טוב... אז ככה.
לא ציינת מתי הפסקת לקחת גלולות, אבל אני מניחה שלא מזמן. בעקרון - גם אצלי יש עדיין בלגן מוחלט בכל הנוגע למחזור החודשי. יש שני הסברים אפשריים לכך - או שהגוף שלנו מנסה להתרגל למחזור החודשי ללא הגלולות, או שיש ממש בעייה. כדי להכריע בעניין צריך כמובן ללכת לרופא, אבל ברוב המקרים רופאים לא יבדקו אם יש בעייה לפני שעברו כמה מחזורים.... כיוון שה"הסתגלות" היא עניין שכיח למדי, בואי נצא מנקודת הנחה שזה המצב אצלנו (כל עוד לא הוכח אחרת, לא?!) גם אני רצתי לקחת ארגסט פעמיים כאשר המחזור לא הופיע. הפעם החלטתי שאני נותנת לגוף שלי את הזמן שהא צריך, וגם אם המחיר הוא לעכב את הכניסה להריון - אני מוכנה כרגע לשלם אותו... כמובן שיכול להיות מצב בו הייתי לוקחת גם החודש ארגסט וזה היה ה חודש, אבל אני כרגע מאמינה שאני לא אצליח להיכנס להריון עד שאני לא אתן לגוף שלי להתאזן מבחינה הורמונלית, וזו החלטה לא קלה ולא ממש פופולרית.... דבר נוסף שאני עורכת זה מעקב חום השחר. במאמר שמצורף לפורום שלנו (שיטת המודעות לפוריות) יש הסבר מדויק על הסימנים של המחזור החודשי, בינהם חום הגוף. אני כבר בחודש שעבר התחלתי לעקוב, ואני מצליחה עכשיו ללמוד את הגוף שלי ולנסות להבין מה בדיוק קורה במהלך המחזור החודשי. החודש למשל, אני כבר ביום ה29, ואני ממש לא מצפה למחזור כי עדיין לא בייצתי (ווסת מגיע שבועיים אחרי הביוץ..) אני מניחה שאם לא הייתי עורכת מעקב הייתי עכשיו מתלבטת - הריון? לא הריון? ארגסט? לא ארגסט? אבל המעקב שערכתי קצת מסביר לי מה בדיוק קורה... כמובן שעכשיו מתרוצצות לי הרבה שאלות אחרות בראש, אבל אני מרגישה שאני ניצבת עם עיניים פקוחות מול המצב ולא מנסה לנחש "מה קורה שם?" טוב. יצא לי קצת ארוך אז אני אפסיק עכשיו. התשובה לשאלה שלך היא בעיקר: מה את מרגישה? אם יש לך צורך להיעזר בארגסט ולהתחיל מחזור חדש עם תקוות חדשות - אז יופי. אם את מעוניינת לפתוח ב"מסע צלב" כמו שלי - יופי גם כן. העיקר שתהיי שלמה עם ההחלטה שלך! בהצלחה, וברוכה הבאה, מיכל.