית אליה הוא משתייך כעת, את יכולה לברר: (זה לא אומר שיש הרבה מה לעשות, אבל לפחות לבדוק מה הסטטוס)
לדעתי זה יפה שאת דואגת לו. כתות הן באמת מסוכנות, והן תמיד מתלבשות על התלושים, הבודדים והחלשים

'המרכז הישראלי לנפגעי כתות'
רח' בן גוריון 24 (בית ליגב), רמת גן
טל: 03-6708811, פקס: 03/6708822
[email protected]

למעלה