התשובות שלי
לגבי סלקל, אני חושבת שכבר כתבתי לך בעבר, שאני בעד האיוונפלו. הסלקל שלי הוא עוד מירדן, ולכן הוא מלפני 3+ שנים. אז הסלקל המומלץ היה הדיסקברי, שהיה מומלץ מבחינת מבחני ריסוק והוא גם מאד נוח לתינוק ולנו. היום, אני לא יודעת בדיוק אילו דגמים יש לאיוונפלו, אבל הייתי בודקת מה יש בשוק, ובודקת את מבחני הריסוק. לא מכירה את הגרקו, אבל הסכום נראה קצת יקר מדי. אם אני לא טועה, סלקל כמו שלנו עולה בין 350-500 ש"ח, והוא כאמור גם בטיחותי וגם נוח, כך שהייתי בודקת קצת יותר... לגבי מזרן, אנחנו בזמנו קנינו את המיזרן של עמינח, אם אני לא טועה, שאכן יש לו שני צדדים - אחד קשיח עד גיל שנה ואחד רך יותר, לאח"כ. יש לו גם ציפוי מסוג שעוונית כזה, כדי למנוע מהמזרן לקבל נוזלים כמו פיפי, הקאות, פליטות וכו'. אני לא יודעת מה היה לילדים להגיד בנושא, כי הם לא חוו דיעה על הזמרן
, אבל הוא שימש אותנו לשני הילדים ונראה עדיין כמו חדש. גם מאד בקלות אפשר להוריד לו את הכיסוי כדי לכבס, וסך הכל אני חושבת שזו קנייה מוצלחת. בזמנו, בחרנו מזרן שלא היה מהזולים אבל גם לא הכי יקר, משהו באמצע. ולבסוף, לגבי הבקבוקים - אני בעד אוונט. ניסינו את כולם, ולדעתי הם הכי מוצלחים. לגבי הביספינול A - לא מאמינה בזה שהבקבוקים שנטולי זה הם יותר בטוחים, כי אולי אין בהם את החומר הספציפי הזה, אבל בטח יש בהם משהו אחר, שפשוט לא פרסמו, ובכלל לדעתי זו היתה קצת עלילה שיווקית בזמנו. אני גם דואגת שבקבוקים שחוקים מדי או שרוטים ייזרקו ויוחלפו. אישית, את ה- B Free אני הכי לא אוהבת, זה גם טרטור לנקות אותם, אני גם לא סובלת את הפטמות שלהם (שדרך אגב מאד לא מומלצות לתינוקות יונקים), ובכלל לא אוהבת את הבקבוקים האלה. ה- mum יותר מוצלחים, הפטמות שלהם לדעתי מצויינות, הם יפים וגם מאד קל לנקות, כי הכל מתפרק, אבל בגלל שהכל מתפרק, אז הם גם נוזלים כל הזמן, ואין דבר יותר מעצבן מלהכין בקבוק לילד צורח, להתיישב ולתת לו אותו, ואז שכל תכולת הבקבוק כמעט נשפכת לו על הצוואר, כי הבקבוק לא נסגר כמו שצריך ונוזל. גם תמיד צריך לדאוג טוב טוב לסגור את כל הסגירות שלו, כי זה לא תמיד טרוויאלי. מה שמשאיר את האוונט, שבאמת טובים בעיני וגם הילדים אוהבים. תינוקות שרק נולדו, וכאלה שיונקים ומקבלים בקבוק מדי פעם, צריך לדאוג לפטמות עם חור הכי קטן, של אוונט אלו פטמות מס' 1 (מוטבע על הפטמה - על החב' כתוב 0), וצריך לשים לב, שהבקבוקים שקונים מגיעים עם פטמות 2, שהזרימה שלהם גבוהה יותר. אחרי שעברנו מפטמות 1 (משהו כמו חצי שנה-שנה, לא זוכרת), עברנו לפטמות מס' 2 ואיתם נשארנו.