היי. זקוקה לעצה....

היי. זקוקה לעצה....

הכלבה שלי טופלה בגלל דלקת בלבלב שהתפשטה לכבד. אחרי יומיים של אשפוז היא שוחררה הביתה. אני נותנת לה אוכל מיוחד ואנטיביוטיקה פעמיים ביום. הבעיה היא כזו, את הסירופ אני מצליחה לתת לה עם מזרק ישירות לפה, אבל את הכדור שאני דוחפת לה בתוך האוכל היא מסרבת לבלוע. צריכה רעיונות איך לגרום לה לבלוע את הכדור. תודה מראש.

לדחוף לה את הכדורים לגרון או לבקש

מהוטרינר להחליף את הכדורים לסירופ (אם יש כזה).

אפשר גם לנסות להחביא את הכדורים בתוך נקנקייה או אוכל רייחני אחר. נותנים חתיכה קטנה מהאוכל הזה בלי הכדור, אח״כ נותנים עוד חתיכה שבתוכה הכדור ומיד מגישים עוד אחת בלי כלום. הרבה כלבים מזדרזים לבלוע בשביל לאכול את השלישי ולא שמים לב שהיה משהו בשני.

התייעצי עם הרופא המטפל

יש תרופות שניתן לכתוש ולהרחיף במים. הבת שלי קיבלה ככה אורסוליט שנים.
ניתן להסוות כדור במשהו טעים - השאלה יא מה הרופא מאפשר לה לאכול עם לבלב רגיש.

איך מכניסים כדור לפה: צריך להכניס את הכדור לעומק הפה - ללשון מבנה דמוי קשת. אם את מניחה את הכדור מעבר לשיא הקשת הוא כבר בבית הבליעה והרפלקסים יגרמו לבליעה של הכדור. בכלב גדול זה אומר להכניס את היד עמוק פנימה. ברוב בכלבים זה די פשוט אחרי שמתרגלים.

לדחוף את הכדור לגרון מפחיד אותי

היא נורא רגישה ואני חוששת שהיא תחנק. היום הצלחתי לתת לה את הכדור של הבוקר, אבל אצטרך לגוון בשיטות כי היא חכמה.
לגבי החלפה לסירופ - את סוג האנטיביוטיקה השני היא מקבלת בסירופ ולתת לה אותו זה לפתוח מלחמת עולם , ועל זה יעידו השריטות שנשארות עלי אחרי כל מנה.
היא לא רגילה לדברים האלה. ב-17 השנים שהיא איתי היא מעולם לא היתה חולה קודם
תודה לכם על העזרה. את רעיוו הנקניקיות אנסה, לגבי הכנסת הכדור לגרון... אשאיר לי את זה כאפשרות אחרונה. זה גם נשמע לי קצת מסוכן וגם ילחיץ אותה נורא.

sapirdvm

New member
נקניקיה

מליץ לך,כמו שד"ר אסף כתב,להתייעץ עם הוטרינר שלך. לא בטוח שבמקרה הנוכחי מותר או כדאי לתת מזון שומני ולכן נקניקיה אולי לא טובה. אל תחששי מלהכניס את הכדור לעומק הלוע. סיכוי קלוש להזיק. בהצלחה

למעלה