היי :) זקוקה לעצה

LILI1234567

New member
היי :) זקוקה לעצה

אמנם אני לא נשואה, אבל בשאר הפורומים זה ישר "תזרקי אותו!!" ולא בא לי על תגובות כאלה לכן אנסה פה ואקווה שאקבל תגובות ענייניות ולא תוקפניות כפי שקורה לעיתים.
בכל אופן, בן זוגי חזר מטיול בחו"ל, שרדנו תקופה לא קלה ויש בינינו המון אהבה, הוא הפתיע אותי הביא לי שלל מתנות ובילה אצלי ישר כמה ימים רצוף מלאים בנשיקות וחיבוקים.
בהיבט הריגשי יודעת שהוא אוהב מאד, אבל למרות זאת הוא מתנהג מאדמאד לא יפה כלפיי.. כלומר, הוא ביקורתי באופן פוגעני, הוא לא בורר מילים.. בכל היבט, לגבי המראה שלי (השמנתי במהלך התקופה שלנו ביחד ולא קצת..) לגבי ביצועיי המיניים (אני בחורה טיפה קרה ולוקח לי זמן להרגיש בנוח עם מגע, הוא מודע לכך אבל משום מה העיר לי על כך יומיים אחרי שחזר מחו"ל אחרי המון זמן)
באופן כללי, הוא החליט שהוא "מטפל בי" שאני זקוקה להצלה או משהו, אני סובלת מחרדה חברתית וכן יש בי משהו מוזר אבל הוא מוריד אותי עוד יותר למטה.
שם אותי במעמד מאד נמוך, אני בחורה אינטיליגנטית, תמיד עומדת על שלי, לפעמים אפילו יותר מדי..
ומשום מה איתו משהו נדפק לי, שאמרתי לו שאבי רצה שאהיה עורכת דין הוא צחק לי בפנים, ושאמרתי שרוצה ללמוד פסיכולוגיה אמר שלא מתאים לי כי אין לי יכולת ניתוח. כאשר מה שאני שומעת מרוב האנשים זה כמה מקצועות שדורשים יכולת ביטוי וניתוח מתאימים לי בגלל יכולתיי היוצאות דופן.. אנשים רבים מתקשרים להתייעץ איתי ומהללים אותי על כך ומשום מה הוא מבטל כל דבר שאני טובה בו.
נראה לי שנפלתי על בחור שתלטן שיש בו צורך להקטין אותי, כנראה כדי להרגיש חיוני. אבל מצד שני הוא כל הזמן מנסה לעודד ולטפח, רוצה שנלך להליכות יחדיו(יעני כדי לעזור לי, בטענה שגם הוא השמין טיפה) תמך בי מאאאאאד במהלך הפסיכומטרי וחיזק כל פעם שהמוטיבציה ירדה.. ובאמת תמיד תמיד שם בשבילי ומעלה את רוחי במילים הנכונות שצריך, הבעיה היא שלא צריך הוא מדבר במגעילות הנ"ל.
הוא בכלל לא מודע לכך, מבחינתו הוא מרים אותי ומעודד אותי והדבר הכי טוב שקרה לי בחיים, הוא בהחלט גורם לי אושר רב אבל כל המצב הזה לא תקין בודאות.
המצב כרגע הוא שהוא חש שהוא מעליי משום מה, איך מתקנים דבר כזה? הודעתי לו שצריכה לדבר איתו על מנת לייעל את המשך היחסים בינינו ולמנוע מצבים קשים אבל האמת שלא יודעת איך לגשת אליו... התכנון הראשוני היה באסטרביות אבל אני מוצאת את עצמי מתקפלת אל מול הבעות האהבה והפחד לפגוע בתחושת החשיבות שלו בחיי.
אני מרגישה כ"כ לא בנוח איתו ובעבר הכל היה באמת מושלם בינינו.. הבקורתיות שלו לא הפריעה לי במידה הזו כנראה בגלל שהביטחון העצמי שלי היה גבוה יותר אבל כרגע פשוט מרגישה נורא.

LILI1234567

New member
מוסיפה:

הקושי לשוחח איתו נובע בעיקר מהעובדה שהוא חזר לפני פחות משבוע.. לכן לא רוצה להרעיף עליו בלאגנים כיוון שגם ככה קשה להסתכל אחרי המון זמן בנפרד, שנינו עשינו מאמצים גדולים להשאר ביחד ולהיות בסדר אחד עם השניה, הוא השקיע ועשה למעני הרבה.. פשוט לא בדרך שרציתי:\ ולכן חוששת שזה יצטייר ככפיות טובה כלשהי ויגרור ריחוק ומטענים.

תתיחסי לאינטואיציה שלך

כאשר אנחנו לא חשות בטוב במערכת הזוגית אנחנו מרבות לשאול שאלות אל מנתלקבל תשובות מהסביבה .אני חושבת שהתשובה נמצאת בידיך ואת צריכה לפעול בהתאם .
כמו שאת מבינה את נמצאת בקשר לא בריא בשבילך.

מריוס זכריה

Member
מנהל
דעתי

המצב שאת מתארת הוא מאוד ברור וחד משמעי, וזה נובע מהעובדה שאת כנראה באמת אינטליגנטית, מבינה עניין ויודעת להתבטא בצורה מעולה.

לצערי, עלי לומר לך שהמצב איננו בר שינוי. את בעצם שואלת "איך מתקנים את זה", ואני אומר שאי אפשר לתקן את זה. ממש ממש לא.

יש דברים שניתן לשנות ויש דברים שלא. אדם שיש לו צורך נפשי להקטין, לשלוט, ובכלל, לעשות מניפולציות, לא לשם מטרה ספציפית אלא כדרך חיים - אדם כזה לא ניתן לשנות.

ובכלל, גם דברים שניתן לשנות, רק האדם עצמו יכול לשנותם, ולא בן זוגו או בת זוגו. גם אם תבואי אליו ותגידי לו שאי אפשר ככה, ותתחנני בשם האהבה שלכם (ואני מאמין שהוא אוהב אותך), והוא יגיד לך שהוא מוכן להשתנות בשבילך - זאת עדיין לא נכונות אמיתית, שבאה מבפנים.

נכונות אמיתית לשינוי שבאה מבפנים, שהיא היחידה שיכולה להוביל לשינוי, יש רק לאדם שמרגשי שהוא אכל כל כך הרבה חרא שהוא פשוט לא יכול יותר אפילו. שינוי לא קורה קודם לשלב הזה! ואיום של אובדן בת זוג איננו מספיק כדי להתניע תהליך כזה. אנשים עם דפוס אישיותי מהסוג שתיארת, או עם בעיות רציניות אחרות, יכולים לעבור עשרים שנה של זוגיות כושלת ועדיין לא להתעורר.

בן זוגך, באופן ספציפי, שייך לסוג של אנשים שבאופן אינטואטיבי לגמרי מנפק מניפולציות. מה זה מניפולציה? מחמאה והקטנה באותה נשימה. אהבה גלויה ותיעוב לא מודע לחלקים ממך, באותו זמן. לא משנה כמה התיעוב הזה "מוצדק" (וואט דה פאק? מה יכול להיות מוצדק בתיעוב?) - את חיה עם אדם שלא סובל חלקים ממך, והדבר הזה פוצע אותך פצעים יותר עמוקים ממה שאת בכלל קולטת. בקשרים הבאים שלך את תראי כמה את פצועה מהקשר הזה, וככל שתמשיכו יותר, ככה הפצע יהיה עמוק יותר ויותר קשה לשינוי.

איך אני יודע שזה ככה? כי את כותבת שבתחילת הקשר לא היה לך קשה כל כך, אבל עם הזמן הפכת יותר ויותר לא בטוחה, פגיעה, וחסרת ביטחון. אילו היית באהבה אמיתית, התהךיך ההפוך היה אמור לקרות. מה שקרה לך בפועל מצביע על המציאות בפועל.

אז האם אני אומר לך "תזרקי אותו"? לא. מצידי את יכולה להישאר איתו, כי את המחיר לא אני משלם, אלא את.

אבל ברצינות: אל תזרקי אותו. אבל תתחילי להיות אסרטיבית החל מהיום. את לא צריכה להיות אסרטיבית עם אף אחד אחר. רק איתו. את צריכה לבלום כל הקטנה שלך, כל "הצעת יעול והבראה". אם תעשי את זה, ברמה הכי עניינית, תשמרי על עצמך. ומה שיקרה לקשר - יקרה. אני לא חושב שהאו יעשה לך את זה קל. ההיפך. הוא רק יגביר את המניפולציות. אבל זה הבחור שבחרת לאהוב, ואת כאמור לא רוצה להיפרד ממנו, אז זה המצב, לצערי.

LILI1234567

New member
תודה על התגובה הסובלנית

המבינה והעניינית.. אנסה ליישם ויתכן שצודק ואולי צריכה לעבור תהליך עד שכן אהיה מוכנה לפרידה .. העתיד יראה בכל מקרה תודה שוב:)

איציק911

New member
לילי תחזירי לו באותה מטבע

ככה אנשים מבינים הכי טוב אז תנסי את זה.

ושהוא יפגע תגידי לו ככה אני מרגישה כאשר אתה אומר ככה וככה עלי

nirity1

New member
טוב לא נגיד לך לעזוב אותו

אבל באמת שלא כדאי להיות עם אדם שמקטין אותך.
מכיוון שלעזוב זה לא משהו שאת רוצה , אז כדאי שתתחילי להראות אסרטיביות.
יש אנשים כאלו שכדי להרגיש שווים אוהבים לגרום לאחר שהם פחות שווים מהם. ואני נוטה להסכים עם מריוס שכנראה הוא טיפוס כזה של מניפולציות...ואת כנראה לא תשני אותו.
מה שאת צריכה לשנות זאת את הגישה שלך לגבי זה...הוא צוחק לך בפנים על זה שאת רוצה ללמוד פסיכולוגיה או עריכת דין ? את עונה לו במתיקות טוב שיש לי כזה גבר תומך בבית... והולכת ללמוד עריכת דין או פסיכולוגיה. הוא אומר שצריך ללכת להליכות כי גם הוא השמין קצת. את עונה לו אתה צודק מאמי , באמת עלית קצת בטיול , איזה אחלה רעיון.
דרך אגב הליכות זה לא רעיון כזה רע, ביחוד אם השמנת , גם אם לא תרזי מההליכות זה יגרום לך להרגיש יותר טוב עם עצמך.
לגבי המיטה את צריכה להיות סופר אסרטיבית וברורה. להסביר לו שמספיק קשה לך ושבשביל לשבור את הקרח את צריכה להרגיש אהובה. אם הוא ימשיך לבקר אותך אז את לא תוכלי להשתפר.
כמובן שאת צריכה לזכור שזה לא הגבר האחרון שתפגשי , ושזה לא סוף העולם אם זה לא ילך.

אייבורי

New member
דווקא אתם מתאימים נורא

שניכם בלתי נסבלים באותה צורה בדיוק.

את דעתנית גם הוא דעתן לא קטן
הוא רוצה לטפל בך, את רוצה לתקן אותו.
דר"א אם שאלת אותו בנוגע למקצועות, הרי קיבלת תשובה
זה שהתשובה שלו לא מוצאת חן בעיניך.
זאת בעיה אחרת, חבל לפרשן אותה בתור רצון להקטין אותך.

LILI1234567

New member
למרות שאתה מאד אוהה להיות עוקצני

אני מצטערת להרוס לך, לא רוצה לתקן אותו.. להפך הביקורתיות במידה נכונה מניעה קדימה ומוצאת חן בעייני פשוט שזה באופן פוגעני וחסר טקט אז זה בעייתי כבורי. אגב אין בי רצון להיות עורכת דין וירדתי ממזמן מעניין הפסיכולוגיה, מה שמטריד אותי זה לא הדעה אלא החוסר תמיכה כי במידה וכן הייתי רוצה בזה אני לא מצפה מבן זוג שלי שלא יתמןך בזה וידכא את זה וגם את זה יש צורה להגיד במידה ואכן ממש לא מתאים לי. אז תחשוב שוב על תגובה שנונה כמו " זה יגמר בבכי" הידוע;)

אייבורי

New member
הקול, קול יעקוב והידיים ידי עשיו

אז אם את לא רוצה לתקן אותו

אז זה המצב, הוא לא תומך כמו שאת רוצה
הוא אומר דעתו בבוטות
וככה זה ישאר לנצח נצחים, זכר ירושלים בירתנו הנצחית.

אז אם ויתרת על עו"ד וגם על פסיכולוגית, מה החלטת לעשות\ללמוד ?

LILI1234567

New member
יתכן אבל לא ידוע לי אם אתה בזוגיות

כאשר נתקלים בבעיה לא אומרים "טוב נו זה ישאר כך לנצח" אלא לפחות מנסים לפתור ביחד, לכן אנסה זאת אולי זה ראוי לכישלון אבל לא כל יום מוצאים בנאדם שאוהבים:)
ולצערי אני עדיין אבודה.. מתקשה למצוא משהו שמעניין אותי ויבסס אותי כלכלית.

Aski7

New member
ואולי

יש לו קשר לזה שוויתרת גם על עריכת דין וגם פסיכלוגיה?
או שאת פשוט משחקת ב:״מה אם?״ איתו? ואז מבואסת מתשובותיו הכנות?
״מה אם היתי יותר שמנה?״
״אני לא רוצה אבל מה אם היתי עורכת דין?״ ואז נעלבת שלדעתו זה לא מתאים לך.. למרות שאת בכלל לא רוצה.
איך הוא מאבד נקודות אצלך בגלל שאם היית רוצה ללמוד עריכת דין הוא לא היה מספיק תומך בעיניך..
לי נשמע שהוא מניפולטור אבל הכי חשוב לו זה: שכל ההצלחות שלך יהיו ״בזכותו״ ואם הוא לא מקבל כרדיט אז זה לא מספיק טוב.
ואת קצת מגזימה עם תפקיד ה״נעלבת״
אני מאמינה שאם מפריע לו שהעלת במשקל והוא מרגיש שאת קרה במיטה לגיטימי לחלוטין שיגיד לך. כמובן יש דרך
אבל מכיון שאת הבהרת יפה שלא משנה מה לא תזוזי משם, אז אולי תחליטי על מה את יכולה לוותר ועל מה לא.
אולי תתמקדי מלדרוש רק דרך להגיד דברים ותניחי לתחושת העליונות שלו מה זה משנה כל עוד את יודעת מה האמת?
תתמקדי בלחטור ולהצליח והוא כבר יראה שאת לא צריכה אותו להוביל אותך. אז תוכלי בבירור לראות את הפרצוף האמיתי שלו.

את מתבטאת באופן רהוט

וברור,ונראה שיש לך יכולות שיובילו אותך למחוזות טובים.
אם זה בלימוד מקצוע הולם,בחירת בן זוג שיידע להעריך אותך נכונה.
ההשמנה לא קשורה ישירות למצב בינכם,אם כי היא כנראה לא מוסיפה לך לדימוי העצמי,אבל זו לא בעיה.
לא אכתוב לך זרקי אותו אבל,שווה לך לחפש מישהו אחר.
את לא תשני אותו,והוא לא ישתנה,אל תרגישי רע,עשי דברים שיועילו להעלאת הביטחון העצמי שלך.
חפשי תחום לימודי שתהני בו ותוכלי לעסוק בו.
בהצלחה.

LILI1234567

New member
תודה על העידוד
ודברי הטעם

זו בהחלט בעיה.. אני בתקופת בין לבין מובטלת אחרי פסיכומטרי כך שאין הרבה דברים שממלאים את חיי כרגע וכנראה צריכה למצוא משהו שיגרום לי להכנס למוד הגשמה עצמית ועמו יבוא הביטחון, לא דרך אחרים.

chenby

New member
חזרתי

יקירתי נתחיל בכך שאת בת 23 (לפי הכרטיס בכל אופן)
את בעצמך רק מתחילה להתגבר לבן אדם בוגר ועברת עכשיו מערכת יחסים מסויימת.
חלק מהמסע שלה, היה הנסיעה שלו לחול ששינה את כל השגרה שהיתה לפני, הוא עבר שם חוויה מסויימת וחזר טיפה אחר.. אבל כל זה לא רלוונטי לדבר ספציפי מאוד וזה איך שאת רואה את עצמך.
את אומרת על עצמך ככה:
אני טיפה קרה,
יש בי משהו מוזר (רק על המשפט הזה שמתי לך את הסרטון בבוקר)
ואת כל כך מחשיבה אותו ולא רוצה לפגוע בחשיבות הזו,
שאת מאפשרת לו להקטין אותך, הוא פשוט הולך על האיפשור הזה במודע או שלא במודע.
אם תיפרדו, ונכון שזה לא מה שאת רוצה לשמוע, אבל אם תיפרדו, זה לא יהיה הדבר הכי נורא בעולם.
את עכשיו בתקופה נמוכה עם עצמך, חושבת על עצמך דברים לא טובים, ההערכה העצמית והבטחון העצמי לא משהו בואי נגיד ובאמת מבחינת התבטאות, אני קוראת מולי מישהי שיודעת לבטא מצוין את שעל רחשי ליבה. כך שברור לך וגם אמרת - הוא מקטין דברים שאני טובה בהם.
המון פעמים כשאנחנו מרגישים רע עם עצמנו, אם זה בגלל משקל או תקופה רעה (ופסיכומטרי זה תמיד תקופה מאתגרת) אז המון פעמים דווקא בתקופות כאלה אנחנו חוטפים מה שנקרא ביזיונות כאלה מהסביבה, משום מקום לפעמים.
אצלי זה היה למשל בגיל 32, שמצאתי את עצמי רווקה עובדת בבר עם בנות 25, ואיזו מצלרית אחת פתאום זרקה לי יציאה שבייסיקלי אומרת שלא הגעתי לשום מקום בחיים..) פשוט סתמתי את הפה, ולא נתתי לעצמי להאמין לה או לתת לזה לצער אותי אפילו, פשוט הסתובבתי והמשכתי עם העיסוקים שלי, בעבודה העצמית שלי על השמחה שלי וממש ראיתי בזה מבחן. נכון שהמצב פה קשה יותר כי זה חבר שאת אוהבת ולא סתם מישהי שלא באמת מעניינת אותך.. אבל כל אחד והניסיונות או הביזיונות שהוא מקבל.
עכשיו, את יכולה לתת להם מקום, להאמין להם, לעזור להם להוריד אותך עוד קצת למטה, או להסתכל מה המציאות. אבל רק לפי העובדות.. האם את באמת כזו גרועה וכזו לא מוצלחת? אין דבר כזה. רק אם אנחנו מאמינים בזה. הייתי ממליצה לך לעבור איזו חוויה של טיפול או אימון אישי, או לראות דברים בסגנון באינטרנט, דברים שמכניסים פרופורציה, מגדילים את המודעות - לשים לב איפה אני נותנת מקום לטפל ולא לעיקר.
ואם את חושבת שהוא הצאנס האחרון שלך לזוגיות ולכן את מוכנה להישאר במקום שבו מקטינים אותך, אז אני למדתי שמה שאנחנו מאמינים בו - תמיד יהיה נכון במציאות שלנו.
אם לא ראית את הסרטון בבוקר, תראי אותו. ואם תרצי עוד סרטונים דומים, תכתבי לי ואני אפנה אותך ליו טיוב.

למעלה