היי.. זאת שוב אני...

ל י א ב25

New member
היי.. זאת שוב אני...

אז טיפ טיפה התקדמנו.. והחלטנו כמעט סופית על התוכנית עם כמה שינויים קטנים.. מצרפת לכם שוב את הסקיצה הכמעט סופית.. כמה הערות והסברים לפני.. 1. החדר שצמוד למטבח זה יהיה חדר השירות.. מכונת כביסה מייבש כול'..ההתלבטות מהיכן תצא הדלת.. לכיוון צפון כמו שנראה בסקיצה או לכיוון מערב היכן שממקומת בסקיצה הדלת.. 2. בכדי לא ל"בזבז" חדר בשביל שולחן מחשב ועוד מכונת חיתוך לצורכי עבודה.. תכננו מעין נישה בין החדרים.. האם עדיף לסגור אותה כחדר? 3. התלבטות שנורא מציקה לי היא חדר הממ"ד שממוקם בחזית הבית (חדר שמאלי) מפריע לי עניין החלון המסיבי שיראו בחזית הבית..הפתרון הוא למקם לפניו כמה עצים בשביל הטשטוש.. או לנסות לעשות משהו עיצובי .. אנחנו מתכננים על חיפוי אבן חלקי עם טיח צבעוני... 4. מלפנים תהיה גינה באורך של 5 מטר(כשהיציאה המרכזית היא מהסלון) ובצידי הבית 3-4מטר לכיוון מערב ולכיוון צפון. אשמח שוב להערותיכם..
תודה מראש, ליאב.

שאלות / הערות

(1) למה דלת השירותים-הורים נפתחת החוצה ולא פנימה? (2) מה זה הפס המקווקו סביב הבית? קווי בניין? קומה מעל? (3) אני לא אוהב שפתיחת הדלת הראשית מגיעה ישר לסלון. הייתי הופך את הדלת, אבל עדיף שיש קיר מאחוריה. (4) למה חדר כביסה כל כך ענקי? לא עדיף להגדיל את שירותי ההורים במקום חדר כביסה כל כך גדול? (5) למה מאחורי השירותים הרגילים יש נישה? זה כולא את הריח ומאריך קצת את צינור הביוב (יותר אפשרות לפועל בניין לדפוק אותו). (6) למה ציירו כך את חלון הממ"ד? צריך לצייר פנימה חלון ציר כדי לדעת את מיקום הארון, וצריך לשקול חלונות כיס במקום חלונות ציר החוצה כדי שיהיה יותר יפה. במיוחד אם הגינה בדיוק שם. (7) למה קיר הממ"ד בצד שמאל כל כך עבה? למיטב ידיעתי העובי הזה צריך רק לחלון. הייתי מעדיף תוכנית שלמה עם ציור הגינה, החנייה, השבילים סביב, הגדרות, לדעתי התוכנית לא "סופית" לפני שרואים את הכל ביחד. התוכנית די יפה במסגרת המגבלות.

ל י א ב25

New member
היי דני..

קודם כל שוב תודה על הערותיך.. לא ציינתי ש הבית הוא משותף.. ז"א הקיר לאורך השמאלי ביותר הוא קיר משותף.. לכן היינו חייבים לעשות פיר לחלון השירותים.. החדר שירות אכן גדול שחשבנו שיכול לשמש אותנו לעוד כמה דברים כמו כיור+שיש או ארונות..שיהיה מין מחסן האופציה להגדיל אולי את מקלחת ההורים אכן עלתה על הפרק.. כיוון הדלת של הסלון- העדפתי שיפתח לסלון ולא למטבח.. לגביי חלון הממ"ד.. התכוונת שישנה אפשרות במקום חלון מסיבי כלפי חוץ ישנה אפשרות לעשות חלון כיס?? תודה, ליאב.

כן בהחלט.

אני כמעט ולא רואה היום את החלונות המסיביים. רק כיס. אני לא אוהב את הרעיון של הפיר. יהיה נורא קשה לנקות שם (איך תגיעו?). איפה בור הביוב? תצטרכו לשים צנרת ביוב מתחת לרצפה של הממ"ד. אם יש סתימה - אי אפשר לטפל בסתימה מחוסר מקום סביב הבור (גישה). אם יש תקלה בצנרת (מתחת לממ"ד) לא ניתן לתקן. לחלופין תוכלו להעביר את הצנרת למעלה תחת פינת העבודה וחדר השינה. הרבה מרחק תחת הבית (לא ניתן לתקן). אויש. זה הרס לי את התחושה הטובה על התוכנית. הפתרון היחיד שאני רואה זה לשנות הכל. מהפך שלם (שירותים למעלה - מחובר לחדר השינה, שירותים שניים באיזור הכביסה עבור הסלון, וכו' - בקיצור הכל שונה).

בינא

Member
הערות ותובנות תכנוניות

התכנון פונקציונאלי וטוב יחסית לאלוצים, אבל יש כמה תובנות והערות לתשומת לבכם: * רצוי שלא לבצע דלתות נפתחות כלפי חוץ. בארץ לא יודעים לבצע איטום שלהן. בהנחה שזו תהיה דלת פלדה וחדר השירות מספיק גדול, אין סיבה שהדלת הזו תיפתח החוצה. מומלץ שתיפתח פנימה. * חלון ממ"ד דו-כנפי מחייב קיר בעובי 25 ס"מ בעוד חלון כיס מחייב עובי קיר של 30 ס"מ. * חלון ממ"ד עם כיס מאפשר הכנסה של תריס הזזה לתוך הכיס ובמקרה של שימוש כחדר שינה זה שיקול חשוב. * בחלון הכיס כנפי הפלדה והתריס אינן נראות מבחוץ, לכן כמעט לא מורגש הבדל בין חלון זה לחלון רגיל. * המבנה הוא מבנה של קומת קרקע דו-משפחתי ולכן יש קיר משותף עם השכנים...לכן: 1 - עדיף לתכנן את השירותים עם וונטה של 6" שעולה לגג ולא עם חלון "חריר ירי" שנפתח לארובה שאין אליה גישה ואשר אוויר לא יגיע ממנו... 2 - קיר הממ"ד המשותף צריך להיות בעובי 20 ס"מ בלבד. 3 - חשוב שהמתכנן יחשוב היכן יעבור צינור הביוב של השירותים האלה (כנראה למתחת לרצפה לכיוון המטבח, כי מתחת למ"ד הוא לא אמור לעבור (מכל מיני סיבות). * קיר המגן של הדלת יכול להסתיים 1מ' מהפתח ואינו צריך להמשיך לכל האורך המתוכנן בתוכנית. כך המשטח יראה יותר גדול וגם תהנו מגינה שתראה יותר גדולה. * יש יותר מידי קירות במבנה: 1 - אין שום צורך בכפל קירות פנימיים. חבל על הכסף וגם מיותר מבחינה הנדסית. אם קירות המבנה הישן טובים כקירות חוץ, הם בודאי טובים כקירות פנים. תרוויחו עוד שטח אם לא תבנו את כפל הקירות. 2 - ה"קיר" בין פינת האוכל לחדר הורים יוצר מסדרון מיותר ומקטין את הפינה הזו עם כל הסלון/מטבח שלא לצורך. 3 - הקיר שמגדיר את המשטח החיצוני של הסלון מיותר ומקטין אותו. יש לקצר אותו ל-1.2 מ' מדלת הכניסה. 4 - הקיר בין המטבח לסלון, רצוי שיהיה בגובה חלקי ולא עד לתקרה. כך ההרגשה בסלון תהיה של יותר שטח. 5 - לא הייתי סוגר את פינת המחשב כעוד חדר. גם כך יש יותר מידי שטחי מעבר והחדר הפתוח מקל בכך. 6 - מקלחת הרים קטנה מידי. רצוי להגדיל לתוך חדר השרות לפחות ב-50 ס"מ לכל כיוון.

avi5199

New member
מה אתה ממליץ כבידוד לבית חדש ?

התקרה בבית שאני בונה תהיה מיציקה משולבת מבלוק איטונג, חלק מהגג יכוסה בגג רעפים וחלק נשאר גג שטוח (כנראה מרוצף) . איזה שכבות בידוד מומלץ לבצע בחלק השטוח, ואיזה תחת הרעפים ( בהנחה שאדאג למספיק פתחי אוורור בגג הרעפים ).

בינא

Member
2 סוגי גגות מחייבים בידוד מסוג שונה

לכן במבנה אשר יצקו בו תקרת צלעות (צלעות מבטון עם בלוקי איטונג במרווחים שביניהם ושכבת בטון בעובי 6 ס"מ על כל השטח), יבוצע בידוד שונה מתחת לרעפים ושונה בגג שאמור לקבל עליו רצוף. השאלה היא האם מתחת לחלק הגג המחופה ברעפים, לא מציבם דוד מים חמים של המערכת הסולרית, מה שאומר שחלק הגג הזה משמש כמדרך וגם גוררים עליו... פתחי איוורור בחלקו העליון של גג הרעפים הזה יהיו חובה, כמו גם תריסים קבועים על פתח מה שיותר גדול בגמלונים ורצוי שהפתח יתחיל 10 ס"מ מעל לרצפת הבטון. בכל מקרה, רצוי שיציקת גג הצלעות הזה תהיה כבר עם שיפוע אל נקודות הניקוז, כדי שהחומרי הבידוד שייושמו עליו יהיו בגודל אחיד לקבלת אחידות של הבידוד. בנוסף לאיוורו גג הרעפים, התקנה של צמר זכוכית בעובי 2" עם פויל אלומיניום בתחתית המזרונים, בצמוד לרעפים מתחת ללטות, יהיה הבידוד המוצלח ביותר וזאת תוך לקיחה בחשבון שדוד המים החמים יפלוט חום אף הוא, אבל בחורף יהיה יותר מוגן מהקור ולכן ישמורעל חום המים שיאגרו בו, לאורך זמן רב יותר. גג מרוצף...? לא ברור בשביל מה צריך את זה בבית פרטי כי אף אחד לא ישתמש בו...חוץ מאיכסון של כל מיני דברים לים ובמשך הזמן ג'אנק שלא יודעים איך להיפטר ממנו...אבל בלי בידוד אי-אפשר, לכן: אם באמת מוציאים כסף על ריצוף הגג, הייתי מרצף לאחר בצוע איטום טוב, ללא מילוי חול, בהדבקה על האיטום...את הבידוד היה עדיף לבצע מלמטה, מהתקרה וכאן נשאלת השאלה..? האם מתחת לתקרה זו יש צנרת מיזוג מרכזי, או נדרש לבצע תקרה מונמכת מסיבה כלשהי, המבוצעת עם הנמכת גבס עם בידוד צמר זכוכית 2"...? אם מתוכננת הנמכה כזו, זה יהיה מספיק לקבלת בידוד טוב וככל שתקרת הגבס מרוחק מתקרת הבטון, הבידוד יהיה טוב יותר ויותר מורגש. גם אם לא מותכננת הנמכת תקרה, הייתי ממליץ לבצע כזו לצורך הבידוד המירבי.

ל י א ב25

New member
אתם לא מבינים..(בינא ודני)..

כמה אתם מקסימים
.. הון תודות על העזרה שלכם ההכוונות שלכם ובכלל על תשומת הלב.. עכשיו רק יכולתי לקרוא את התשובות שלכם ואני מופתעת בפעם השנייה מכם.. מאחלת לכם המון המון בהצלחה (אם כי בטוחה שכבר יש לכם אותה).. שוב תודה.. ומקווה לעדכן.. שבפעם הבאה אני מקווה בשבילי שלא יהיה לכם הערות
ליאב.

למעלה