היי חברה! MAY I HAVE YOUR ATTENTION PLEASE

דודי 87

New member
היי חברה! MAY I HAVE YOUR ATTENTION PLEASE

חשבתי על דרך נחמדה להעביר את הזמן עד שייצא הסינגל הבא, יש לי, ואני בטוח שגם לכם, כמה שירים של אתניקס שיש בהם כמה דברים שלא מובנים לנו, אז במקום לשבור את הראש בלנסות להבין אותם כל אחד יעלה פה את הדברים שהוא לא מבין וכל אחד יתרום מהידע והניסיון עתיר השנים שלו בתור מעריץ הלהקה וביחד ננסה להבין את המסרים הסמויים בשירים של אתניקס כמה שיותר טוב...(כמו שעשתה פה בזמנו יסמין אני חושב,בצורה מאוד יפה עם השיר "כתם הפרי" שכ"כ שינה את הגישה שלי כלפי השיר, מאוסף של מילים לא מובנות, לסיפור חיים של הרבה נשים) אני ישמח מאוד לשיתוף פעולה מצד כולללללם!!! ונתחיל עם השיר "יללת תן" - קודם כל השיר מתחיל במילים "אל נא תרים קולך אל העם או אל אדם? כי ראיתי במקומות שכתוב העם ובמקומות אחרים כתוב אדם, דבר שני למי מופנית המחאה בשיר הזה ? ולמה קשורה המילה אילולא בסוף השיר "יללת תן, יללת תן אילולא" ???

זה מה שידוע לי, על 'יללת תן':

א. זה מתחיל במילים: 'אל נא תרים קולך אל העם' ב. לפי מה שאני זוכר, קראתי בשעתו ( נדמה לי במעריב לנוער ), שהשיר כוון במחאה לח"כ יצחק פרץ ( נדמה לי, שזה השם ) מש"ס. למה זה כוון אליו, אני כבר לא ממש זוכר... ג. לצערי, אין לי רעיון למה הכוונה במילה אילולא, כשזאב שר 'יללת תן, יללת תן אילולא'... לגבי שיר של אתניX עם משפט שלא ממש הצלחתי להבין: בתוך 'ג'ואיש בוי', כשזאב שר 'עכשיו קוראים לו יוני בחור חביב ויש לו בת זוג שמה איב - נוצרייה עם שפתיים', מה הכוונה בזה? אני חושב שהכוונה לאחת בתולה. אבל בדיון שהיה לי על זה עם חברתי המלומדת יסמין, היא טוענת שלאו דווקא זו הכוונה. אני משאיר לכם את העניין לדיון ורעיונות כאן. מעניין, מה אתם חושבים על זה...

נטלייי

New member
בתור אחת

שלרוב מה שיותר תופס אותה זה הלחן ופחות המילים (כן, גם בשירים של אתניקס), אף פעם לא שמתי לב למשפט "נוצריה עם שפתיים", מעניין באמת מה הכוונה?

KeLeMeNcY

New member
זו דעתי על חברתי איב

לפי מיטב ידיעתי דתיים אמורים להימנע מפיתויים למיניהם, בטח ובטח שחושניים. אצל איב מודגש נושא השפתיים (הנועזים אף יאמרו שזה מתייחס לאו דווקא לשפתיים של הפה) השפתיים הן סמל לחושניות ופיתוי. כאילו איב היא בחורה חושנית, נועזת שלא מנסה להתבייש בזה, מה שמחמיר את עוגמת הנפש של אימו של מלומדנו יוני'לה

shifo

New member
אין כאן הרבה מה לטעות..

זו בדיוק המשמעות. לגבי "יללת תן" - אכן סתום השיר בעיניי. אשמח לשמוע מה משמעות שניים שניים, ציפור מדבר, ועוד המון שירים לא מובנים...

spidey3

New member
הנה התשובה שלי

בקשר לאיב...איך אומרים אדם וחווה באנגלית?..נכיון..אדם אנד..איב...וכולם יודעים שחווה פיתתה את אדם..עם מה? נכון עם תפוח..ומה האיבר הראשון שהתפוח נוגע בו כשאוכלים אותו..?..נכון מאוד קלמנסי..שפתיים..תיכנסו לראש של זאב.. זה קלי קלות...בקשר ליללת תן..זה שיר נגד הכפייה הדתית..פשוט מאוד..אל תלבש שחורים לכבודנו... אזרוק לכם עוד משהו..במסאלה הוא שר עם זהבה בסוף את המילה "רדנכסיא" נכון...? תהפכו את האותיות ומה תקבלו?...את רצועה 7 מאותו האלבום..."איסכנדר"...הבנאדם גאון...זאב אני מתכוון...

דודי 87

New member
אני מתנצל שנעלמתי לשבוע ולא הגבתי....

היו לי כמה בעיות אבל הם נפתרו... תודה לכל מי שהגיב, אהבתי את הרעיונות שלכם, אני חושב שלגבי ג'ואיש בוי שתי הרעיונות מתקבלים על הדעת.. לגביי מה שכתבת ספיידי על רדנכסיא, זה מאוד מעניין שאם הופכים את האותיות יוצא איסכנדר.. אף פעם לא חשבתי על זה... ולגבי יללת תן זה בהחלט מתקבל על הדעת שהוא פונה לח"כ מש"ס ואומר לו : "אל תספר שקרים בן אדם,ואל תלבש שחורים לכבודנו" עד הפזמון נראה שהוא יוצא נחרצות על אותו ח"כ, אבל כאן נכנס הפזמון: "תעמוד איתן, מול קולות של תן - בוכה בליל" וממנו נראה שזאב כביכול בא לקראתו של הח"כ, וכביכול מייעץ לו מה לעשות.. מה שאני לא מבין זה, למה זאב מתכוון שהוא אומר לו "תעמוד איתן מול קולות של תן" -- מי זה התן?? אני ממש רוצה לדעת למה הוא מתכוון כי זה שיר שאני מאוד אוהב ונדמה לי שיש לו משמעות גדולה מאוד... מה דעתכם?? מי זה התן המיסתורי????

shifo

New member
בעקבות הרעיון שעלה כאן

אולי הכוונה שהוא אומר לו לעמוד איתן מול המנהיגים שלו, ובסופו של דבר תהיה אחדות והם אפילו יעמדו איתו להתפלל, רק לא מתוך כפייה...

livnatkris

New member
ואם כבר הזכרת את איסקנדר

על מה באמת מדבר השיר הזה? אני חושבת שהוא השיר הכי אוהב עלי שלהם, ואני פשוט חייבת לדעת על מה הוא מדבר

shifo

New member
לפי מה שהלהקה אמרה

זה נכתב בעקבות איזה ערבי שנרצח בנחל אלכסנדר. זה פשוט מתאר את דרכו באופן ציורי, על אהבתו, מכתבי אהובתו שהוכתמו בדמו. השם "אסקנדר" לא נדיר אצל הערבים...

livnatkris

New member
אכן

איסקנדר זה בעצם שינוי שם שבמקור היה אלכסנדר, והכוונה היא לאלכסנדר מוקדון. תודה על התשובה... למרות שאני עדיין לא מבינה מה איך קשורים המכתבים והכרמים וכל מה שמתואר שם תודה רבה :)

shifo

New member
השיר מתאר באופן ציורי

את האיש הולך, על גבו תיק עם צרור מכתבים מאהובתו (שאחרי שהוא נהרג הם כבר היו מוכתמים בדם), והוא דואג לכרמים שלו, או שאולי "הקללה בכרמים" זה כי הוא נרצח בכרם. השיר מתאר את האיש כשהלך בדרך, כשחשב על אהובתו, כנראה היתה אצלו מתנה ממנה, עטופה בצלופן ורוד. ובפזמון מסופר מה עשו לו "שתי ידיו כפותות" וכו', כאשר "עייש" אם אני לא טועה זה בערבים "חיים".

למעלה