היי בנות

• פותח הנושא LaD
  • פורסם בתאריך

LaD

New member
היי בנות

כרגיל, לא יוצא לי המון להכנס לכאן, במיוחד עכשיו כשהתחילו הלימודים ואני עושה ימים כלילות בקריאת מאמרים (מעניינים עד כמה שיהיו, זה גוזל זמן!) מחר אני עושה קולונוסקופיה אצל ד"ר בארגבל, אחרי שב US פריאנאלי לא נמצא שום מוקד מעניין ואני ממשיכה לסבול מהמעיים בכל מיני סיטואציות. מטריד אותי שנוסף לי כאב בצד ימין של הבטן התחתונה. הייתי אצל רופאת הנשים בקופה, היא בדקה, לחצה קצת ובבדיקה הוגינלית היא נגעה באיזו נקודה שגרמה לי לבעוט בה כמעט (לא בכוונה, מהכאב) ואז היא אמרה שאכן, נדמה לה, שזה מוקד של אנדומטריוזיס שגורם לכאבים בבטן תחתונה. כאילו, עד עכשיו כל התסמינים היו רק במחזור, ופתאום, למרות שאני לוקחת גלולות כבר קרוב לשנה, התחילו עוד בעיות. (ואולי, מזל שאני לוקחת גלולות קרוב לשנה אחרת מי יודע אילו עוד בעיות היו?) בכל אופן ההכנה לקולונו' קצת קשה לי, בינתיים אני בשלב של הלקסעדין והדיאטה נטולת הסיבים, אבל כל הגוף כואב לי (אני רגילה לאכול הרבה יותר בריא, ולא לאבד כל כך הרבה נוזלים). אחלו לי בהצלחה בשתיית היאםיאם הזה ששמו פיקולקס היום בערב...

דסי31

New member
אויש מסכנה שלי...

מבינה אותך לגמרי בעניין ההכנה, לצערי עברתי את זה 3 פעמים וכל אחת היתה נוראית בדרכה שלה... דרך אגב, טיפ אם זה לא מאוחר מידי, לי עזר לגרגר קולה בין שלוק לשלוק (לא מיץ ממותק אלא ממש קולה עם הגזים והכל, ולא לשתות רק לגרגר) וזה עובר להעביר את הטעם והבחילה. בכל מקרה אני מקווה שאת אחרי זה, וכבר בשלב המרנין של הריצות לשירותים. אני דרך אגב גם עשיתי בדיקת חוקן בריום כדי לוודא שאין חסימה במעי, אבל אולי זה לא רלוונטי במקרה שלך כי בארגבל לא ראה אצלך כלום בפריאנאלי. אל תשכחי שצד ימין יכול להיות גם אפנדציט, שאצלי היה האיבר הראשון שנפגע מהאנדו והיה במצב דלקתי, וכמובן שהוציאו אותו... אם הכאבים חדים כדאי גם לבדוק את זה. בכל מקרה תשתי המון המון ושיהיה בהצלחה בבדיקה!

LaD

New member
תודה...

שתיתי שקית אחת. את האמת - עם הטעם עוד הצלחתי טכנית להתמודד, הכנסתי את הכוס עם התענוג הזה למקפיא לדקה שתיים (כמו שזה היה, חם ולבנבן לא היה סיכוי שזה היה יורד במורד הגרון שלי...) ופשוט שתיתי את זה בבת אחת באף סתום, בלי לחשוב יותר מידי על מה הטעם של זה. גם דיללתי את זה במינימום נוזל שמותר (שאלתי בבית מרקחת) כדי שתהיה לי כמה שפחות מסה לשתות (כן, אני יודעת שזה אומר שזה גם היה יותר מרוכז יחסית, העדפתי ככה). בכל אופן זו היתה הצרה הפחות כואבת, תרתי משמע. החלק היותר קשה זה *אזהרה - תיאורים גרפיים.* שכשזה יוצא זה פשוט שורף את כל מה שבדרכו. מזל שאחות של חברה שלי גרה רחוב לידי ויכלתי לצלצל באמצע הלילה ולבקש בייבי פסטה (עזר קצת). עוד מעט אני צריכה לשתות את השקית השניה, אני מקוה שהפעם לא אשתפן, דוקא עבד לי טוב הכל-בבת-אחת-בלי-לחשוב-או-לנשום. בנוגע לחוקן בריום - תנחומי. אם התוצאות של הפריאנאלי היו אחרות היו שולחים אותי אכן גם לזה, אבל הצלחתי לעת עתה לחמוק בזה (זה בטח יגיע אלי מתישהו איכשהו, כמו שאני מכירה אותי.) בנוגע להשערת התוספתן: גם אני חששתי. בשניה שהנקודה הזו התחילה לכאוב אמרתי, גם במרפאת אנדו וגם לרופאת הנשים שלי. אף אחד לא התייחס לזה, למרות שהזכרתי גם בזמן הבדיקה את הכאב הזה. רק כשזה ממש החמיר לפני שבועיים הרופאה שלי שלחה אותי ל US אגן כדי לוודא שהכל בסדר. ממה שאני יודעת על תוספתן זה כואב יותר בגב תחתון מאשר בבטן תחתונה, כאשר אם לוחצים על הבטן באיזור בו הוא אמור להיות בערך זה פחות כואב בלחיצה ומאוד כואב שמשחררים אותה. ככה בכל אופן למדתי לבדוק אם זה התוספתן (וככה שלחתי את דודה שלי לבית חולים שניה לפני שהוא התפוצץ לה). אז כרגע לא חושדים שזה זה, אבל אהיה עם יד על הדופק לראות שכלום לא מתפתח. תודה, אני בלחץ איימים. מזל שזה בטישטוש (אני מקווה... ככה הבטיחו לי). דבר אחד טוב יצא מכל זה - I get to eat all the jelly I want :)

דסי31

New member

ג׳לי יאאאאמ... מוכרים התיאורים הגרפיים של השריפה, אבל לי זה דווקא עשה הרגשה טובה שאני מתנקה לגמרי מכל הזבל בבטן ומתחילה מאפס. לפחות פסיכולוגית זה עזר לי להתמודד:) שיהיה בהצלחה!

LaD

New member
זה מאחוריי (תרתי משמע)

גם הבדיקה הזו יצאה תקינה לחלוטין, או כמו שבארגבל המצחיק אמר "יש לך מעיים מצויינים! הכל נקי ויפה!" בהתלהבות שכנראה, שמורה רק לגסטרואנתרולוגים. בכל זאת לקחו ביופסיות משני מקומות שונים כדי לשלול דלקות ודברים שלא רואים. אין לי מושג לאן זה לוקח אותי עכשיו. קמתי בבוקר ובמקום הקלה יש לי מועקה מלחשוב על זה. התסמינים הם אותם תסמינים, הכאבים הם אותם כאבים, כל הבדיקות האלו וכלום... בכל אופן עבר סוג של בסדר, הביופסיה השניה נמצאת במיקום אסטרטגי וזה קצת כואב. לא הרגשתי כלום בבדיקה, חוץ מרגע אחד שזכור לי מבעד לטשטוש שכאב לי מאוד ואז פשוט הוסיפו לי עוד קצת חומר הרגעה. עכשיו אני קצת חלשה, והחלטתי לקחת יום חופש מהעבודה גם היום (אני מקווה שהם מבינים.) יום טוב לכולן, ולכל מי שצריכה לעבור את הבדיקה הזו ורק מלחשוב עליה נהיה לה צמרמורת - באמת שזה כלום. ואם עושות את זה אצל בארגבל, אז גם מביך בדרך כלל זה לא.

למעלה