היי התיאיסטים -2

אליקים

New member
היי התיאיסטים -2

לעידו10 דברים שכתבת אתמול 25.12.2001 בשעה 17:15 ---------------------------------------- אדם דתי יגיד:עידו10 שרצונותיו כתובים בתנ"ך, ולכן הם עושים כרצונו. אבל לדעתי- למה התלות הזאת בספר כדי לקבוע את המוסר האישי שלך? ומי אמר שהספר הזה נכון בכלל? -------------------------------------------------------------------- דברים שכתבת יותר מאוחר 25.12.2001 בשעה 22:42 בקשר ל-"אלוהים אוהב את כולם במידה שוה. --------------------------------------------- "מחה תמחה כל זכר עמלק"עידו10 מוכר לך? או מלחמת מצווה? ("תמחה את הארץ על כל יושביה" שזה כולל גם ילדים בני שנה דרך אגב). משהו איזה אהבה, אלהים פשוט טלטאבי עם כל האהבה הזאת. תודה רבה אבל אל כזה ידידותי הוא לא אל שאני אאמין בו סוף ציתות ____________________________________________________________________ א. מאין לך שספר התנ"ך נכתב על ידי אלוהים. ב. מאין לך שמה שכתוב בו הוא נכון. ג. ספר התנ"ך מחולק למספר רבדים. ד. הכתוב שאנו רואים, איננו מובן לנו כלל וכל אחד מפרש אותו, בצורה שונה. ה. ברובד הראשון הכל נראה כסיפורים, ולאחדים מבינינו אגדות. ו. מה שאנו רואים הנם רמזים בלבד. ז. ספר התנ"ך מכיל בתוכו את סוד החיים ולא ספר היסטוריה. ____________________________________________________________________ פתאום אתה מסתמך על התנ"ך, מה קרה, התחרטת. "תמחה את הארץ על כל יושביה" אלה הם מילים בלבד ואין לך מושג למה הכוונה. יש פה רמז אליך על עצמך, לא מדובר בהרג אנשים חפים מפשע. לזה בדיוק היתה הכוונה ב"הידע הנו מחסום בפני הבנה", אנחנו יודעים כל כך הרבה, עד שזה מפריע לנו להבין. אלוהים אוהב אותך ולכן הוא לא אומר לך מה לעשות, או איך לעשות, בניגוד אלינו, שמכתיבים מעשים אחד לשני. אלוהים נתן לנו רמזים בלבד באמצעות סודות, אם תצליח לקחת את הרמז, ולפענח באמצעותו את הסוד, תבין! רק אז הדבר הוא אכן אמיתי, כי הוא שלך, לא קיבלת אותו מאחרים, גם לא מאלוהים ואף אחד לא יכול לקחת את זה ממך. הידע הוא דבר "נהדר", גורם גאווה לכולנו, מאפשר לנו להתווכח אחד עם השני, מבוקר עד ערב, להראות כמה אנחנו חכמים. למעשה הידע הנו בעיה גדולה, הופך אותנו לחרשים ועיוורים. כל טוב אליקים

Dorfl

New member
לו רק לימד אותך האל שלך לאיית כהלכה

אין "ה" ב"אתאיסטים". אין "ת" ב"ציטוט". והיו עוד טעויות. הידע, שאתה מדבר כה רבות בגנותו, הידע הזה אולי אכן הופך אותנו לעיוורים וחרשים (לא...), אבל חוסר הידע הזה מונע ממך אפילו לאיית כהלכה. תסלח לי אם אני סקפטי כבר מלכתחילה בנוגע לרמת הדיון שניתן לנהל עם כשכמותך (ללא ספק אתה חוזר בתשובה טרי - ועם ההשכלה שאני נוכח שיש לך לא פלא שהעלו אותך ברשתם).

דורפל, "שב ואל תעשה" ..

חז"ל אמרו זאת בקשר למצוות. ובהקשר אליך, אם אין לך מה להשיב לו אז אל ... מה הועלת בזה שניסית להעליב אותו? לפחות תמשיך עם תשובה לגופו של עניין!

Dorfl

New member
דבריו היו מתחת לכל בקורת

לא יכולתי להביא שום תגובה של ממש לגיבוב שטויות שכזה בדיוק כמו שאתה לא יכול להביא טיעון פילוסופי מוחץ בויכוח עם תינוק שאוצר המילים שלו מסתכם ב-"לא" וב-"גולו גולו".

צבצב

New member
שגיעוט קטיו../images/Emo5.gif

גם אני צב סקפטי, אבל הרשה לי להגדיר לך מחדש מהי סקפטיות. סקפטי הוא מי שמטיל ספק בדברים במקום לקבל אותם כנכונים מלכתחילה בגלל נתונים לא מספיקים שאינם מוכיחים כלל את הטענות שלו. ההנחה שלך לפיה לא ניתן לנהל דיון ברמה סבירה עם מי שכותב בשגיאות (מה עם עולה חדש?), או שהוא בהכרח - "ללא ספק" (כמה סקפטי מצדך) - חוזר בתשובה טרי, או חסר השכלה - אינה נשמעת לי סקפטית במיוחד. לפיכך המשפט "אני סקפטי כבר מלכתחילה וגו´" מכיל סתירה פנימית, ומכאן שזהו משפט שקר. גם הדקדוק שלך לא מושלם. "הידע הידע הזה אולי אכן" נקרא כפל לשון מיותר (וזה אומר לא רק שהוא בזבזני אלא גם לא תקני). סליחה בציווי אומרים סלח לי ולא תסלח לי (זוהי נבואה בזמן עתיד), וסולחים על ולא אם. חסרים פסיקים לפני פסוקיות ("רמת הדיון שניתן" במקום "רמת הדיון, שניתן"). אלו רק חלק מן השגיאות שביצעת בקטע לא מנוקד. לפיכך, סלח לי על היותי סקפטי לגבי סקפטיותך.

Dorfl

New member
אתה תאלץ לסלוח לי

אבל אני לא מצאתי שום שגיאות דקדוקיות מלבד השגיאה ב"תסלח", וזאת נבעה אך ורק מתוך רצון שלא להשמע מלאכותי מדי. השגיאה הראשונה שפירטת איננה שגיאה. ויותר חשוב: אני לא פסלתי את דבריו בשל שגיאות הכתיב, אך אלו בסופו של דבר אכן התאימו לתמונה שלו שהצטיירה במוחי במעלך קריאת דבריו. מדוע אם כן הגבתי לשגיאות ולא לדברים? משום שדבריו היו כה טפשיים וחסרי כל בינה שכל נסיון לדבר עליהם היה גורר אותי אל דיבור חסר כל פשר כזה שהוא נוקט בו.

עידו10

New member
ועכשיו לתגובה שלי

אתה מוציא את הדברים שלי מהקשרם, אני מציע לכל מי שקורא את הציטוטים האלה להסתכל למטה (או למעלה) ולחפש את ההודעות שקדמו לציטוטים אלה. תשובות: א. מי אמר שאלהים כתב את ספר התנ"ך? אני אתאיסט, לדעתי כל התנ"ך נכתב על ידי אנשים! לדעת דתיים ספר בראשית נכתב על ידי אלהים והשאר על ידי אנשים אני אף פעם לא אמרתי שכל ספר התנ"ך נכתב על ידי אלהים, ועד היום לא התייחסתי בפורום הזה למי שכתב את התנ"ך. בסעיף הזה רק חיזקת את עמדתי. ב. לדעתי התנ"ך מתעד מאורעות הסטוריים שקרו בארץ ישראל, לא בהכרח בקשר לאלהים, לדעתי זה פשוט היה רעיון יפה בתקופתו, שסחף את כולם. אני לא מתיימר לקבוע שמה שקרה בתנ"ך נכון, אבל החלק ההסטורי לדעתי, נכון. ג. זאת בכלל שאלה? מה אתה רוצה? ד. לי זה דיי מובן, אולי אנלפבתים לא מבינים את זה. ה. זאת שאלה? למה יש לך כל כך הרבה סעיפים לכל כך קצת רעיונות? ו. אולי רמזים בשבילך, אני יכול גם לפרש לך את "פו הדוב" בצורה הזאת, אם לדעתך זה רמזים אז זו דעתך, אל תנסה לקבוע עובדות בנושא שאתה לא מבין בו כלום. ז. טמבל לגבי הציטוט: הציטוט (זה ממש לא ציטוט נכון אבל זה מעביר את המסר), ניתן אחרי שמישהו אמר משהו על כמה שאלהים והדת אנושיים, ידידותיים והומאניים, אז אני ציטטתי (כאילו) מהתנ"ך, משפט שאומר שיש להרוג את כל העמלקים (רצח עם). לפי טענתי, ספר שמצדיק רצח עם הוא לא כל כך ידידותי והומאני. לגבי ההצהרה שלך לגבי ידע, אני מציע שקודם תשיג קצת, ואז תקבע לגביו עובדות, אני דיי שמח עם הידע שלי, ועד היום הוא לא עשה לי בעיות.

למעלה