היי חברים, שאלה:

../images/Emo39.gif כן....למרות שאתה לא חייב....

אבל חלומות הם תוצר של התת מודע. דרך חלומות אתה יכול ללמוד הרבה על מה אתה באמת מרגיש ורוצה וכל מיני כאלה. איך שאתה מפרש אותם זה כבר עניין שלך, כי יש כל מיני דרכים (לפי סמלים, פרוייד...)

סקיטוש

New member
אני מסכימה

אבל השאלה אם יש פירוש מיסטי לחלומות, זאת אומרת, האם זה אומר משהו שחלקם באמת מתגשמים, או שזה תוצאה של התת מודע?

Pushok

New member
אמממ....לא יודעת, אבל....

החלומות שלי מתגשמים...וחבל שאני לא יודעת איך לפרש אותם

סקיטוש

New member
היי Pushok

זהו, שגם חלומות שלי מתגשמים, האם כל החלומות שלך מתגשמים?

Pushok

New member
זה דיי מסובך

כעיקרון רובם מתגשמים!!! אבל אני לא יודעת לזהות אותם, כלומר אני לא יכולה לדעת איזה חלק מחלום מוזר ומבולבל יתגשם!

דפיפי

New member
האם צריך להתייחס לחלומות?

בעיקרון טוענים שהחלומות משקפים את היום יום שלנו, את החוויות ואת השאיפות ואת המציאות שאופפת אותנו..לדעתי , יש להתייחחס לכל חלום בפרופורציה, כי חלום היוא רק חלום.. אבל נושא זה שנוי במחלוקת..

היי סקיטוש../images/Emo65.gif../images/Emo29.gif../images/Emo42.gif../images/Emo65.gif

זו בחירה של כל אדם ואדם אם צריך להתייחס לחלומות. יש שאומרים שללא חלום -אין מודעות. שהמודעות מתגבשת לא בעולם המציאות -אלא במעבר בין החלום למציאות.החלום הינו צורך גופני ונפשי ,כמו השינה . בברכת ערב"מואר"ושמח. אביבה.

רציתי להוסיף שיש כמה סוגי ../images/Emo65.gif|4u

חלומות. קראתי בספר "חלומות"של קוני איסלין ,ושרה ברק. שיש את החלום הנבואי וראיית הנסתר. החלום והמסע האסטרלי, חלום וטלפתיה, חלום וטרנס, החלום המיני ופתרונו, ותפישת החלום ומעמדו במסורת והתרבות היהודית ,ועוד. אביבה.

סקיטוש

New member
היי אביבה../images/Emo140.gif וכולם

תודה על תגובתך. קשה לי להאמין שאנו חולמים "סתם", זאת אומרת שלחלומות אין שום מטרה לעזור לנו להתפתח בצורה רוחנית, אלא הכל תוצאה של תת המודע ושל מאווינו הכמוסים ביותר - כמו שכתוב בספרי הפסיכולוגיה. קראתי גם כמה ספרים על חלומות, אבל אף אחד מהם לא נתן לי תשובה איך אפשר לדעת מה סוג החלום, האם הוא נבואי, או כל סוג אחר.. מישהו יודע?

היי סקיטוש../images/Emo140.gif

אני מסכימה איתך שהכל תוצאה של התת מודע והרצונות שלנו. הספר שציינתי את שמו "חלומות"אני חושבת שייתן לך תשובות,חלק מהן לפחות. בספר כתוב על כל סוגי החלומות ופיתרונן. ודוגמאות ,שבניהם החלום. חלום וראיית הנסתר ,הסיפור על ה"טיטניק". שבוע טוב
אביבה.

../images/Emo39.gif..........

תראי, אם את חולמת חלום, ומה שחלמת מתגשם, אז הוא נבואי...אי אפשר לקבוע מראש אם החלום שחולמים הוא נבואי או לא, זה תלוי אם הוא מתגשם בסוף. אבל יש אנשים שכל הזמן חולמים חלומות נבואיים, ויש להם חלומות מאוד ממוקדים והם למדו להבין אותם וככה הם גם יכולים להשתמש בהם *ולפעמים הם חולמים חלום רגיל במחשבה שהוא נבואי, ומה לעשות, זה לא מתגשם*. אם החלום עוזר ברוחניות? "סתם" משהו של התת מודע? זה לא "סתם". וזה עוזר. אם את מנסה להבין את החלומות שלך, להבין מה באמת מתרחש בתוכך, אז זה עוזר לך ברוחניות, כי ככה את מכירה את עצמך יותר טוב ומודעת יותר לעצמך ולרצונות שלך. וגם אם מישהו לא מתייחס לחלומות שלו, ולא זוכר בכלל מה הוא חלם בלילה ואם בכלל, זה לא אומר שהחלומות לא עוזרים. כמו שמישהי פה אמרה- זה צורך של הגוף. בן אדם שלא חולם יגיע מהר מאוד לאישפוז בכפייה... ובנימה אופטימית זו
לילה טוב וחלומות פז *ועוד כל מיני*

למעלה