היי חברה

היי חברה

תקשיבו דחוףף אני צריכה עזרה אם משהו יודע משו על איך הסינים בוחרים לילדים שלהם שמות בבקשה יש לי עבודה להגיש.. אם מישו יוכל לעזור לי..?!

GnomeBubble

New member
מגלגלים סיר במדרגות...

כן, בדיחה ישנה.
בסינית יש הרבה מאוד חופש מבחינת "מה יכול להיות שם פרטי". שמות המשפחה, סינים "מוגבלים" לרשימה של כמה מאות שמות. השם הפרטי, לעומת זאת, שמורכב משני סימניות בדרך כלל, ולפעמים מסימניה אחת, יכול להכיל (כמעט?) כל סימניה אפשרית. תיאורטית הורים יכולים לקרוא לילד שלהם "מכונת כביסה" (אם זאת רק היתה מילה עם שתי אותיות) וזה יהיה שם מקובל. באופן מסורתי היה מקובל שלסינים היה כמה שמות: שם שהם מקבלים בילדותם, שם שהם מקבלים בבית-הספר, שם שהם בוחרים בבגרותם, שמות שהם מקבלים אחרי המוות (לקיסרים) ועוד, אבל היום הנוהג הזה הרבה פחות מקובל. אפשר לקרוא יותר על שמות סינים יותר כאן.

SashTheRed

New member
גם קראתי איפשהו

שבגלל הכאוס הזה עם השמות, יש איזה 4500 אנשים בשנחאי שיש להם אותו השם, אז יש בעיות רציניות עם לקבל את הדואר שלך ולא של איזה אחד אחר. ויש גם איזה 1.5 מיליון (לא ניחשתי. זה מה שכתוב) סינים עם שם המשפחה וונג (WANG). חח עובדה, יש לי ידיד עם שם זה :) אז אני חושב עוד איזה 100 שנה בערך, אם כל העולם לא יהפוך למוסלמי, כפי שזה נראה כרגע, הסינים יעשו איזה שינוי עם הכתב הסיני רק בשביל שתהיה אפשרות לעוד שמות... או כאילו יעשו משהו דרסטי כזה. מאידך גיסה, הסינים חיו עם המערכת שמות הזו במשך 5000 שנה, אז יכול להיות שזה יהיה בסדר בסופו של דבר ככה...

GnomeBubble

New member
לכמה אנשים בארץ קוראים דוד כהן? ../images/Emo8.gif

ולכמה John Smith? שמות נפוצים ודומים זאת בעיה כלל-עולמית ולא סינית ספציפית
היחוד בסין הוא שיש מספר מוגבל מאוד של שמות, ואמנם מתוכם יש כאלה מאוד נפוצים (כמו הכהן והלוי הסינים) כמו wang 王, li 李, zhang 张, liu 刘 וכו'. ואל תשכח שלקוריאנים יש את kim (שנכתב 김 או 金). זהו שם המשפחה של כ-20% מהקוריאנים, כולל את נשיא קוריאה הצפונית הידוע לשמצה קים ג'ונג-איל ושני הנשיאים הקודמים של הדרום. איזה כיף זה כשכולנו מאותה המשפחה

renjintso

New member
אין לי כוח לבדוק את זה

אבל אני אתפלא מאד אם יש רק מליון וחצי אנשים עם שם המשפחה וואנג. לדעתי זה יותר בכיוון של עשרות מיליונים. מדי פעם יש דיווחים על מקרים ביזאריים שבהם האדם הלא נכון מנותח וכו'. אבל הסינים יכולים להגיד על עניין השמות: שאלו יהיו הצרות שלנו...

שמות לילדים

אם את מכירה את שיטת הגזעים השמיימיים והענפים הארציים ואת תיאוריית חמשת היסודות בפילוסופיה הסינית, אז תביני בקלות את מה שאספר לך: בסין ישנו נוהג, שמבררים מה הם ארבעת זוגות הגזעים השמימיים והענפים הארציים המשויכים לתינוק שנולד. אלה נקראים : 'ארבעת עמודי הגורל' והם מזוהים עם השעה, היום, החודש והשנה בהם נולד. בצורה זו מאמתים מהם ארבעת היסודות (מתוך החמישה) המשפיעים על חייו. ישנן משפחות שמוסיפות לתינוק/ת שֵם המזוהה עם היסוד החסר. אם מדובר ביסוד ה'מים' יוסיפו את השם: אגם, פלג, מעיין וכד'. במידה שחסר יסוד ה'עץ' יוסיפו: אילן, אלה, רותם וכן הלאה.

למעלה