היי גל

היי גל

לפני שלוש וחצי שנים שיניתי את שמי מליאת ביאנקה לליהיא ביאנקה (ביאנקה הוא שמה של סבתי מצד אבי) אחרי שנים של הרגשת תקיעות מסויימת, ומאז אמנם חיי השתפרו בשלל היבטים אך במישור הזוגיות ומערכות היחסים נשארתי באותו מצב. רציתי לדעת האם השינוי אכן היה לטובה (ואם לא האם עליי לחזור לשם המקורי או לשנות למשהו אחר) והאם יש קשר בין הדברים. שמי המלא הוא ליהיא ביאנקה בן יוסף בת לאבי ועינת בן יוסף ת.לידה 15.01.1985 תודה מראש

גל סופר

New member
היי ליאת.

ואני בכוונה משתמש בליאת. אני חושב שפתחת יותר מדיי תיבות פנדורה ושכחת לסגור אותם. אם אנחנו מדברים בהיבט הזוגי, דווקא היו לך קשרים שפשוט לא נותקו מספיק. מדוע שינית את שמך?

היי גל

אני חייבת להודות שנחמץ ליבי כשראיתי את פנייתך בשמי הקודם. שיניתי את השם כי מעולם לא אהבתי אותו והרגשתי שאם אשנה אותו אוכל להמשיך בלעדיו ובלי מה שהוא הביא איתו לחיי.. (הרבה דברים לא פשטוים בכלל). היו לי קשרים כן, אבל כולם הובילו לאותו מקום... בעצם לאותו שומקום. מדאיג אותי שהשתמשת במושג תיבות פנדורה.

IBP1

New member
היי ליאת יש לי שאלה .....

האם את במסע מעין "בריחה " מהצל המשפחתי ? יש לך המון כבוד למשפחתך והערכה עמוקה. היש סיכוי כי לאחרונה ארע משהו שהפריע לך בתוך העניין המשפחתי ?

גל סופר

New member
אל לך להחמיץ פנים

יש דברים שאנחנו עושים לא מתוך ידיעה. כמה זמן חיית עם שמך הקודם, ואיך שינית אותו? יתכן שמשהו התקלקל בתהליך, וחשוב לברר מה. השתמשתי במושג תיבות פנדורה כיוון שהוא התאים, דאגה איננה צריכה להגיע כל עוד סוגרים את אותן התיבות. בהצלחה

...

חייתי עם שמי הקודם 18 וחצי שנה ושיניתי אותו אחרי התייעצות עם נומרולוגית ובייעוץ עם רב העוסק בקבלה אני חייבת להגיד שאני לא רואה איך אני חוזרת לשם הקודם.. הוא מאוד חורה לי על המסך. לגבי השאלה מעליך, במשפחה הזאת כל יום קורים "ניסים". היום זה ככה מחר אחרת ובסופו של יום, כן, היא חשובה לי אולי אפילו קצת (הרבה) יותר מידי.

גל סופר

New member
אני אשאל אותך שאלה מעניינת

אם התייעצת כבר עם שני יועצים, מדוע שאלת בשנית? משהו גם מציק לך עם שינוי השם. כפי שאמרתי, לדעתי, השם הראשון הוא זה שישפיע עלייך בכל מקרה. בהצלחה

גל..

זה נכון שהתייעצתי עם שני יועצים, ואמנם חיי השתנו מאז שינוי השם, אך עדיין מבחינת מערכות יחסים נשארתי באותה נקודה עם אותן נקודות תורפה. ואם השם המקורי הוא זה שמשפיע עדיין מה עליי לעשות כדי לנטרל את השפעתו. האם יש קשר לזה שמשפחתי מתקשה להסתגל לשמי החדש?! תודה על העזרה...

IBP1

New member
חחחחחחחחחחחחחחחחחחח.............

סליחה שאני צחקתי בכותרת אבל היה לי מושג שזה מה שתכתבי ..... ראשית השינוי בשם הוא לא מה שיצר את השינוי אצלך. השינוי הוא רק התירוץ לעשות את כל המהפכה בחייך. רצית לבעוט במוסכמות .... בתחום הזוגי יש בתוכך מעין מאבק קטנטן שברגע שגם מסך זה ירד הדרך קדימה תהיה פנויה גם שם . שאלה קטנה נוספת : את ביישנית ?

קודם..

..כל, היה לי ברור שהשינוי בא ממני, אבל הכח לשנות בא מהשינוי, זה שימש לי מעין קטליזטור, שם חדש=חיים חדשים, דף חלק וכיו"ב. בנוגע לשאלתך, כן, אבל אני לא ביישנית טיפוסית. הביישנות מכוסה בהרבה רעש...

IBP1

New member
אוקי תודה על התשובה.

שתדעי לך שאת טועה בחשיבתך זו. את זקוקה כל הזמן לחיזוקים חיצוניים שלא באים מתוכך .... הבעיה בזאת היא קשורה לאמונה בך ,בעצמך! תפסיקי לחפש מקורות חיצוניים ותתחילי לחשוב על להאמין בעצמך ואל תחששי אם לפעמים לא הולך לך במשהו. כשנופלים מהסוס קמים ועולים שוב ומנסים שוב. אל תחששי לנהל את חייך ! אל תחששי מלטעות !! לטעות זו תכונה אנושית ידועה ,קבלי עיצה ולימדי מטעויות העבר על מנת לא לחזור עליהן. לימדי מניסיונם של אחרים. היי כנה עם עצמך. בהצלחה בעתיד!!!

גל סופר

New member
לעשות רוורס...

תחזרי אחורה, עד כמה שזה קשה וצורם. מה שאת עשית זה ליצור לך אשלייה של התחלה חדשה בעזרת שינוי שם, אבל בפועל... סבורני שלא השם הוא שהעניק לך את ההתחלה החדשה. בהצלחה.

IBP1

New member
יופי של עיצה .

קלה פשוטה והכי נכונה . אל תברחי ממי שאת באמת . זה אף פעם לא הפיתרון הנכון. מה שאת עשית הוא להחליף תחפושת וכעת גם החדשה אינה מושלמת בעינייך . ומחר תחליפי שוב ואולי גם אז זה לא ימצא חן בעינייך ולבסוף תשכחי מי שאת שם מתחת לכל אותם שינויים.

אני חייבת...

להגיב על זה. קודם תודה על כל העצות... אבל אני ממש לא חושבת שהיה ראוי מצדך לכתוב מה שנכתב בתגובה האחרונה. אני מאוד שלמה עם הבחירה שעשיתי. זה לא שיום אחד קמתי בבוקר ואמרתי לעצמי "הו איזה יום נפלא לשנות את השם" חשבתי על זה רבות עד שהחלטתי. אני מי שאני קודם כל בזכות החינוך שחונכתי, הערכים שהקניתי לעצמי ועוד, לאו דווקא השם עושה אותי מי שאני. אני חוזרת על מה שכבר אמרתי, שיניתי אותו כי הרגשתי לא בנוח עם השם הקודם, מעולם לא אהבתי אותו או התחברתי אליו, יתרה מזאת לפני ששיניתי את השם התייעצתי גם עם אבי, שהעניק לי את שמי המקורי עם לידתי, לגבי שינוי השם והשם החדש שהחלטתי עליו והוא אמר שהוא בעצמו 18 וחצי שנה קודם התלבט בין שני השמות האלה בדיוק (ליהיא וליאת), כך יצא שבלי לדעת התאהבתי בשם שאבי אהב לפניי. השאלה ששאלתי כאן לא ההגיעה בשום אופן בגלל חוסר שלמות עם השם החדש אלא מתוך כוונה להבין האם יש קשר בין השינוי לבין הבעיה שלי ליצור זוגיות בריאה וחיובית. ולכן אני דוחה מכל וכל את התגובה כאן מעליי. היא לא במקום.

גל סופר

New member
קיבלת תשובה-

כן, הבעיה נוצרה בגלל השינוי. אל לך לדחות את התגובה של IBP1, בכלל לא. להפך, קחי אותה לתשומת ליבך. ביקשת את עצתנו והענקנו לך אותה [ואני מצדד בIBP1 תמיד], הבחירה שלך האם לקבל את עצתנו היא עדיין בחירה שלך. בהצלחה

למעלה