היי בנות,

נוי176

New member
היי בנות,

אני ממש חדשה כאן בת 26 ,והאמת היא שבין מעבר מפורום לפורום אחרי שקראתי כאן את השירשורים שלכן מהחודשים(!) האחרונים נראה לי שכאן הכי מתאים לי...האומנם? אני בשבוע 23+4 לאחר שתי הפלות בשבועות מתקדמים יחסית (15 17) הפעם הוחלט לעשות תפר ועברתי אותו בשלום בשבוע 13 (התקצרות של הצוואר) לפני שבוע וחצי הייתה לי בדיקת סקירה מורחבת שם הטכנאי אמר לי שאני חייבת לטוס לבית חולים לאישפוז בעיקבות צוואר שהתקצר ל 15 מ"מ אחרי שבוע אישפוז בבדיקה חוזרת וצירים מידי פעם וביום שהחליטו שכבר אין לי מה לחפש שם אלא לשכב במנוחה בבית ערכו לי עוד בדיקה שבה מצאו כי הצוואר התקצר ל 6 מ"מ (מציינת שכל הימים האלו אני מחדירה 3 פעמים ביום פרוגרסטרון 200) ושוחררתי הביתה לשמירה מלאה .... מאז כבר 3 ימים אני לבד בבית כמובן שכולם ממשיכים את השיגרה שלהם אתן יודעות.... ואני מוצאת את עצמי כמעט כל הזמן מחוברת לאינטרנט מנסה להשען על סיפורים משמחים שלכן על לידות בשבוע 24 25 וכו'.... כמובן כאלו שהסתיימו בלידת פג... אני מוטרפת מהמחשבה במשך 24 שעות ביממה משהו בסגנון " איך לי זה יקרה " פתאום יכאב לי? ואם יכאב לי מה לעשות? קודם אני צריכה להוציא את התפר? יהיה מספיק זמן לקבל את הזריקה להבשלת הריאות? זה ייקרה באמצע הלילה או במהלך היום? לרגעים אני פתאום מרגישה משקל מטורף כאילו אני רק צריכה ללחוץ, וזהו.לפעמים אני אפילו מתביישת לומר שאני מוצאת את עצמי "רוצה" שזה כבר יבוא בשביל לצאת מהמחשבות המטורפות האלו לפעמים אני אומרת כבר שיקרה אני אתמודד , הדקות לא עוברות לי פתאום שבוע 24 25 נראים לי רחוקים כל כך ....... משתגעת. במיוחד כשאני מבינה את המשמעות... האם יש כאן עוד בנות במצב שלי שפשוט מחכות? שמשהו בפנים אומר להן שהם לא יחזיקו עד שבוע 28? שזה לא יצא להן מהראש 24 שעות ? כל כאב קטן היה נראה כאילו עכשיו אני נוסעת לחדר לידה? בכל אופן סורי שהכנסתי מרמור לכאן.....אשמח לשמע מכן.

חמוטל26

New member
היי נוי

מצטערת לשמוע על ההפלות ומחזיקה לך אצבעות שתסחבי כמה שיותר בע"ה! אין חוקים וכל אחת עם הגוף שלה. בהריון הקודם אני הגעתי עם, צוואר 40 מ"מ, פתיחה של 2.5 ס"מ ובלט קרומים בשבוע 24+6 והצלחתי להחזיק עד 27+1 ובדיוק השבוע דיברתי עם מישהי שהגיעה בשבוע 24 עם מחיקת צוואר מלאה בהריון עם שלישיה והצליחה להחזיק חודש שלם! עכשיו אני גם עם תפר משבוע 13 וכרגע אני גם בשמירה בבית. בלידה הקודמת לא היו לי צירים רק ממש בסוף, אז גם אני קצת מוטרדת מעניין התפר, מורידים אותו כשמתחילים צריך, אחרת יקרע הצוואר, אז אני חושבת שמקרה שלך כל כאב או הרגשה מוזרה את צריכה לנסוע לבית חולים בקשר לזריקות להבשלת ריאות כשתגיעי לשבוע 24 תדברי עם הרופא שלך ותדרשי שיתנו לך אותן, הצוואר שלך קצר ואת לא צריכה לחכות לצירים כדי לקבל אותן, אני מבינה את המחשבות והפחד, במיוחד ששוכבים כל היום, אבל תתעודדי שכל יום שעובר העובר שלך מתחזק וכל יום זאת מתנה גדולה! האמת שכל שעה ברחם זאת מתנה! ובאמת שיש הרבה סיפורים משמחים והרבה ניסים בכל השבועות! פגים הם חזקיםויש להם הרבה כוח רצון לחיות, יותר משאנחנו מבינים. ממש לא הכנסת מרמור לפורום ובשביל זה בדיוק הפורום קיים מחכה לשמוע בשורות טובות בע"ה והרבה הרבה בהצלחה!!! תשכבי תשכבי תשכבי

רק ריקה

New member
למה את בבית ולא באישפוז???

אני עם צוואר של 10ממ אושפזתי חודש עד לידה בשבוע 33.... את צריכה להיות בבי"ח עם מוניטור כל כמה שעות , כדורים להפסקת צירים וטיפול צמוד....לא מבינה למה שחררו אותך? באיזה בי"ח היית?

נוי176

New member
מוניטור לא עשו לי בכלל אף פעם

אחרי שבוע באישפוז (קיבלתי ועדיין לוקחת כל 6 שעות כדורים) אמרו לי שפשוט זה לא משנה אם אני בבית או בבית החולים שהלא הדבר היחידי שיכול לעזור לי הוא שכיבה בשביל שלא יהיה לחץ על התפר ואת הכדורים אני יכולה לקחת לבד ,ושיחררו אותי עם מכתב המלצה לשמירה , אמרו לי שברגע שיהיה לי איזשהו כאב לבוא (בית החולים שערי צדק בירושלים)

כאין

New member
מזל טוב על ההריון והמשך הריון ארוךךךך ומוצלח!

לשמור על סדר יום קבוע:אפילו ברמה של טקסים קטנים,(אני למשל כל יום ב 9 בערב סימנתי עוד יום בפלאפון) פתרתי סודוקו,הזמנתי חברות, ישנתי המון. הודתי להקב"ה על דברים קטנים והכביכול מובנים מאלהם(בחודש האחרון הייתי מאושפזת בבית החולים, בד"כ בהריונות אני מאוד סובלת מכאבי גב ושם, בזכות המנוחה לא סבלתי בכלל מכאבים ושמחתי מאוד על כך) לבקש לשמוע רק סיפורים שמחים(אני מודה שעד אז הייתי בטוחה שאין דבר כזה פג בלי בעיות קשות, ב,ה מאז זכיתי לשמוע אלפי סיפורים שמחים) להתרחק (אם אפשר) מאנשי צוות פסימיים(מנהל המחלקה לא האמין בהריון, ובעלי ביקש ממנו שיפסיק לפנות אלי אלא רק אליו...) זו תקופה קשה ואפילו לפעמים קשה מאוד, אבל מול החיים בכלל היא מתגמדת!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! טוב שאת מחוברת לאינטרנט(הויי כמה שרציתי להתחבר בבית החולים) תחשבי מה את אוהבת לעשות(בשכיבה כמובן...)ופשוט תתמקדי בזה. אנחנו כאן לחזק אותך עד הסוף המוצלח!

ויקונטס

New member
יופי שיש לך תפר!!

תשתי המון מים, את הרגליים שימי למעלה. זה עוזר אפילו לפנלינג בצורת u, ההתקצרות הבעייתית. (כמו שהיתה לי). מינימום לעמוד על הרגליים, אוכל פשוט, שאת מסדרת אותו על מגש/ צלחת מייד, וטסה למיטה. המיטה היא מרכז החיים שלך. לי הרשו ללכת לביקור קצר במספרה לפן פעם בשבוע, או משהו קצר אחר, כמה שאני מרגישה שאני יכולה. כל שאר הזמן זה במיטה/ שירותים/ מקלחת זריזה בעמידה/ אוכל פשוט- מגש וזהו. אצלי היתה התקצרות מ48 ל26 בשבוע 19, בשבוע 23 כבר היה לי שק הריון בואגינה, תפר, וילדתי ב34בגלל רעלת. הוציאו לי בניתוח הקיסרי את התפר. משבוע 29 בערך היה לי צוואר של 2-6 ממ, תלוי באיזה זוית הפנלינג והבדיקה, ואחכ כבר לא בדקו לי אורך צוואר יותר. אגב, אני ממש בעד הפרוגסטרון. יופי שאת לוקחת. בשורות טובות.

הרמוניה

New member
אני שכבתי עשרה שבועות בבית עם תפר

את התפר עשו בשבוע 18 ומשבוע 22 עד 32 שבו ילדתי שכבתי אצל אמא שלי. הקפדתי מאוד מאוד היא היתה יוצאת לעבודה ומכינה לי אוכל על מגש קמתי לשירותים פעם ביומיים הייתי מתקלחת (חורף....) ופעם בשבוע הייתי בביקורת בתחילה אצל הרופא שלי ואחר כך ביחידה להריון בסיכון גבוה. ההבדל בין ידיים ריקות בשבוע 22 לבין פגיה יחסית קלה של שבוע 32 היה שווה כל שניה...... שיהיה בהצלחה הרמוניה

טלי 220

New member
הי נוי

מה שאת מתארת, נורמאלי בהחלט!!! ובכ"ז תשתשלי להתעסקבדברים אחרים,למרות שזה קשה מאוד כשכל הזמן שוכבים.... רצית סיפור אופטימי על לידה מוקדמת- קיבלת!!! הבת שלי נולדה בשבוע 26+0 (בסיטואציה אחרת לגמרי), והיא ב"ה בריאה ומתפתחת יפה מאוד!!! כל סיפור זה משהו אחר לגמרי, אבל רק לומר שאם את שומעת סיפורים "קשים" אז יש גם כנגד "סיפורי ניסים" שיהיה בהצלחה ובטוב, בנחת וברוגע!!

נוי176

New member
בנות, ת ו ד ה ר ב ה

כמה הייתי זקוקה לזה ! אתן פשוט מדהימות! הינה הגענו ליום שישי יום ראשון הקרוב יהיה "שבוע 24 הגדול" מחכה לו שיבוא! הבנתי שמשם רצים...
תודה לכן על התשובות הכנות והמהירות, אני מאחלת לנו שיהיה לנו סופ/ש שקט מוצלח ומהנה!

Nikpik

New member
מחזיקה לך אצבעות חזק חזק להריון ארוך ומשעמם.

אצלי עשו תפר בשבוע 13 והייתה התקצרות כבר משבוע 22 - הייתי מאושפזת עד לשבוע 25 (אני חושבת) בבית חולים ואחרי שראו שכלום לא זז שלחו אותי הבייתה, ילדתי בשבוע 27 בשל ירידת מים. בעברי הפלה בשבוע 16 - בגלל זה עשו לי תפר. אי אפשר לדעת איך תתפתח לידה, מה שחשוב להיות בשמירה מוקפדת ואם את מרגישה שקשה בבית, לחזור לבית חולים ולא להסכים לחזור הבייתה - זו זכותך ואת בהחלט יכולה להתעקש על כך. ממליצה גם לקראת שבוע 24 לברר לגבי זריקה להבשלת ריאות, זה בעצם 2 זריקות שניתנות בהפרש מסויים וצריך לזכור שהם מחזיקות עד לשבוע מסויים ואז צריך לחזור עליהם. לגבי התפר, מה שחשוב זה להמנע מהצירים - לכן אם יש לך תחושה קלה ללכת למיון. הזכרת לי שכשילדתי כל הזמן אמרתי להם שלא ישכחו להוציא לי את התפר - ילדתי בקיסרי, אל תדאגי ידעו לטפל בזה. בהצלחה

למעלה