היי חברים...

היי חברים...

תזכורת:אני מטובעת מה26/11 סגרתי פעם ראשונה ב5/1 .ירדתי 19 קילו (רוב הזמן בקושי די גדול..) וסגורה על 6. שאלתי: לפני 3 שבועות סגרתי חצי ואני על 6. במשך השבועיים וחצי האחרונים בקושי שתיה עברה, הקאתי 3/4 פעמים ביום כמעט אחרי כל דבר שהכנסתי לפה. בשבוע האחרון כאילו נפתחו שערי שמים ואני ממש יכולה לאכול, לא בצורה מטורפת, אבל יכולה לאכול ארוחות, ואתמול בשבת הקאתירק פעמיים..אני מבינה שכל פעם השבועיים הראשונים יהיו לי קשים אחרי הסגירה (בצקת וכאלה..) ולפי מצב האוכל שלי עכשו הייתי הולכת לסגור אבל אין לי כח לשבועיים האלה....אז השאלה אם יש איכשהו משהו שאפשר להקל על זה... ושאלה שניה וחשובה....איך מתנהלים בפסח?? מצות אני לא יאכל וכל מה שקשור לזה..מוצרי בשר אני כמעט לא אוכלת כי זה נורא כבד לי..אז מה כן?? אני רוצה לרדת אבל לא רוצה להכנס לדכאון.....

אופירA

New member
מנהל
תלוי את מי את שואלת

אם את שואלת אותי - לא מתנהלים בהקאות של פעמיים ביום. ובוודאי שלא מתנהלים בהקאות של 3/4 מהאכילה של היום... ההתנהלות אינה תקינה בעליל. אין חוק ששבועיים ראשונים אחרי סגירה הסגירה צפופה יותר ואח"כ נפתחת. יש הבדלים כל הזמן. צריך לדאוג שהאכילה תהיה תקינה מיד לאחר הסגירה, ולא להתנהל שבועיים בצורה מטורפת. הדרך להקל על זה זה להקפיד על חוקי שחר ולהקפיד על סגירה שבה אפשר לאכול ולא להקיא. ולשתות בצורה סדירה לחלוטין. נקודה. בפסח אוכלים מצות, רק לא הרבה, כי זה מאכל קצת מסוכן לטבעת. צריך לאכול בשר, צריך לאכול את כל המאכלים. יורדים במשקל כשאוכלים את כל המאכלים נכון, ובוודאי שלא נכנסים לדיכאון.

אופירA

New member
מנהל
זה מאכל קשה ודחוס

יש שתי סיבות שבגללו חלק מהרופאים ממליצים להמעיט בצריכתו. האחת - שהוא פצצת קלוריות, ומאוד מפריע להרזיה. השנייה - צריך ללעוס אותו הרבה עם המון סבלנות. לרוב האנשים הוא עובר בטבעת יותר טוב מאשר לחם, אבל אם לא לעסת אותו טוב, ודחפת אותו חזק (כי הוא עובר בלי בעיות) - זה גוש מאסיבי בעל כוח, ועלול להפעיל לחץ על הטבעת (כמו שניצל שדוחפים בכוח). בהלכה יש מידות שונות לכזית, וחלק מהמידות מיוחדות לחולים. מי שחלה עד כדי שהצטרך ניתוח וכללי תזונה חריגים כדי להבריא, כדאי מאוד לשאול מורה הלכה אם לא חובתו ההלכתית מטעמי "ונשמרתם", לאמץ את המידות הקטנות ביותר של "כזית", המיועדות לחולים.

וואו, לא חשבתי על זה...

נצטרך להתכונן ללעוס הרבה בליל הסדר
תודה!

אופירA

New member
מנהל
פסח שלישי שלי עם טבעת

מסקנות: 1. לברר מידות של כזית. 2. ללעוס לאט לאט. 3. לחכות בין ה"כזיתות" בליל הסדר, עד שמתפנה מקום. האחרים בשולחן יכולים להמשיך בקצב שלהם, זה לא מפריע לנו. אם הם נחמדים במיוחד (כמו הבן שלי
), הם מעדיפים להמתין לנו בנחת. גם אחריהם אף אחד לא רודף. 4. במשך ימי החג לאכול מצות, אבל במידה מועטה ובתשומת לב מרובה.

le ad

New member
אני דווקא אוכלת מצות כל השנה

וזה עובר לי הרבה יותר טוב מלחם.

shery20

New member
שלום :)

אני נותחתי באותו יום, הירידה שלי היא "רק" 9 קילו. ואני לא מצליחה להבין למה עם ירידה כזו יפה את רוצה לסגור עוד? אני החלטתי שכל עוד יש ירידה (נשקלת רק פעם בשבועיים) אפילו קטנה אני לא סוגרת יותר. האיכות חיים שלי ממש לא נפגע, אוכלת כמעט הכל (חוץ מבצקים וסטייקים) אז למה להרוס?! זה לא נשמע שאת אוכלת יותר מידי, תני לעצמך עוד קצת זמן ותראי איך הסגירה הזו..

למעלה