היי..זקוקה לעזרה

היי..זקוקה לעזרה

בליל הסדר מצאתי חתולונת, קראתי לה מילי.. היא ממש קטנטונת ושובבה, היא אוהבת לשחק ולהשתולל.. ובעיקר המון להתכרבל..היא כל היום עליי..כמו אמא לפי דעתי היא כבת חודש לא יותר אני מחפשת עבורה בית חם ואוהב לאימוץ.. אני כל כך אוהבת אותה, שהייתי שומרת אותה בכיף אבל אני לומדת שישה ימים בשבוע, והכלבה שלי לא ממש מחבבת אותה.. פרסמתי בפייסבוק ואף אחד לא חזר אליי.. אני באמת רוצה למצוא לה בית ולא לשים אותה בצער בעלי חיים.. אני אשמח לעזרתכם, אם אתם מכירים משפחה מקסימה..

GeJuFan

New member
היא ממש מקסימה

וגם יפה. דבר ראשון: לא לשים אותה בצער בעלי חיים בת"א! בשום אופן, הם מרדימים בערך כל בע"ח שנכנס אליהם. ואין לי ספק שהם ירדימו אותה. עכשיו כמה דברים. * לפי התמונה אני חושבת שיש לה כבר עיניים ירוקות( ? ) בכל מקרה אם אני לא טועה, אני דווקא הייתי נותנת לה חודשיים בקלות, לפחות ממה שאני רואה בתמונות. מומלץ לגשת איתה לוטרינר, היא זקוקה לפרעוש, התחלת סבב תילוע, ויש לה מה שנראה דלקת קלה בעין, אם כי זה נראה ממש קל. מומלץ לרכוש אוכל איכותי- המומלץ בגיל הזה זה הרויאל קנין בייבי קט. אני ממליצה בגיל הזה כרגע על החול המתגבש של אוור קלין- הפס החום שנקרא cedar. אני אתחיל בחדשות הרעות: עכשיו בדיוק החלה עונת הגורים, אומנם אין הרבה גורים בגילה של מילי אבל יש מספיק ודי והותר אפילו. קשה לי להאמין שתמצאי לה בית חם ואוהב אמיתי מהר. לכן אל תרגישי לחץ למסור אותה. בינתיים רצוי להפריד בינה לבין הכלבה אם אפשרי. אם אין חדר נוסף בבית (אפילו חדר אמבטיה) בו היא יכולה לשהות נסי להשיג מנשא גדול לחתולים כמו האטלס 30 ועדיף ה-40. הוא מספיק גדול בשביל להכיל אותה עם ארגז חול קטן וקערית מים ואוכל נתלת מהסורגים לתקופה של חודש אפילו חודשיים. מה שכן כמובן שחשוב להוציא אותה ולאפשר לה להשתולל קצת ולמתוח רגליים. החדשות הטובות (מלבד זה שהיא מהממת), אם את יכולה מבחינה כלכלית, נפשית ובטוחה שאם את משאירה אותה היא נשארת איתך עד סוף חייה, אז תשקלי ברצינות לאמץ אותה. הכלבה זה ממש לא בעיה, סביר להניח שהיא כרגע מקנאה, חוששת ולא מתלהבת מהפולשת הקטנה לטריטוריה שלה. אבל בגלל שהגורה עוד צעירה רוב הסיכויים שעם הדרכה והרבה אסרטיביות ממך (כלומר תבהירי לכלבה מי בדיוק ראש הלהקה ואת ולא היא קובעת אילו פרטים יכולים להצטרף ללהקה) היא סביר להניח תקבל את הגורה, ואף הן יהיו חברות טובות עם הזמן. אם את לא יודעת איך לעשות זאת, אז קודם כל דמיטרי מנהל הפורום בדיוק פרסם משהו בעניין הזה (לכי כמה דפים אחורה זה שם), במאמרי הפורום יש מאמר על הרגלת חתול לבית שקיים בו בע"ח נוסף, כללי ההפרדה וההרגלה הם פחות או יותר זהים. ותמיד אפשר להיוועץ בפורום או עם תרצי עם יועצת התנהגותית. וכמובן גם עם הוטרינר שלך. אם תחליטי שלא מתאים לך להשאיר אותה, אני ממליצה לגשת איתה ליום אימוץ של SOS, יש להם אחד בת"א שצריך להירשם אליו מראש- אבל המינוס בו זה שאת באה בוקר של יום שישי משאירה אותה ואז חוזרת אחה"צ לקחת אותה במידה ולא אומצה, המינוס בזה זה שאין לך שום שליטה על המשפחה שהגורה נמסרת עליה. יום אימוץ נוסף שיש להם זה בהרצליה ביום שבת שאליו את מגיעה בבוקר(אין צורך להירשם מראש) אחד המתנדבים ייקח פרטים של הגורה, ואת מפתחות הרכב פלוס פיקדון (כדאי למנוע ממך להשאיר אותה ולברוח), הפלוס הוא שיש שאת מחליטה אם למסור או לא, וזה יותר עדיף לדעתי כי אז את סומכת רק על האינסטינקטים שלך ובד"כ האינסטינקטים שלנו צודקים
בכל מקרה בהצלחה, ואם יש לך עוד שאלות תשאל. ווואו זו סוג הודעה שיוצאת כשהגוף שלך יוצא מהיי של קפאין
.

בוקר אור..:)

אכן הייתה לה דלקת קלה, אך ניגבתי לה עם מגבונים לעיניים של ד''ר פישר ושמתי לה משחת עיניים, עכשיו הכל בסדר.. באמת רציתי לקנות לה חול - אני ארכוש מה שאמרת, אבל אין לי מושג איך ללמד אותה לעשות צרכים בארגז... היא כרגע עושה על הפרקט, אני שמה עיתון, זה קצת מתיש כל היום לנקות במיוחד החל ממחר שאני כבר לא אהיה בבית. את חושבת שאם אקנה לה חול וארגז יש לה אינסטינקט לעשות שם את צרכיה? או שצריך ממש לחנך? אני פשוט סטודנטית שלומדת שישה ימים בשבוע..אין לי זמן/כוח לחנך.. ואני מהדרום ולא מהמרכז, את יכולה לתת לי קצת יותר פרטים לגבי יום האימוץ של יום שבת? שישי לא רלוונטי אני לומדת..

בולאית

New member
חול לא דורש חינוך

היא בעצמה לא אוהבת לעשות על הפרקט. תאמיני לי.

GeJuFan

New member
היי כמה דברים

קודם כל כשאת מנקה עיניים להשתמש רק בצמר גפן לח במים פושרים או בקצת תמצית תה, בשום אופן לא במגבונים גם לא כאלו לעיניים. לגבי הפרקט- כבעלת דירה צרם לי המשפט. פרקט זה משהו מאד עדין- גם הלמינציה- ופיפי הוא דבר מאד חומצי. יותר מדי פעמים ויש סיכוי שתמצאי את הפרקט הרוס. בגיל שלה הם אינסטנקטיבית מחפשים את הארגז חול. אם יש לך עציץ בבית תני לה לעשות בו עד שתשיגי לה ארגז וחול לחתולים. חתולים הם חיה מאד אינסטנקטיבית בד"כ לא צריך ללמד אותם שום דבר, מלבד אולי דברים כמו לא לעלות על השיש(בהצלחה), לא לגנוב מהצלחת (עוד יותר בהצלחה). לגבי היום אימוץ בשבת, זה נמצא בהרצליה על יד שדה התעופה, (אני חושבת שיש באתר של SOS חיות מפה שמראה איפה זה בדיוק). הם פותחים את הדלת בעשר עד שתיים. רצוי להגיע לפני עשר ולהירשם, ככה גם תוכלי לתפוס כלוב תצוגה גבוה. כשאת לוקחת אותה קחי מגבת או בינונית או שמיכה קטנה כלשהי כדא לפרוס על רצפת הכלוב. קחי איתך גם קצת אוכל בשבילה, קערית למים וקופסא קטנה עם חול. בגיל הזה יש להם נטייה לא להצליח להחזיק מעמד ואז יש סיכוי שהיא תעשה על השמיכה. לגבי העיניים הם לגמרי כחולות? או שיש להם קצת גוון ירוק? נסי לבדוק כשאת מחזיקה אותה מול אור השמש, אז העישונים יהיו קטנים יותר ויהיה קל יותר לראות את גוון העין. אם העין היא ברובה כחולה עם ממש מעט ירוק אז היא באיזור החודש וקצת, אם היא חצי-חצי אז היא בת חודשיים כמעט, ואם היא ירוקה עם קצת כחול אז היא מעל לחודשיים (מה שלא נראה לי בכל מקרה).

למעלה