היי בננות

היי בננות

מעדכנת מהחזית העגומה שלי. אז ככה. עקב ממצאים עגומים בUS (ביצית אחת + ציסטה ענקית) הוחלט לבצע רק שלב א ולהפסיק את הטיפול (להזכירכן, זה טיפול IVF שני לאחר שהראשון נכשל). מאתמול סובלת מכאבי ביוץ+כאבי חזה +כאבי בטן שנובעים מהכמויות האסטרונומיות של האסטרדיול שיש לי בדם (6000 אפילו הרופא הרים גבה). כמובן שזה לא נובע מביוץ מוצלח במיוחד אלא הציסטה החביבה מפרישה הורמונים. עכשיו מחכים במקרה הטוב שבועיים ובמקרה הרע יותר (חודש , חודשיים) עד שהציסטה תעלם ואז ננסה פרוטוקול אחר (לקחתי פיורגון ומנוגון). שתי שאלות לי אליכן-- האם יש טיפים להעלמת ציסטה (חוץ מלשתות- אני שותה 5-7 ליטר מים ביום) , ומישהי יכולה לספר לי על גונל F - כי נראה לי שנעבור אליו (האם הוא מוצלח יותר/יקר יותר) ולסיום שתי משפטים ששמעתי לאחרונה ואימצתי (אני עובדת על חשיבה חיובית) 1. בכל כישלון יש זרע של הצלחה 2. אף אדם אינו מובס עד שהשלים עם התבוסה.. ותחשבו על זה. שבת שלום לכולכן.

תעבירי לי../images/Emo8.gif

קצת אסטרוגן. חסר לי.... מקווה שהציסטה המרשעת תיעלם לה מהר (תשלחי אותה לנהר שבו טבעה המכשפה של נועם@בת), ושהסיבוב הבא ינצח ובגדול!

שינובו

New member
עינב

לא כל כך יודעת לענות לך על השאלות- לי בעבר הייתה ציסטה, ולקחתי לכבודה גלולות, משהו שלא הייתי עושה עכשיו. מה שאת צריכה עכשיו זה סבלנות, והרבה. תנצלי את ההפסקה לעשות דברים שדחית בגלל הטיפולים, ותהני מזה שלא צריך להזריק, לעשות מעקב זקיקים וכו'. אני לקחתי גונל - לא יודעת להשוות כי לקחתי רק אותו, ולי הוא לא עשה תופעות לואי, אבל מצד שני גם לא הרבה זקיקים... אבל זה מאוד שונה מאחת לשניה. כל הכבוד על החשיבה החיובית - זה נכון!

לבנין

New member
היי עינב

כדי להעלים ציסטה נותנים גלולות או פרוגילוטון - היא אמורה להיספג מעצמה. את בטוחה שאת שותה 5-7 ליטר מים ביום? זה נשמע לי המון וזה בטח מאוד קשה. לי ידוע על הנחייה לשתות 3 ליטר ביום כשיש גירוי יתר וזה גם מאד קשה. תבררי אם צריך כל כל הרבה נוזלים או שאפשר להסתפק בפחות. גם לי יש רמות כאלו של אסטרדיול בדם, וזה מגיע בד"כ לסביבות 10,000 לקראת ביוץ וזה באמת לא נעים. מאחר ואין הרבה זקיקים אז זה הגיוני שהציסטה מפרישה את ההורמונים. לגבי gonal - F הוא מכיל רק FSH שלא כמו מונוגון שמכיל גם lh? אני לוקחת fonal-F כל חודש. הוא די יקר. במאוחדת הוא עולה 230 ש"ח לחבילה של 10 אמפולות. בכל אופן, אם את לא מייצרת הרבה ביציות אז אני לא בטוחה שמעבר ל gonal F הוא הפיתרון. אני לא מבינה למה הפסיקו את הטיפול. לא יכלו לשאוב את הציסטה ב IVF? ולהסתפק בביצית אחת? אני מכירה מישהי שיש לה כל חודש רק ביצית אחת ועם זה הלכו ל IVF וזה גם הצליח והיום יש לה ילד מקסים. לגבי הנושא הזה - אני בטוחה שיש בנות עם תגובה שחלתית נמוכה שיוכלו לענות טוב יותר ממני. אהבתי את משפטי הסיום - בהצלחה

היי

החליטו להפסיק את הטיפול כי בד"כ התגובה שלי הרבה יותר טובה (בטיפול הראשון היו 6 ביציות והמינון היה יותר נמוך), פשוט ויתרנו על השאיבה בשל שיקול כלכלי- לא רציתי "לבזבז טיפול" כי יש לי רק 4 בשנה ואחד כבר הלך. אני רגילה לשתות הרבה - זה לא רק בגלל הציסטה אז זה ממש לא נורא עבורי. ולגבי מחיר הגונאל, שילמתי כבר 320 ש"ח על 10 אמפולות פיורגון אז זה באמת לא נורא. ולשאר התגובות - באמת החלטתי להתחיל דיאטה ביום א (עד עכשיו ויתרתי לעצמי) ולהפסיק לעשן (הוראה של הרופא).. אבל ההפסקה מבאסת אותי - אני מקווה שהציסטה המגעילה הזאת תעלם כמו קודמותיה (היו לי גם בטיפולים הקודמים). ונזכרתי בעוד משהו.. קראתי פה פעם על חזיית ספורט לכאבי החזה. היום קמתי בבוקר עם כאבים כמו בגיל 12 שהחזה מתחיל לצמוח, פישפשתי בארון ומצאתי חזיית ספורט מהימים הטובים שהייתי עושה ספינינג ואני איתה מהבוקר - זה ממש יעיל.. ממליצה לכן.

eileil1

New member
תשובה ושאלה

גם לי היתה ציסטה ענקית ולקחתי גלולות במשך 10 ימים והוא נעלמה כלא היתה (מה שנשאר זה חזה גדול שגדל במידה וחצי בגלל הגלולות...) כמו כן היה לי גירוי כתוצאה מאיקקלומין. אתמול התחלתי זריקות פיוריגון בפעם הראשונה. מה המינון שאת לוקחת? הרופא נתן לי מרשם של פיוריגון 50 וזה מה שאני מזריקה אבל נראה לי שהמינון נמוך מאוד ושהוא התכוון ל 100. משהי קיבלה פעם מינון של 50? האם זה נשמע סביר?

תשובה לשאלה

המינון שאני לקחתי הוא של 100 - לקחתי 3 אמפולות ביום שלושה ימים ואח"כ עוד 5 ימים 2 פיורגון ואחד מנוגון - וכאמור התגובה הייתה ציסטה וזקיק אחד (מינון גבוה מדי בשבילי)- אבל מינון 50 הוא אולי בגלל שאת מתחילה עם זריקות ובהתחלה בודקים איך הגוף מגיב. אני כבר בIVF ולכן המינונים גבוהים (כשהזרקתי לקחתי רק 2 מנוגון 5 ימים) תשובה ארוכה לשאלה קצרה. אגב, הרופא שלי בכלל לא הציע גלולות... הוא מעונין שהגברת תעלם מעצמה. ועוד עובדה מענינת -אצלי הציסטות התחילו רק מהזריקות -האיקקלומין רק עשה לי הרבה זקיקים.

פיוריגון

הי אילאיל, אל תדאגי, זה בסדר גמור. גם אני התחלתי עם 50 ורק כשזה לא ממש השפיע עליתי ל- 75. בקיצור, עדיף הדרגתי יותר ובטוח יותר. בהצלחה !

עינת ב6

New member
../images/Emo20.gifעינב...

הי עינבי...
לגבי הציסטה החביבה שלך... גם אני לקחתי גלולות בכדי להעלים מס' ציסטות נחמדות שהחליטו להתנחל אצלי... אבל בד"כ הן נעלמות להן לבד וללא עזרה!
אז אני מקווה שאצלך היא תעלם מהר מהר
לגבי ההפסקה... בחודש שעבר נאלצתי לצאת להפסקה - ממש לא מתוך בחירה והדבר עצבן אותי ותסכל אותי נורא...
ואז אחת מהבנות פה בפורום הזכירה לי את נפלאות העולם ללא הטיפולים ואכן, בחודש ההפסקה המבאסת הזו, נהנתי שוב מיין
, בירות עם חברים
, לחזור להתעמל קצת
בלי להיות היסטרית שאני מועכת את העוברים שלי
..., לא לדקור את עצמי כל ערב ובוקר
... ואפילו להחליט בעצמי מתי להיות עצובה ומתי לצחוק (דבר שהרבה פעמים ההורמונים בחרו בישבילי...)
אז נכון, ההפסקה עדיין מתסכלת קצת
אבל אני מבטיחה לך שאפשר ממש להנות ממנה והיא גם מחזירה לך ולגוף שלך המון המון כוחות!!!
ולגבי הגונל... כל אחת מגיבה אחרת , אבל אני שמחה לומר שזה היה ההורמון הכי ידידותי שקיבלתי...
שיהיה לך המון המון בהצלחה חמודה
... ותהני מההפסקה כמה שאת יכולה!

לי עם

New member
כמה ליטרים??????../images/Emo19.gif

ממש בריכת שחיה... המון הצלחה בהמשך, מקווה שהגונל יעבוד היטב (התגובה אכן שונה אצל נשים שונות). כל הכבוד על האופטימיות

למעלה