היי דינה

parpar17

New member
היי דינה

אני לא יודעת אם הלימוד הוא כמו כולם, אני מניחה שחלקים ממנו כן אבל זה לא בכוונה תחילה כדי שתהיה כמו כולם. אולי זה כי זאת הדרך שאנחנו מכירים כדי להתנהל בעולם.
המטרה היא שתכיר את עצמה ותדע מה טוב לה שתהיה עצמאית ככל האפשר שתרגיש מהן הנקודות החזקות שלה ותשאב מהן כוח.
למשל למדנו שתרגילים שהיא עושה עם הגוף נותנים לה כוח. אז ניסינו להעצים את זה וניסינו חוג אקרובטיקה. זה היה לה קשה מדי והיא לא רצתה ללכת, הצעתי שאולי כדאי לנסות שוב אבל היא לא רצתה ועזבנו את זה. אני מאוד משתדלת להיות קשובה ולא לכפות שום דבר אבל יש את הדברים שנדרשים מכורח המציאות כמו התארגנות בבוקר מקלחת וכו. יש גם את הנושא של הכנה לכיתה א שאנחנו עובדים איתה עליו כדי שיהיה לה קל יותר בכיתה א. נראה שיש לה גם עניין עם קשב ואנחנו לא רוצים להגיע למצב שילחצו עלינו לתת תרופות כי אני מתנגדת לזה בכל תוקף. כבר בדקתי אפילו על חינוך ביתי אבל לדעתי זה לא יילך איתה וגם לא איתי כי שתינו הולכות לאיבוד ללא מסגרת.
אני מאוד רוצה להאמין שאני נותנת לה את הלגיטימציה להיות מי שהיא...אבל אולי באמת בצורה לא מודעת שטבועה בנו כל כך עמוק אנחנו משדרים לה מסר הפוך ? ��

dina199

New member
אז אולי להפסיק לחשוב כל כך הרבה על מה יהיה

ולהתמקד רק בדברים המעשיים בהווה.

האם היא עצמאית לדעתך בהתאם לגיל 6 ? וגם אם לא, לא נורא. הרי אין לדעת מה יהיה בגיל 18. אז אם היא עצמאית מספיק (אפילו לא בהתאם לגיל 6 ) זה מספיק להיום. אני לא אומרת לא לחנך לעצמאות. רק להפסיק לחשוב האם היא תהיה עצמאית.

לגבי התארגנות בוקר , מה נדרשמ ממנה ? האם היא לא עומדת בזמנים, האם יש דברים שמסובכים לה והאם יש דברים שהיא לא מצליחה בהם בכלל ?
והפתרונות הם בהתאם לקושי: יתכן שיש צורך להכין דברים מהערב, לתכנן סדר פעולות (כולל רישום סדר הפעילויות על הלוח) וגם לעזור בדברים שקשים באופן אובייקטיבי (הרי היא רק בת 6
). כנ"ל מקלחת (וכל דבר אחר שדורש 'התארגנות'. האם היא יודעת להתקלח לבד (אם בכלל זה נדרש ממנה): להסתבן, לשטוף ראש עם שמפו, להתנגב במגבת, להתלבש אחרי המקלחת ?
למעשה בכל דבר שדורש 'התארגנות' לא לשקוע במחשבות האם היא תהיה עצמאית אלא לבדוק אם יש קושי ולפתור כל קושי ספציפי (כולל פתרונות 'יצירתיים'
). ואם יש דברים שלא מסתדרים בכלל אפשר לדחות אותם לגיל מאוחר יותר.

יש גם שאלה לגבי כיתה א'. האם אתם חושבים על בית ספר רגיל עם סייעת ?
בקרה כזה תזכרו שכיתה א' רגילה זה משבר גדול (לרוב הילדים) כי זה מאוד שונה מגן (כנ"ל מעבר מיסודי לחטיבת ביניים אבל לזה יש עוד 6 שנים)

parpar17

New member
היא עצמאית לגילה

בעיקר בזכות בעלי.
היא יודעת לעשות את כל הדברים שנדרשים והיא יודעת את סדר הפעולות.
יש ימים שהיא עושה את זה במהירות ובלי בעיות ( ואם יש משהו שהיא מצפה לו באותו יום אז היא עושה את זה ממש מהר) ויש ימים שהיא זקוקה להמון תזכורות ונדנודים ממני. ויש ימים שממש ממש קשה לה.
אנחנו מכינים מה שאפשר מראש כולל לישון עם הבגדים של מחר, גם עשיתי לה ציורים כדי שהיא תסמן מה היא כבר עשתה וזה עבד למשך יומיים ואחכ נמאס לה.
כיתה א היא אכן מעבר מפחיד..אנחנו עדיין לא יודעים לאיזו כיתה היא תעלה. גם שנה שעברה היתה ההתלבטות הזו והחלטנו שהיא תישאר עוד שנה בגן והפעם בגן רגיל. מקווה שנעשה החלטות נכונות...

dina199

New member
לא צריך לפחד לטעות. כל טעות אפשר לתקן.

מה שלא טוב זה להיות משותק מפחד.

וקחי קרדיט לעצמך. לא כל דבר זו הצלחה של בעלך
. לדעתי זה מצויין שאת מתלבטת.
האם את יכולה לזהות מתי היא צריכה תזכורות ומתי קשה לה ?
ואם לא אז תנסי לעקוב (אפילו לנהל יומן) ולברר.
אין ספק שהיא 'עצמאית בהתאם לגיל' , השאלה האם ה'בהתאם לגיל' לא לוקח את המחיר שלו.

למעלה