היי הארי

מוטי ש

New member
היי הארי

שמעתי שאתה רוצה לארגן מפגש שבו תרצה על הנושא:"מחשבים מוסר ומדיטציה" ואמרתי בליבי שאולי נוכל לקבל תקציר כאן בפורום על נושאי ההרצאה? משהו בסגנון של ראשי פרקים עם הדגשים על מה שנראה בעיניך החשוב ביותר. כמובן,רק אם אתה מרגיש בנוח לעשות את זה. אז "מחשבים,בני אדם,מוסר ומדיטציה"-הבמה לרשותך,דבר ונשמע! מוטי.

hary_i

New member
מחשבים מוסר ומדיטציה

קצת יותר פירוט. עם הזמן בו תרגלתי מדיטציה יותר ויותר (ולא נכנס כאן לאיזו טכניקה כדי שמנהל הפורום לא ימחוק את ההודעה...) משום מה הנושא המוסרי התחיל להיות אצלי חשוב יותר, למה הפכתי פתאום להיות אדם מוסרי יותר, איך המדיטציה השפיעה על זה, זהו נושא אחד לדיון. בסדר עכשיו אולי הבנו מדוע אנו מדברים על מוסר ומה הקשר למדיטציה אבל... מה הקשר למחשבים אז זה החלק המעניין. עולם המחשוב היום הוא עולם מאד מאד לא מוסרי ואיני מדבר אך ורק על גניבת תוכנה (צריבת windows ו office וכד') גם עצם הרעיון בו מוצר שנוצר ע"י בני אדם נסגר ומגביל את החופש שלנו כבני אדם זה לכשעצמו דבר מאד לא מוסרי. אז במפגש אם יתקיים נדון על השאלה מהו מוסר, נדבר קצת על מחשבים, קצת על ההיסטוריה של המחשבים שזה נושא מעניין לכשעצמו. ולבסוף נקשר בין שלושת הדברים מחשבים מוסר ומדיטציה. מי יוזמן למפגש? כולם כל מי שמעוניין לשמוע. האם צריך ידע מוקדם כלשהו? לא, בכלל לא אין צורך לדעת מדיטציה אין צורך לדעת מחשבים מעבר לשימוש בסיסי במחשב ובאינטרנט. מי לא מוזמן למפגש? האין כאן סתירה עם השאלה הראשונה? כן אבל בכל זאת יש מגבלות. לא הייתי רוצה שיגיעו למפגש כל אותם אילו שרוצים להתווכח איתי על האם מדיטציה טרנסנדנטלית היא טובה או לא טובה, או למה היא כל כך יקרה וכד'. כמו כן רצוי מאד שאנשים שמגבילים את חופש הדיבור במעשיהם לא יגיעו מכיוון שגם הגבלת חופש הדיבור היא דבר לא מוסרי.

barak001

New member
הגבלת חופש הדיבור לפעמים כן מוסרית

למשל כשאומרים "מוות לערבים" ובכך פוגעים באוכלוסיה שלמה. סתם דוגמא, אבל יש עוד הרבה. לדעתי אין שום מקום להבעת דיעות לא סובלניות, בעיקר כשדברים נאמרים באמצעי התקשורת. במקרה של הפורום הזה, אם אדם טוען שכל הטכניקות פסולות חוץ מאחת, זה יכול לפגוע באדם שהיה דוקא מתחבר לאחת מהטכניקות הפסולות.

hary_i

New member
הגבלת חופש הדיבור

לא, הגבלת חופש הדיבור אינה דבר מוסרי. כמו כן גם אדם הצועק מוות לערבים הוא אדם לא מוסרי. גם אדם הפוסל טכניקה אחרת הוא לא מוסרי. לגבי התחברות לטכניקה אתם כבר יודעים שמבחינתי זה ממש לא נקודה לדיון. זה ממש לא רלוונטי. אני לא מתחבר להרבה דברים שאני עושה ובכל זאת אני עושה.

מוטי ש

New member
הארי,ברשותך,אני קצת לא מבין

האם אתה בעצם אומר שלפני שתירגלת מדיטציה היית פחות מוסרי?האם מוסריות אצלך היא דבר מדיד כמו הארה למשל(בעיניך) ולא דבר יחסי המשתנה בהתאם למקום,לנסיבות והתרבות?כיצד באה לידי ביטוי המוסריות שלך היום?האם אתה מתכוון שאתה מרגשי את עצמך נעלה על אחרים או יותר טוב מהם בצורת ההתנהגות שלך?(הם מורידים תוכנות,הם רבים ומעליבים אנשים אחרים,הם מתחזים,הם ליצנים,הם משקרים וכן הלאה וכן הלאה ואילו אתה לעולם לא עושה זאת) האם אתה מתכוון לכך שהאינטרנט המיועד(לפי גישתך והשקפתך) להיות ערוץ תקשורת פתוח לכל לשם ביטוי אישי מלא הופך להיות ערוץ מצונזר שבו כופים על האנשים תבניות של התנהגות לא מוצדקות שמפריעות לאנשים להתבטא בחופשיות על המדיטציה החביבה עליהן?האם תכתיבים חברתיים המנסים לפשר ולמנוע עימותים באמצעות השתקה של ברברת שאיננה עד כדי חשובה מעצבנים אותך? האם הגבלת חופש הדיבור אינה גם ההגבלה על אדם x לכנות אדם y בשמות לא נעימים לאדם x או סתם לתת ביטוי לתחושות הלא נעימות העולות בו לשמע דבריו של אדם x ?האם רק מה שמשרת לחלוטין את צרכיו של אדם x הוא מוסרי וכל מה שעשוי לשרת את צרכיהם של כל השאר הוא לא? האם לא משתמע מדבריך שמוסר הוא כל מה שאתה תאמר שהוא מוסרי? האם דבר שכזה איננו צדקנות?האם הצדקנות יכולה להיות תוצאה של המדיטציה אותה מתרגלים או של הרעיונות המקושרים אליה? האם יש קשר כלשהו ישיר בין מדיטציה למוסר?מה ניתן לחשוב על מי שמבקש לו קשר שכזה מראש?האם זה לא מסוכן ליצור קשר שכזה מראש?האם זה לא המקור האפשרי לצדקנות שהולכת ומחמירה כשהיא מגובה במחקרים מדעיים אינספור? סתם תהיות,יש תשובות הארי? מוטי.

hary_i

New member
ניסיון לתשובות

קשה למדוד מוסריות. האם הייתי פחות מוסרי? לא ממש רק שאחרי התרגול הנושא המוסרי הפך להיות חשוב לי יותר. האם אני מרגיש נעלה על אחרים או טוב יותר? לא. האם יש קשר ישיר בין מדיטציה למוסר? אני לא בטוח. בכלל יש כאן הרבה נושאים לדיון, יש לי הרבה רעיונות אין לי אמיתות מוחלטות בעניין. האמת שהמילה הרצאה אולי גם היא לא במקום כי היא נותנת קונוטציה כאילו לי יש את כל הידע ואת כל התשובות כאשר לא כך הדבר. יש לי מחשבות שחלקן אולי לא מוכרות ולא סטנדרטיות. אני חושב שהדיון יכול להיות מעניין להרבה אנשים.

מ חרישי

New member
האני מאמין שלי בנושא מוסריות

מה דעתי בנושא, והיא מגובה בלא מעט פילוסופיות, אבל, לגיטימי לגמרי שהיא תהיה גם לא מקובלת על אנשים. כשאתה לומד להכיר את המכניקה של הבריאה כולה, באופן תיאורטי, או, עדיף אפילו, באופן מעשי, סולם הערכים שלך, בלי שמץ של ספק, ישתנה. מהרישי נתן פעם דוגמה, על ההבדל בין מי שמכיר את האמת, לבין מי שאיננו מכיר אותה. כשאני כותב את המילה אמת מודגשת, אני מתכוון לאמת של כל מעשה הבריאה. האמת האבסולוטית. כל מעשה שאנחנו עושים, כל מילה שאנחנו מוצאים, ואפילו כל מחשבה שאנחנו חושבים, חוזרים אלינו. אם היו אלו מעשים, דיבורים או מחשבות חיוביים, כך זה יחזור אלינו. הדוגמה של מהרישי היא מה יהיה 'גזר דינו' של אדם שעבר על החוק הלאומי, הדתי או הקוסמי, בלי לדעת על כך (אבל כולנו יודעים שאי ידיעת החוק איננה פוטרת מעונש), לבין עונשו של שופט (זה שמכיר את החוק, במקרה זה את האמת.). אבל אני חושב שזה הרבה יותר מדבר מודע. אני רואה התנהגות של חלק מבני כתתי. הם עושים דברים שהם יודעים בעליל שהם לא חוקיים, לא נכונים ולא מוסריים. למה? סיפור המתח. כך בנויה מערכת העצבים שלהם. אני לא מעמיד את עצמי בשום צורה מעל להם (וגם לא מתחת להם). אני פשוט יודע שמה שהוא לא נכון - אני פשוט משתדל לא לעשות את זה. יתרה על כך. מהרישי אומר הרבה פעמים: when in doubt, do without. כשאתה אפילו לא לגמרי בטוח שמה שאתה עומד לעשות האם הוא נכון או לא, עזוב. אל תעשה. רק אדם בהארה עושה תמיד את מה שנכון (האמת). לפני כן, במדע ההוויה מהרישי כותב, שאם אתה לא בטוח, לך ראשית לפי חוקי המדינה שלך, ולפי חוקי הדת שלך. אלו מותאמים למערכת עצבים מסויימת, שעוצבה על ידי איזור גיאוגרפי מסויים, כמות המחצבים באדמה, מזג האוויר, התרבות, המסורת וכד'. כל החוקים האלו יכולים לעזור לך לעשות החלטות יותר נכונות. האם זה מוסרי יותר? מי יודע? אני חושב שאם זה לא בא לך באופן טבעי, מעצמו, ספונטני, ואתה צריך להקדיש לדבר מחשבה, עשית כבר צעד אדיר קדימה מושיק

hary_i

New member
אז נארגן מפגש?

המפגש יהיה דיון אותו אני אנחה. בתחילה אציג את התפיסות והנושאים לדיון. אני מדגיש שוב לא מוזמנים למפגש אנשים הרוצים להתנצח איתי על מדיטציה טרנסנדנטלית! אני לא יוזם ולא אזום דיון שהינו התנצחות או השוואה בין טכניקות. בשרשור הזה היתה הודעה של ברק שניסתה לגרור אותי לוויכוח הזה, אני רואה בהודעה זו הודעה שלילית וזה כלל וכלל לא נושא הדיון. האם נדבר במפגש על סוגי מדיטציות? לא בכלל לא. האם נשווה סוגי מדיטציות? לא בהחלט לא. האם נעשה מדיטציה במפגש? לא, גם לא אבל כן נעזר בטכניקות הרפייה בתחילת המפגש על מנת להוריד נטיות שליליות שעלולות ליהיות. אילו טכניקות? זה ישאר כהפתעה. האמת גם חלק גדול מהדברים שידונו שם יבוא לכולם כהפתעה ואני מזהיר מראש, אני הולך למוטט תפיסות עולם מקובלות.

מוטי ש

New member
תשמע

מוסר זה נושא בעייתי עבור אנשים מפוצלים.אפשר לדבר עליו עד מחר וזה לא ישנה שום דבר בהתנהגות היום.לכן לא מפליא אותי שההתנהגות שלך מהווה סתירה מוחלטת לפעמים לדברים שאתה אומר ולאמונות שאתה דוגל בהן. זאת הבעיה עם אנשים מפוצלים.יש להם אמונות ויש להם דיעות כי לא יכולה להיות להן ידיעה.וחמור ביותר שיש מי שמפמפם להם את כל הדיעות והאמונות הללו למוח במצב ההוויה שהם נמצאים מבלי לדבר איתם על הפיצול ולהזהיר אותם ממנו. התפתחות רוחנית היא דבר ראשון לשכוח מכל מה שלכאורה יודעים או חושבים ולפנות מקום למה שניתן לדעת אחרי ששוכחים את הכל.כיוון שאין רצון,לא במהרה הופכים לכלי ריק כי כל מה שנצבר הוא רכוש ורכוש בני אדם אוהבים לצבור ולשמור.כלי מלא וגדוש עשוי לתת תחושה של ביטחון בעוד שכלי ריק זה משהו לחלוטין לא מוכר.אף אחד לא אוהב להיות כלי ריק ולהיוןת מוצג ככלי ריק.תמיד טוב שיש משהו להציג.תמיד טוב להראות שלכאורה יש מישהו בבית,אם כי האמת היא שהבית מלא רק בפוחלצים המתגאים בדיעותיהם ובאמונותיהם באופן אקראי לחלוטין.זאת הסיבה שהאחד אומר משהו אחד,האחר אומר משהו אחר ולך תבין מה כל צד רוצה ובמה כל צד מאמין ואיך אפשר בכלל לדבר על משהו במצב שכזה.במבצ שכזה כמובן לא ניתן גם ממש לדבר על מוסר.וגם לא ניתן לדבר על הקשבה או על שיחה אמיתית או על אותנטיות או על מה שלא יהיה. מוסר הוא עניין לאדם שלם,לאדם מאוחד.(ומהו אדם שלם או אדם מאוחד אין לי מושג :) אני למשל לא אדם שלם ולא אדם מאוחד(אדם מפוצל) כך שאני נזהר מאוד לא להיכנס בעובי הקורה של נושאים מורכבים מסדר גודל שכזה. ואתה הארי?מהיכן בדיוק נכנס בך השד הזה עכשיו?השד המוסרי?מה אתה מנסה להוכיח ומה אתה מנסה להצדיק?המוסר שאתה מדבר עליו נראה לי יחסי לעילא ולעילא!המוסר על פי הארי :) הנה,כבר יכולתי לשמוע את חרישי מרצה לי על דבריו של המהרישי(חרישי-מהרישי,איזה חרוז יפה!)שוב,יכול להיות שמהרישי יודע על מה הוא מדבר,אינני שולל את מהרישי וגם לא קראתי את כתביו,אולם מהיכן חרישי יכול לדעת על מה מהרישי מדבר?ולמה חייבת להיות לחרישי דיעה על כל דבר ודבר שקיים בעולם?טוב,התלהבות של גיל הנעורים,מה לעשות. אז לעת עתה הארי לא אשתתף בדיון שכזה(ויש בי גם איזה צד בתוכי שפוחד שבמפגש שכזה יבואו בנדיטים ויעשו לי יאגיות:) אם כי אשמח לשמוע את דעותיך המגוונות ושוברות הסיפים מעל גלי האתר של האינטרנט! במקום שבו יהיה רצון,יהיה גם מוסר ותהיה הבנה של מוסר(אם כי לא נוכל לדעת במצבנו מה יהיו מעשים מוסריים על פי אדם שכזה).למי כאן יש רצון? מי יודע בכלל מה זה רצון? מוטי.

hary_i

New member
שוב הודעה ארוכה מדי

לא הבנתי מדוע אתה טוען שאני מתנהג בסתירה למה שאני אומר בנושא מוסר. מה רע בזה שלבחור הצעיר מ חרישי יש דעה? אני מאד נהנה לקרוא את ההודעות שלו. איך הוא יודע מה מהרישי מדבר? נראה לי שהוא מקשיב לערוץ מהרישי כל יום. אמרתי בהודעתי הקודמת שאם יהיה כזה מפגש לא ידברו בו על מדיטציה טרנסנדנטלית. הנחתי שבפורום הזה לא יהיו הרבה אנשים שירצו, אז אני יורד מהרעיון הזה בשלב זה.

למעלה