היי..בקשר לארגסט..

כמה זמן

New member
היי..בקשר לארגסט..

יש לי שאלה. אם בחודש שעבר קיבלתי ארגסט בגלל שלא קיבלתי מחזור במשך חודשיים והמחזור הגיע בעזרת הארגסט בתאריך 4/5 והתארך כ-6 ימים. מתי אני אמורה לדעת אם אני צריכה שוב לקחת ארגסט? האם לחכות שוב חודשיים ולראות אם המחזור מגיע לבד? האם אחרי חודש ללכת שוב לרופא ולקחת מרשם נוסף לארגסט? תודה בנות

אפרסקה

New member
מצטערת, אין לי מושג אבל מקפיצה בשבי

בשבילך ומחכה לכוהנות החכמות... מ ק פ י צ ה

m i c h a l y

New member
טוב... אז ככה.

לא ציינת מתי הפסקת לקחת גלולות, אבל אני מניחה שלא מזמן. בעקרון - גם אצלי יש עדיין בלגן מוחלט בכל הנוגע למחזור החודשי. יש שני הסברים אפשריים לכך - או שהגוף שלנו מנסה להתרגל למחזור החודשי ללא הגלולות, או שיש ממש בעייה. כדי להכריע בעניין צריך כמובן ללכת לרופא, אבל ברוב המקרים רופאים לא יבדקו אם יש בעייה לפני שעברו כמה מחזורים.... כיוון שה"הסתגלות" היא עניין שכיח למדי, בואי נצא מנקודת הנחה שזה המצב אצלנו (כל עוד לא הוכח אחרת, לא?!) גם אני רצתי לקחת ארגסט פעמיים כאשר המחזור לא הופיע. הפעם החלטתי שאני נותנת לגוף שלי את הזמן שהא צריך, וגם אם המחיר הוא לעכב את הכניסה להריון - אני מוכנה כרגע לשלם אותו... כמובן שיכול להיות מצב בו הייתי לוקחת גם החודש ארגסט וזה היה ה חודש, אבל אני כרגע מאמינה שאני לא אצליח להיכנס להריון עד שאני לא אתן לגוף שלי להתאזן מבחינה הורמונלית, וזו החלטה לא קלה ולא ממש פופולרית.... דבר נוסף שאני עורכת זה מעקב חום השחר. במאמר שמצורף לפורום שלנו (שיטת המודעות לפוריות) יש הסבר מדויק על הסימנים של המחזור החודשי, בינהם חום הגוף. אני כבר בחודש שעבר התחלתי לעקוב, ואני מצליחה עכשיו ללמוד את הגוף שלי ולנסות להבין מה בדיוק קורה במהלך המחזור החודשי. החודש למשל, אני כבר ביום ה29, ואני ממש לא מצפה למחזור כי עדיין לא בייצתי (ווסת מגיע שבועיים אחרי הביוץ..) אני מניחה שאם לא הייתי עורכת מעקב הייתי עכשיו מתלבטת - הריון? לא הריון? ארגסט? לא ארגסט? אבל המעקב שערכתי קצת מסביר לי מה בדיוק קורה... כמובן שעכשיו מתרוצצות לי הרבה שאלות אחרות בראש, אבל אני מרגישה שאני ניצבת עם עיניים פקוחות מול המצב ולא מנסה לנחש "מה קורה שם?" טוב. יצא לי קצת ארוך אז אני אפסיק עכשיו. התשובה לשאלה שלך היא בעיקר: מה את מרגישה? אם יש לך צורך להיעזר בארגסט ולהתחיל מחזור חדש עם תקוות חדשות - אז יופי. אם את מעוניינת לפתוח ב"מסע צלב" כמו שלי - יופי גם כן. העיקר שתהיי שלמה עם ההחלטה שלך! בהצלחה, וברוכה הבאה, מיכל.

תשובה

מנסיוני: אם המחזור לא מגיע לבד, אז יש לפנות לרופא ולקבל שוב ארגסט. יתכן ואם זה יחזור על עצמו, הרופא אולי יחליט על טיפול אחר או נוסף. מאחר ויש סיכוי שאולי נכנסת להריון במהלך החודש, לפני הפניה לרופא צריך לבצע בדיקת דם, כדי לוודא שאינך בהריון. אני מאוד ממליצה לך לקרוא מה שכתבתי בקישור, על נסיוני המר עם ארגסט. וללמוד את מה שאני אז לא ידעתי.

m i c h a l y

New member
אני שאלתי בפרוש

את הרופא האם זה לא יכול להזיק במידה ואני בהריון (כיוון שכך כתוב בהוראות של התרופה). הרופא הסביר לי בצורה חד משמעית שהארגסט יכול רק לחזק הריון (במידה והוא אכן קיים) - ואם אני לא טועה אז להיידי אור יש סיפור דומה לשלך שמחזק זאת...

מעיןבר

New member
הי לולה

לא אמורה להיות שום בעיה עם ארגסט והריון, להיפך, יש מקרים שבהם נותנים ארגסט כתמיכה הורמונלית היות שזהו פשוט סוג של פרוגסטרון - אותו הורמון שמופרש בשלב השני של המחזור (אחרי הביוץ) ובכמויות גדולות במיוחד בהריון וגורם לעליית החום, גדילת השדיים וכדומה.

אז ככה

אני שאלתי כמה רופאים, בדיעבד, אחרי שגיליתי את העובדה הזאת. רופא אחד באמת אמר לי שארגסט מחזק את ההריון רופא שני אמר לי שלקיחת ארגסט בשליש הראשון של ההריון עלולה לגרום למומים בעובר. הסיכוי הוא נמוך מאוד (אם זכור לי נכון 0.5% ונדמה לי שאם העובר הוא זכר, אז הסיכוי למומים קצת יותר גדול) - אבל עדיין הוא קיים. אז באותו הריון התפללתי לא ליפול לסיכוי הזה ותאמינו לי שזה מלחיץ. רופא שלישי אמר לי שאצל עובר נקבה ארגסט עלול לגרום לשעירות יתר. רופא הומאופט אמר לי, שבשליש ראשון של הריון ישנם צמחי מרפא שהוא לא ממליץ להשתמש בהם כי זה משפיע על העובר, כל שכן בכימיקלים כמו ארגסט. (הוא הזכיר נענע ופטרוזיליה אבל אני לא יודעת בדיוק מה ההשפעה). והעובדות בשטח מאותו הריון: נולדה לי בת בריאה, ללא מומים. בערך מגיל 5 היא החלה להתעניין למה השיער שעל ידיה יותר ארוך מאשר אצל שאר בני (ובעיקר בנות) המשפחה. היא גם מתביישת ללכת עם חולצות קצרות שחושפות את עור ידיה בגלל העובדה הזאת. היא החלה להתפתח מינית בגיל מאוד צעיר (כמה שנים לפני הגיל שזה קרה לי) אז כמו שאפשר לראות, לרופאים יש דעות שונות ולצערי, אני מדברת מנסיוני שלי. מי שמקבל את המצב בשטח זו האם שלקחה ארגסט. רק היא תדע מה ההשלכות של זה. ולא בטוח שהיא תדע את זה מיד לאחר הלידה. יתכן והיא תגלה זאת כמה שנים יותר מאוחר. במקרה שאין מחזור, כנראה שארגסט הוא הפתרון של הרפואה המערבית. עם זאת, אני ממליצה שבמידה ולוקחים אותו להזהר ולבדוק היטב שלא לוקחים אותו במצב של הריון. כלומר, להתנזר במשך שבועיים מקיום יחסים לפני שלוקחים אותו, לבצע בדיקת דם שתשלול הריון ורק אז לקחת אותו. דרך אגב, אני סבלתי במשך שנים ממחזור לא סדיר (כל 40-60 יום) פניתי לרפואה משלימה שבין היתר סידרה לי את המחזור. עכשיו הוא כמו שעון כל 30 יום. אני יכולה להעריך בצורה די מדוייקת מתי יגיע. ואני יודעת שהפעם להריון המתוכנן שלי, לא אזדקק לשום אמצעים כימיקלים.

פּוֹנְג

New member
מעצבן.

מעצבן החוסר ידע הזה, אבל חוסר ידע הוא לגיטימי כל עוד אומרים "אנחנו לא יודעים" מעצבן עוד יותר אלו שאמרו לך שאין השפעות... אבל, השאלה היא אם שיעור היותר הוא באמת בעקבות הארגסט או מושפע ממשהו אחר. ההמלצות שלך נראות לי מאד חשובות. תודה

אני לא מבינה משהו

הרי לפני שלוקחים ארגסא חייבים לעשות בדיקת דם לגילוי הריון, אז איך יכול להיווצר מצב שבו יצא למישהי לקחת את הכדורים בזמן שהיא בהריון? בדיקת הדם לא אמינה או שהיא לא בוצעה בזמן?

אני אסביר את המקרה שוב

המחזור שלי לא היה סדיר ולא היה לי ביוץ. חודש 1 - ביצעתי בדיקת דם ששללה הריון. לקחתי ארגסט והגיע מחזור (נניח שהמחזור התחיל ב-1 לינואר) באותו חודש לקחתי איקקלומין כדי לגרום לביוץ חודש 2 - לאחר חודש מיום המחזור הראשון היה אמור להגיע שוב מחזור. אך לא הגיע. ביצעתי בדיקת דם (נניח ב-1 לפברואר). היא שללה הריון. הרופא ואני חשבנו ששוב ישנה בעיה במחזור. לכן לקחתי ארגסט בפעם השניה כדי לגרום למחזור להגיע. ואז התברר שהמחזור עדיין לא הגיע ביצעתי שוב בדיקת דם להריון הפעם התברר שאני בהריון. מה שקרה זה שהאיקקלומין היה אמור לגרום לביוץ 14 יום לפני הגעת המחזור (נניח ב-16 לינואר). בפועל הביוץ היה מאוחר יותר (נניח ב-23 לינואר). הביוץ הזה הפך להיות הריון, אך אני לא ידעתי שיש הריון. כשביצעתי את בדיקת הדם ב-1 לפברואר, עברו רק כ-8 ימים מאז הביוץ. לכן בדיקת הדם הראתה תוצאה שלילית. כיוון שרואים תוצאה חיובית רק אחרי כ-12 ימים. לקחתי את הארגסט בחודש השני כ-5 ימים, חיכיתי לבוא המחזור כשהוא לא הגיע ביצעתי שוב בדיקת דם (נניח ב-10 לפברואר) בבדיקת הדם השניה, התברר שאני בהריון, כיוון שמשך הזמן מהביוץ (23 לינואר) עד לבדיקת הדם (10 לפברואר) ארוך יותר מ-12 הימים. אם הייתי מבצעת באותה תקופה גרף של חום השחר, הייתי רואה ב-1 לפברואר מתי היה הביוץ והייתי יודעת שאין טעם לחכות למחזור ב-1 לפברואר, אלא כדאי לחכות עוד שבוע. אם הייתי מבצעת באותה תקופה מעקב זקיקים, גם הייתי יודעת שהביוץ לא היה ב-16 לינואר ושאין טעם לחכות למחזור ב-1 לפברואר. מקווה שלא סיבכתי אותך בהסבר,

לא ידעתי שלוקח לבדיקת דם 12 יום!

גם אני עומדת להתחיל עם ארגסט ועכשיו אני ממש מודאגת... אבל אין לי ברירה ואני לא יכולה לחכות כי המחזור שלי הוא פעם ב-4 חודשים!

אל תהיי מודאגת

פשוט תהיי חכמה קודם כל תהיי בטוחה שאת לא בהריון לפני שאת לוקחת ארגסט. אם את לא יודעת עכשיו מה מצבך אז אני ממליצה שתתנזרי שבועיים מקיום יחסים, תבצעי בדיקת דם לשלול הריון ורק אז תקחי ארגסט. ואח"כ לגבי ההמשך, לאחר שתקבלי מחזור שיבוא בעקבות ארגסט - תבצעי גרף של מעקב חום השחר לוודא את יום הביוץ. במידה ולאחר חודש לא תקבלי מחזור נוסף, תבואי עם הגרף שלך לרופא שיבדוק מתי היה ביוץ. מהביוץ סופרים 12 יום עד שניתן לעשות בדיקת דם כדי לאשר/לשלול הריון. אין טעם לעשות את בדיקת הדם הזאת לפני כן. ואני אספר לך עוד סיפור על הריון אחר שלי: באותו הריון, שוב בגלל מחזור לא סדיר, הייתי מגיעה לרופא כל חודש. באותו חודש מדובר יום הביוץ היה ביום ה-34. יומיים לאחר מכן, היה לי מפגש עם הרופא (שתוכנן הרבה זמן קודם). לקראת המפגש עשיתי בדיקת דם ששללה הריון. קשה היה לדעת ביום ה-36 לפי הגרף שיום הביוץ הוא ביום ה-34 כי עברו רק יומיים, וכדי לדעת בגרף את מגמת העליה צריך לבדוק במשך 3 ימים לפחות. כלומר, בביקור אצל הרופא חשדתי מתי היה ביוץ, אך לא הייתי בטוחה. הרופא ראה שלאחר 36 ימים אין מחזור, אין הריון, וגם לא כ"כ ראה ביוץ בגרף שלי - רצה לתת לי ארגסט לגרום למחזור נוסף. אני אמרתי לו, שיתכן שיומיים קודם היה ביוץ ואולי גם הריון ושאני רוצה לחכות עם הארגסט. לא לקחתי ארגסט. המשכתי במדידות של החום. חיכיתי עוד שבועיים (כלומר: 36+14=50 יום מהמחזור) ואז עשיתי שוב בדיקת דם. והתברר שאני בהריון. וכאן תוכלי לראות את הגרף של אותו הריון. אז כמו שאמרתי - תהיי חכמה!

כמה זמן

New member
לולה פילולה! מאוד מעניין

אותי לדעת לאן פנית כדי לסדר את המחזור? איזו רפואה משלימה? איזה טיפול עברת? זה נשמע לי משהו חלומי שהמחזור יהיה סדיר

פניתי לרפואה משלימה

בגלל בעיות אחרות שהיו לי אז לא חשבתי על המחזור כעל בעיה. חשבתי שלעולם ועד אהיה עם מחזור לא סדיר. כתוצאה מהטיפול האלטרנטיבי למדתי לאכול אוכל בריא: היום אני אוכלת הרבה מאוד ירקות ופירות ומוצרים על בסיס קמח מלא ואורז מלא וכמעט ולא ג'אנק פוד ודברים מטוגנים. מעט מאוד דברים על בסיס קפאין ודברים מתוקים. היום אני יודעת שהתזונה שלי היתה "על הפנים". אני אישית טופלתי ברפלקסולוגיה אבל לדעתי כל טיפול אחר כמו רפואה סינית, דיקור, הומאופטיה, שיאצו וכו' יכול לפתור בעיה של מחזור לא סדיר

למעלה