היי, הריון בגיל 51

SparkleFairy

New member
היי, הריון בגיל 51

לפני כשנה ילדתי (מתרומת ביצית) ורוצה לעשות סבב נוסף ואחרון, השאלה אם כדאי, אני מפחדת משום שבלידה האחרונה נוצר קרע בדרגת 3B והרופאים אמרו לידה הבאה רק בניתוח קיסרי, אני מאד מפחדת מניתוח קיסרי משום שאומרים שהסיכונים בניתוח עולים עם הגיל, אמנם לא באופן משמעותי, מה דעתכן ?
ועוד דבר, אתמול פורסם על יולדת (רחוק מאתנו) בסוף שנות ה-40 נפטרה עקב זיהום, היתה בשבוע 23 וככל הנראה הסיבה זה העובר המת שהיה ברחמה, ידוע לכן מה היתה הסיבה למותו ?
ושאלה אחרונה, ההחזרה תתבצע הפעם על בסיס ביוץ טבעי ואני אמורה לקבל זריקת אוביטרל לפני ההחזרה ועוד אחת לאחר שבועיים מההחזרה, אני קוראת לא מעט שהורמונים מעלים את הסיכון לסרטן ומתלבטת אתכם לאור כל מה שהעלתי אם כדאי בכל זאת לעבור שוב תהליך של החזרה ?, אנחנו מאד רוצים עוד אח או אחות לתינוק שלנו מאחר והוא ילד יחיד.
אשמח לעצתכם, תודה וסליחה אם ההודעה קצת ארוכה

קובי932

New member
היי

השאלה האם כדאי או לא זה קצת קשה לענות הכול בעצם תלוי ברצונות ובשאיפות שלך בנוגע לסיכונים את צריכה להבין שיש סיכונים כאלו ואחרים ואת צריכה לקחת אותם בחשבון ולא להתעלם מהם אפילו רגע אחד במיוחד אם מדובר בגיל מעל 50 בנוגע לפטירה של היולדת היא נפטרה מזהום שהסתבך ולא בגלל העובר גם הוא נפטר מהזיהום מאוד נדיר וזה לא מעיד על כלום ושום דבר על הריונות עתידים או עכשווים אצל שאר הנשים בארץ המקרה עבר לבדיקה אצל משרד הבריאות הישראלי (זה היה בארץ ) בנוגע לסיכון בסרטן לנשים שעברו טיפולי פוריות למיטב ידעתי לא נתקלתי באיזה מחקר שגילה שיש קשר הדוק בין תחלואה במחלה לבין נשים שעברו טיפול נעשו כמה מחקרים וכול אחד מפריך את המסקנות של השני יכול להיות באמת שימצאו בעתיד קשר וגם יכול באמת להיות שההפך יפריכו את הטענה אם באמת יש קשר ישיר בין הטיפולים לתחלואה אני חושב שהוא מינורי מאוד ולא משמעותי (אבל אני לא רופא וזו דעתי בלבד )לא על זה אישה צריכה לשקול לא לעבור טיפולי הפריה

את שואלת שאלות שאת צריכה לשאול גורם רפואי לכך
אני ילדתי בלידה קיסרית כי הבת שלי היתה במנח עכוז, רבות מחברותי בחרו ללדת בלידה קיסרית בגילאים מבוגרים כי זאת ההמלצה על מנת לא להכנס ללידה ולסכנות שלה.
לגבי שכיחות עליית סרטן אני יודעת שהמחקרים לא מובהקים כלל אך שוב תתייעצי עם גורם רפואי מוסמך
אני חושבת שאתם צריכים לעשות את הבעד והנגד שלכם בעד הליך נוסף, עד כמה אתם רוצים ילד. לפי מה שכתבת נראה שכבר החלטתם.....
בהצלחה
איילת

SparkleFairy

New member
המשך

תודה איילת וקובי,

אנחנו מאד מאד רוצים עוד ילד, אבל הפחדים עולים קצת על הרצון, בלידה האחרונה, הרופא שאל אותי בבית היולדות אם אני מעדיפה קיסרי על לידה רגילה והוסיף שבקיסרי יש סיכון של קרישי דם, כששמעתי את זה אמרתי אני מעדיפה לידה רגילה.
אם אני שואלת את הפרופסור שמלווה את התהליך הזה, אז התשובות שלו תמיד גורמות לך להרגיש שההחלטה בידיים שלך, למשל, שאלתי אותו על נושא ההורמונים בהריון הקודם והוא ענה לי "וההריון עצמו לא מפחיד אותך ?", תשובות בסגנון הזה, הריון יכול להפחיד בכל גיל, אין רופא שיתן את התשובה אם זה בטוח או לא, לכן התייעצתי איתכם, הפרופסור שלח אותי לבדיקות כמעט דומות למה שעשיתי לפני ההריון הקודם וב"ה יצאו תקין, אז באמת כבר לא יודעת מה להחליט, זה לא קל, הרצון לעוד ילד כל כך חזק

kobi932

New member
סיכויים וסיכונים

בסוף ההחלטה היא שלך בלבד את צריכה לדעת ולהבין כמו שיש סיכויים יש גם סיכונים שאת צריכה לקחת בחשבון השאלה האם את מוכנה לקחת את הסיכונים האלו ולנסות להביא ילד נוסף

למעלה