היי בנות

bellalopez

New member
היי בנות

לא מכבר נחשפתי לסוג של מאמר ברשת, המעורר קבס בצורה שלא ניתן לתאר. כותב המאמר, דבק בעיקשות להדגיש כי על נער מופעל לחץ ללכת עם הזרם והלחץ החברתי, להשתתף ב"אונס קבוצתי" בנערה. הנער פוחד להיחשב בעיני חבריו כ"לא גבר" ופחדן: "נער שיבטא אמפתיה כלפי הנאנסת עלול להיפגע על ידי קבוצת נערים" "הבעה עזה של רגשות כולל אמפתיה כלפי הקורבן, נתפשים כביטוי לא גברי", "השתתפות באונס או הימנעות מדיווח על כך, שומרים על מעמדו בקרב חבריו" ולקינוח שקית הקאה ענקית: "לא ניתן לבקר את תרבותם מבלי להציע חלופות להבניית גבריותם".
לא ייאמן, שמירת 'גבריותם' נמצאת מעל מוסר פשוט.
לא קונה את התירוצים הללו והם אינם מקובלים עלי, בכלל.
מה איתכן?

כמובן שלא

שיהיה עונש שמפחיד יותר מ"ללכת נגד הלחץ החברתי" זה הכל.
זה מזכיר לי את אחי הנער שנכנע ללחץ חברתי ושתה הרבה, הגיע לבית חולים ומאז הוא לא שותה. פשוט מאד.

הפתרון הוא סירוס.

וגם בשלבים: אם זכרזבל כלשהו, נער או לא נער, מתחיל מהטרדת בנות ונשים, יש לתפוס אותו ולסרס סירוס כימי. זכרזבל שנמלט מטיפול כזה ויוזם אונס של בת או אשה, ומה עוד מסית זכרי זבל אחרים לבצע אונס קבוצתי, יש לסרס פיזית. את כולם. לפני כן יש לצלם כל אחד מהם בעירום ולפרסם את התמונה ברשתות החברתיות. ועם הכיתוב: מועמד לסירוס.
המושגים "גבר" ו"גבריות" נעשו מאוסים. שכבות חברתיות נמוכות ומוסדות מצ'ואיסטיים כמו הצבא מאדירים אותם. עלינו הנשים לדבר ככל האפשר במושג הנשיות ולטפח ולפאר אותו כמגיע לו. יש לומר בכל מקום אפשרי שאונס פוגע בנשיות פגיעה אנושה, ואונס קבוצתי הוא מעשה המשתווה לנאציזם. זכרים אונסים מאבדים את הזכות להקרא "אדם". אין להתייחס אליהם כאל אנוש אלא כאל חיה משתוללת, ואם אני אישית קוראת להתייחס לחיות בסלחנות, עבור זכרים אלו אין כל סלחנות. כאמור, הטיפול בהם צריך להיות סירוס.

אני קוראת לזה לדלל את אוכלוסיית הנבלות, ואני גם סבורה שלעונש

זה, בעיקר אם יפורסם, יהיה אפקט הרתעה.

aaa123

Member
גם אני לא קונה את התירוצים האלו

באותה מידה ניתן לומר שלא ניתן לבקר את תרבותם של פושעים בכלל(ולא רק פושעים נגד נשים) מבלי להציע חלופות כלשהן מכיון שהם מבצעים את הפשעים כדי לשמור על מעמדם בעיני חבריהם.
&nbsp
יכול להיות שהחלק האחרון נכון ומדובר באנשים שביצעו את הפשעים בהשפעת לחץ חברתי ועדיין אוי לנו אם זה יתן להם חסינות כלשהי.
&nbsp
אני לא מחפש נקמה אלא רק הגנה עצמית,והייתי מוכן לתת חנינה לכל הפושעים במקרה שיובטח לי שלא יתבצעו יותר פשעים(אבל ברור לי שהתוצאה של חנינה רק תהיה הפוכה).

GreenMamba

New member
סיימת עם הפרובוקציה?

ואתן, כמו עדר של הזויות קופצות ישר לקלל.
המאמר מגנה חד-משמעית את תרבות האונס ומנסה להבין כיצד נערים וגברים צעירים, שעל פניו הינם "מחונכים" ו"מבית טוב" משתתפים, במעשה או בשתיקה, באונס קבוצתי.
למשל, המשפט שהבאת "לא ניתן לבקר את תרבותם מבלי להציע חלופות להבניית גבריותם" הוא חלק מפיסקה שאומרת-
"על מנת לשנות את המצב, חשוב לחזק מודלים חלופיים של "גבריות" שמוערכים ומחוזקים על ידי מוסדות החברה. לא ניתן לבקר את תרבותם של בנים מבלי להציע חלופות להבניית גבריותם. כל עוד גבריות מסורתית מהווה מודל לגיבוש הזהות המגדרית בקרב מספר רב של נערים, תהווה האלימות כלי מרכזי בתהליכי גיבוש וזהותם של לא מעט נערים. על מערכות החברה השונות לפעול כדי לאפשר לנערים לחוות עצמם כבעלי ערך גם כשאינם עומדים בתקן אחיד של גבריות ולעזור להם להבנות את זהותם בעזרת פרקטיקות שאין בהן ביטויי תוקפנות, אלא מידה רבה יותר של זיקה ויחס לאחר, רוך, רגישות ואמפתיה."- שזה בדיוק מה שאנחנו אומרות.

תקראו את המאמר, ואז תגיבו לפרובוקציה.
http://www.yesodot3.co.il/index.php/men/item/181-machoism-and-group-rape-what-to-do

אגב, המאמר פורסם באתר של מכון יסודות, שהוא אתר רציני ועוסק בין היתר בייעוץ להורים, חינוך וטיפול בנוער. והמאמר עצמו נכתב ע"י יאיר אפטר, שהוא המנהל המקצועי של המכון, בעל תואר מאסטר בעבודה סוציאלית ובין היתר הוא הממונה על שוויון בין המינים במשרד החינוך ומלמד כיום בבית הספר המרכזי לעובדים סוציאליים בקורסים למניעת אלימות וטיפול בגברים בהיבט מגדרי. לא בדיוק המיזוגן הרשע שעולה מהציטוטים, אהה?

HouseAtreides

New member
השאלה לאיזה קהל המאמר פונה.

האם זהו מאמר פנימי שנועד ל"מערכות החברה השונות" בלבד, כנראה רובם ככולם גברים, או שזה מאמר ציבורי שאמור להגיע בין היתר גם לקורבנות של "תרבותם של בנים", שיש להן זכות מלאה לבקר את "תרבותם של בנים" ולדרוש שיפסיקו לפגוע, מבלי שתחול עליהן האחריות ללמוד את הראש של התוקפן ולהציע לו אלטרנטיבות.

GreenMamba

New member
המאמר הזה נועד להורים ולמחנכים

שאם זיכרוני אינו מטעני, הן רובן מחנכות.
קראתי מה שכתבתי? מה האכסניה של המאמר ולמי הוא מופנה?
יופי.

HouseAtreides

New member
זו היתה שאלה רטורית..

אז את מסכימה איתי שהוא לא נועד לשורדות אלימות גברית, ואף יכול לטרגר?
יופי.

HouseAtreides

New member
אז פירשתי אותך לא נכון?

אמרת שנעשתה כאן פרובוקציה מצד מי שפתחה את השרשור, שאין בעצם שום דבר בעייתי בתוכן של המאמר ובנקודת המבט של הכותב, אלא נהפוך הוא.
אמרת שאם הוא לא מיזוגן, ואף כותב במטרה להיאבק בהיבטים הכואבים ביותר של מיזוגניה, אז אין מקום לבקר אותו ולשפוט את תכניו.
אני אמרתי (טוב, עוד לא אמרתי, אומר עכשיו) שאם בפורום פמיניסטי לא מכירים בבעיה שבמאמר שמדבר מעל הראש של שורדות אלימות גברית, היכן את מצפה שכן יכירו? (מדבר מעל הראש = מציג את הפושעים מהסוג הנאלח ביותר כקרבנות של הבנייה תרבותית, כמעט שלא מזכיר את הקרבנות האמיתיים ואת מה שעובר עליהן, ואף מסכם את עמדתו במשפט שבמקרה הטוב מאשרר את היותם של התוקפנים קורבנות הראויים ליותר אמפתיה מהמקובל כרגע, שאסור לשפוט אותם בחומרה כל עוד החברה מחברתת אותם כפי שמחברתת, ובמקרה הרע מודיע לקורבנות האמיתיים שאין מה לעשות, נגזר עליהן לסבול עוד הרבה הרבה זמן, ובינתיים עליהן להיזהר מלהשמיע ביקורת לפני שילמדו מה הופך את התוקפן לתוקפן).
&nbsp
לא נראה לי שאמרנו את אותם הדברים.

GreenMamba

New member
איך לא התגעגעתי לאנשי הקש המטופשים האלו

1. לא אמרתי ש"שאין בעצם שום דבר בעייתי בתוכן של המאמר ובנקודת המבט של הכותב"- אלא שהבעייתיות אינה איפה שהצביעו עליה
2. לא אמרתי בשום מקום "אין מקום לבקר אותו ולשפוט את תכניו"- שטויות במיץ.
3. המאמר הזה לא נכתב בטור דיעה בוואינט או אפילו בפורום פמיניזם ולא מיועד לשורדות אלימות אלא למחנכים (יכול להיות שחלקם שורדי אלימות אך הוא נכתב אליהם בכובעם כמחנכים) וכוונתו לא לבדוק איך להעניש אלימים , לא איך לטפל בשורדות, לא איך לטפל ביחס החברה אליהן ולא איך לקלף תפוזים. אלא לראות כיצד מחנכים אחרים ע"מ שלא יהיו כאלו. המאמר מתחלק ל-א. הבנה איפה השיטה הנוכחית בעייתית ומה היא יוצרת ו-ב. כיצד ניתן לתקן/לשנות אותה.
&nbsp
כל יתר מה שכתבת הוא או ניסיון להקניט או חוסר הבנת נקרא בסיסית- ובשני המקרים אין לי שום רצון להתייחס אליהם.

אתה כותב יפה מאד ונכון מאד.

נקודת המבט שלך ברורה וחדה באופן המעורר הערכה גדולה, וכתיבתך בהירה ומלוטשת. מעמיק לחשוב ומבין הענין לאשורו.
האם יש אשה פמיניסטית המבינה את הענין הנשי בחדות כמוך ומתבטאת ביכולת כזו?
אולי מנהיגות הפמיניזם בשנות ה70 .
לולא היית מהנדס, יכולת להיות משפטן נהדר.

HouseAtreides

New member
תודה

בוודאי שיש הרבה יותר מאישה פמיניסטית אחת שרואה את הדברים באופן דומה לשלי וטוב ממני. אני למדתי מהן, לא להיפך.
&nbsp
זו לא פעם ראשונה שאני נתקל בכעס מצד נשים בתגובה להצגת הבעיה של תרבות האונס מנקודת מבט גברית-ביקורתית.
למשל אם תרצי תוכלי לקרוא את הדיון הבא שהיה כאן בפורום לפני בערך 6 שנים. שימי לב לתגובות של טל קר שהיתה אז מנהלת הפורום:
http://www.tapuz.co.il/forums2008/viewmsg.aspx?ForumId=68&MessageId=130974001

aaa123

Member
אני נגד המשפט הזה וההקשר לא משנה הרבה

נכון שחשוב לחזק מודלים חלופיים של "גבריות" שמוערכים ומחוזקים על ידי מוסדות החברה אבל לא נכון
שלא ניתן לבקר את תרבותם של בנים מבלי להציע חלופות להבניית גבריותם.
זה נשמע לי כהצדקה של אונס בהתחשב בנסיבות שלבנים הרלבנטים לא הוצעו חלופות להבניית גבריותם.
&nbsp
אבהיר שאני לא טוען שכותב המאמר מיזוגן ,ואני מגיב לגופם של דברים ולא לגופם של אנשים.
&nbsp

בשביל מה כל ההתרכזות והדיון ב"גבריות" ?

מה זו בכלל גבריות, ומה היא חשובה?
פעם, לפני אלפי אלפי שנים, בתקופה שפותח הציד,ועדיין אולי היום בשבטים פראיים, פרימיטיביים, קמו זכרים שחשבו כי יש צורך לחנך את הזכרים הצעירים להינתק מחברת הנשים ומתרבות האשה שבה, לחנך אותם להיות מסוגלים לשאת כאב גופני קשה וכן להתמצא ביער לבד. זאת כדי להכשיר מהם שכבה של ציידים. אני די בטוחה שכדי להשיג את התנתקות הנער מאמו ומחברת הנשים השתמשו זכרים מסויימים בשיטות של לעג: לעג לאשה ולנשיות, לעג לנער שהזדהה עם האשה ועם הנשיות. כמוכן טיפחו את האכזריות והאלימות וטמטום הרגש.
ה"מסורת" הפראית הפרימיטיבית הזו נשארה ועברה גם לציויליזציות עירוניות שטיפחו צבאות. צבא הוא בין השיאים של הביטוי המצ'ואיסטי האכזרי, והוא מושתת בין השאר על דחיית כל מה שהוא נשי.
כיום, לאחר המהפכות הפמיניסטיות, רצוי וחשוב לחנך זכרים לערכים נשיים, או שנתפסים כנשיים: אהדה לזולת, אמפתיה, שיוויון בקבוצה (אי קיום של הייררכיה), הנהגה מקשיבה, טיפול בחלשים ועזרה להם. ובאופן כללי - צדק. (כפי שאנו הנשים תופסות אותו). חשוב כמוכן שלזכר תהיה אהדה בסיסית רבה לנשים, וייצור עם אשה, ועם נשים בכלל, יחסי חברות יפים, או לפחות יחסים חברתיים נעימים. חשוב למגר את התהום בין "תרבות האשה" לבין "תרבות הגבר", ואת החיכוכים העמוקים והתכופים בין נשים לגברים ב רמת הפרט. בתחום המיני, חשוב ביותר שזכר יידע את תפקידו המשני, יכבד נשים ויאהב אותנו.
שנאת נשים וחינוך לאלימות הן כיום נחלתן של השכבות הירודות בחברה, ושל העבריינים. מי הם אלה המעוניינים להפיץ בחברה הכללית את ה"ערכים" הירודים והאיומים האלה? מי הם שעדיין קוראים לכך "גבריות", ובכלל מתרכזים ב"גבריות", כאילו זה בכלל ערך חברתי, במקום באנושיות? באלה צריך הפמיניזם לנהל מאבק, וצריך שהמאבק הזה יהיה נחלת החברה כולה.

bellalopez

New member
תודה על הסיכום

אין לי המון זמן לשבת להתייחס לכל תגובה אך את הצלחת בעזרת כושר ביטוי מעולה להבין אותי.
&nbsp

למעלה