היי חבובים!

unconsciousness

New member
היי חבובים! ../images/Emo20.gif

מה קורה? טוב, אז יש לי שאלה, שוב... גידו, מה ההבדל בין אחד שנהנה ממשהו וחוזר עליו כמה פעמים לבין "מתמכר", כאילו, מתי בן אדם הופך למכור למשהו, מתי הוא חוצה את הקיו בין לאהוב משהו ולהתמכר אליו? שאלה נחמדה, לא? (....
) טוב, מקווה שיהיו לי תשובות... ביי

יאיר5

New member
לפי דעתי אדם יכול לעשות ולאהוב

דברים רבים ברגע "שהאהבה"הופכת לאובססיה לדבר שאי אפשר בלעדין שמנהל לך את כל היום אז זה הופך להתמכרות פעילה. יש אנשים שאוהבים דברים מסוימים אבל יש להם שליטה ויש אנשים שהאהבה שלהם לדבר הופכת לחולנית למרכז החיים שאי אפשר בלי זה זאת ממש התמכרות ולא חשוב אם זה שוקולד גראס הרואין שתיה חריפה ברגע שהשימוש בדבר הופך להיות הדבר החשוב ביותר לאדם והוא מרגיש שהוא לא יכול בלי זה אז אז הוא מכור. מקוה שעזרתי במשהו מנסיון אישי כשאתה נהיה אובססיבי אתה מכור ולפעמים עד שאתה מרגיש כבר נסחבת במערבולת ומאוחר לצאת ממנה.

קשכפית

New member
הקו הדק בין לאהוב או להיות מכור

שאלה מצויינת כמובן.ואני מנסה לענות עליה לעצמי. כנראה שזהוא הקו הדק!!! בין הנאה ובין הכרח, בין הקבלה ובין כפייתיות. בין להנות מעישון ג´וינט פעם ב... שפשוט מזדמן וסבבה ואם לא אז גם סבבה. לעומת צורך תמידי שהחומר יהיה נגיש וזמין בכל שעה במשך היום, כל יום, כל היום. או ההבדל מהנאה מעוגה טובה פעם ב.... לעומת הצורך האובססיבי למתוק כל הזמן, כל יום. ההבדל בין לאהוב מישהוא ושאם זה נגמר. זה עצוב אבל נגמר. לעומת "אהבה מטורפת" בה אחד לא מקבל פרידה, לא מבין, ממשיך לכפות את עצמו באופן כפייתי ודוחה ומאמין שאין לו קיום מבלי אהבה זו. זה כמו כל דבר שמאבדים עליו שליטה, ונותנים לו שליטה עלינו ועל חיינו! שהחיים והקיום סובבים סביבו ולא לידו. זה כשאדם הופך תלוי בדבר, ושבעבורו הוא יזניח כל דבר אחר, את העבודה, המשפחה, וכל מה שבינהם. וכמובן שיש לעשות הבדל בין התמכרות נפשית/פסיכוטית ובין התמכרות פיזית תגידו מה שתגידו. אם אחד מכור לאינטרנט ולא יהיה לו אינטרנט, אז הוא יתבעס, ישתעמם וירגיש שחסר לו משהוא. אבל בשום אופן זה לא מקביל לקריז שיקבל מכור להרואין, שזה פיזי טהור! שזה כאבים ותופעות פיזיות בגוף. במצב זה הגוף באמת הופך עבד לסם. כמו שטייגר כבר כתב פעם: התמכרות = אדיקשן (באנגלית) בא מלטינית, מהמונח אדיקטוס = עבד שומר נפשו ירחק!

קשכפית

New member
איזה בחורה ניפלאה יש לי,כל פעם אני

מגלה את זה מחדש,שנינו ישבנו באותו חדר והיא כתבה את הדבר היפה הזה אפילו בלי להראות לי או לומר מילה כשאני ראיתי איזו שטות בטלביזיה...שנונה הבחורה.דרך אגב היא גם מנהלת את פורום החתולים של נענע,מי שיש לו חתול או סתם אוהב גם חתולים מוזמן.איזה זוג ניהולי אנחנו?היא בנענע ואני בתפוז,זה מה שניקרא "לישון עם האויב"... t

tiger

New member
שיייייט שיט שיט,שוב פעם זה קרה לי ../images/Emo45.gif

tiger

New member
זהוא שיש לנו כבר עוד מק ישן אחד,

עוד מעט ניראה כמו לישכת שירות... אבל בקושי אפשר ליגלוש עם המק הישן הזה בטח שלא לנהל פורומים,גם המקינטושאים מוקצים ומופלים כאן לרעה לא רק המכורים,שערוריה. t

ramshay

New member
מיהו מכור?

מי שעוסק בפעילות אובססיבית בצורה כפייתית וניתן לראות כי אין לו שליטה על ההתמכרות שלו והוא בעצם נשלט על ידה. הבנאדם פשוט הופך לעבד, של משהו של מישהו, ממש לא חשוב למה. אנשים שיש להם את המחלה מסוגלים להתמכר לכל דבר - אפילו לאכילת תפוחים אובססיבית, כן יש חיה כזאת. אתה אולי יכול לגלגל לך איזו צינגלה וליהנות, אני לא יכול כי אני תיכף לוקח את זה הכי רחוק שאפשר. אז אני אפילו לא מתחיל.

unconsciousness

New member
אני חושבת ש...

בהתחלה, שאתה עושה משהו, כל דבר מהנה, בטח שאתה רוצה לחזור עליו, וזה בסדר, אבל ברגע שאתה מתמכר אליו, אתה כבר לאט לאט מפחית מכמות ההנאה ויותר מתמקד בזה שאתה חייב את זה, וחייב להשיג את זה בכל מכיר, ובסופו של דבר זה הופך מדבר שעושה לך טוב וכייף להתמכרות מעצבנת, וזה די הורס...

למעלה