היי חברה צריך לסדר כמה דברים בראש

syncmaster562

New member
היי חברה צריך לסדר כמה דברים בראש

היי כנראה ששיחות עם כמה nlpistim בלבלו אותי יותר משהייתי..
אז אני רוצה לברר משו ולשמוע את דעתכם.
מה שאני מחפש הוא שליטה בזמן אמת במצב רוח (כזה שתופס אתכם לא מוכן) האם התרגיל מעגל מצוינות בכלל מיועד לזה?
ומה לגבי עבודה עם ערכים אמונות? הוא דבר מחייב בהקשר הזה לדעתכם ואי אפשר להסתפק בכמה טכניקות פשוטות יותר של הnlp? (סוויש מעגל מצוינות וכו'.. עבודה עם אמונות זה לא במסגרת ההכשרה שלי)

רק כדי לסדר כמה דברים בראש

היי,

כשאתה מתמודד עם מצב רוח קיצוני שתופס אותך לא מוכן בזמן אמת, יש מעט מאוד תבניות NLP (כמו מעגל המצוינות, סוויש וכן הלאה) שיעזרו. רוב תבניות ה-NLP שנלמדות בהכשרות (בדומה לעבודה עם אמונות וערכים) נועדו ליצירת שינוי בסביבה מבוקרת מול איש מקצוע (על מנת שהשינוי יתרחש כשהתחושה תעלה בזמן אמת) ולא בהתמודדות עם הבעיה בזמן אמת.

עם זאת, ניתן להשתמש בכלי NLP כמו עוגנים, שינוי תתי המאפיינים של החוויה או שינוי הפיזיולוגיה שלך על מנת להשפיע באופן מיידי על מצב הרוח. אז, כשתחזיר לעצמך את השליטה (לפחות באופן מיידי), תוכל לבצע תבנית כמו מעגל המצויינות כדי לייצר את המשאב שיאפשר לך להתמודד עם מצב הרוח.

syncmaster562

New member
הבנתי מצויין רק בשביל לסגור את זה בראש

בתור nlpist אני רוצה לדעת שאני מפיק את המקסימום מהכלים שלמדתי (ויש הרבה מה��) בעצם בשביל להצליח במצבי אמת לשלוט כמה שיותר בסטייט (כמובן במידה שיש צורך בשינוי ) שינוי פיזיולוגיה זה הדבר האפקטיבי ביותר בשבילי כרגע? ולא הבנתי עד הסוף איך משתמשים בשינוי תתי מאפיינים בזמן אמת?

ובקיצור בשביל לעבור שינוי עמוק יותר יש צורךך לא להסתפק בתבניות הרגילות ולעבוד גם עם ערכים ואמונות(הרי בתכלס רוב האנשים מתרגזים מידי פעם לא יודע אם זה מעיד על צורך מסויחם בשינוי )

רק בשביל לסגור את זה בראש

ישנם שינויים שדורשים שינוי של אמונות ויש כאלה שבהם יצירת השינוי תוביל לתוצאה שתשנה את האמונה לבד.

בנוגע לשינוי תתי מאפיינים בזמן אמת - כשהרגש עולה בזמן אמת, שים לב לדרך שבה אתה יוצר אותו. אם זה סרטון, ניתן להרחיק אותו או לשנות את הדרך בו הוא נראה. אם זו שיחה פנימית שחוזרת על עצמה, שנה את טון הקול. אם זו תחושה שעולה, שים לב איך היא עולה ומסתובבת בך ושנה את כיוון הסיבוב שלה. ואלה רק מספר דוגמאות למה שניתן לעשות.

למעלה