היי בנות - עדכון

היי בנות - עדכון

היי מתוקות, הייתי אתמול בביקורת ראשונה לאחר הניתוח. הכאב אגן + מפשעה רק מחמירים ואפילו יותר גרועים מאשר היו לפני הניתוח, מלווה בחום כל ערב - עד 38 מעלות חום. אתמול שהגעתי למרפאה, נאמר לי שכבר הגיעה התשובה הפתולוגית, להלן הממצאים שהם לא חד משמעיים עפ"י דר' שיינמן: לא נמצאו תאים אנדומיטריוטים כי הנגעים היו במיקומים שקצת קשה להגיע מהם לממצא חד משמעי והחשד שלהם הוא, שיש לי דלקת אגן כרונית שאין לדעת כמה זמן היא שוכנת בגופי והיא כניראה יצרה את ההידבקויות, אך שיינמן טוען שממצא זה אינו חד משמעי בגלל המיקומים כמו שאמרתי... עפ"י דעתם עליי להתחיל ליטול אנטיביוטיקה למשך 14 יום ולראות את התגובה לאנטיביוטיקה וכך גם יוכלו לתת אבחנה יותר מדוייקת ובטוחה. מחר אני הולכת לעשות תרבית שתן ובדיקות דם+שקיעת דם לפני שמתחילה אנטיב' וניראה מה יהיה הלאה. היום כשהייתי אצל רופאת המשפחה שלי, שאלתי אותה מהי דלקת אגן כרונית והיא אמרה לי שזוהי דלקת ארוכת טווח ששוכנת בגוף והיא נוצרת בדר"כ או בעקבות אנדו' או בעקבות דלקות באיברי הרבייה/דגש על שחלות, בנוסף היא גם אמרה לי, שלא כ"כ קל להיפטר מדלקת אגן כרונית ויכול להיות שאזדקק לזמן ארוך וממושך של טיפול באנטי' ומחיפוש באינטרנט וקריאה בנושא הדלקת הנ"ל, זה גם תלוי מאוד עד כמה הדלקת חמורה ועד לאן היא הגיעה... עפ"י מה שניראה לי מהכאב הבלתי נסבל, הדלקת במצב של החמרה, אולי גם בעקבות הניתוח. האם מישהי מכן מכירה את תופעת הדלקת הנ"ל, אם כן, אשמח למידע והמלצות לדרכי טיפול נוספות. שלכן בהמון אהבה..

../images/Emo201.gif

לא מכירה אישית דלקת אגן אך שמעתי על כך ולפי מה ששמעתי הטיפול הוא באנטיביוטיקה. לפחות יש תקווה שהאנטיביוטיקה תעזור לכאבים או אפילו תעלים אותם לגמרי ובאמת אם יש לך חום זה באמת נשמע כמו דלקת. וזה שלא הצליחה להגיע לאבחנה סופית מה יש לך ממש מעצבן.

זואילי

New member
יפתי ../images/Emo140.gif

אמנם אני מעודכנת און ליין, אבל שולחת אלייך גם מכאן המוני חיבוקים, ומקווה שהאנטיביוטיקה תעשה את שלה ומנת הכאבים שלך תסתיים במהרה.

תודה לכן מתוקותיי...

אשמח לעוד תגובות... חייבת לדעת עוד בנושא.... אשמח לעוד תגובות....

עשיתי היום..

שקיעת דם והשתן יצאו בטווח, אבל כמעט מחוץ לטווח לכיוון שמאל שזה אומר למטה ועכשיו אני בכלל לא מבינה מה קורה כאן? האם דלקת? לא דלקת? מי יידע? מי יעזור לי לפענח את העניין הזה? את הכאב? האם התוצאה אומרת דלקת או לא? ביום ראשון אלך לרופאה עם התוצאות של כל בדיקות וניראה מה היא תגיד. בינתיים, התחלתי היום אנטיביוטיקה וניראה איך היא תשפיע... ספירת הדם גם לא יצאה מי יודע מה, כמעט כל הספירות דם עומדות בדיוק לפני יציאה מהטווח גם לכיוון מטה, מה שלא היה לפני הניתוח... בקיצור, הכל ניראה לי מוזר... ומקווה שהאנטיביוטיקה תעזור לכאב...נשיקות...

דלקת

בשתן רואים לפי ליקוציטים גבוהים בשתן, אם רשום לך NORMAL ו- NEGATIVE זה תקין. אם שקיעת הדם בנורמה זה לא נראה דלקת, שקיעה עולה מכל דבר קטן. אצלי היא בשמים בגלל האנדו. אך הבדיקה הזאת לפעמים לא רגישה מספיק ואז אפשר לבקש לעשות בדיקת CRP שנחשבת בדיקה יותר מדוייקת משקיעה. מחזיקה
שהאנטיביוטיקה תעזור במהרה

בלה73

New member
לפני כשנה

אושפזתי בתל השומר עם אותו סימבטום- כאב שאת מתארת. אחת ההשערות של הרופאים היתה שיש לי PID = Pelvic Inflammatory Disease שזו אותה דלקת כרונית כנראה. אבל מאחר ולא היה חום או לויקוציטוזיס (רמה גבוהה של תאי דם לבנים) הם המשיכו בירור יותר לכוון אנדומטריוזיס. נתנו לי גם בשחרור אנטיביוטיקה. בכל אופן מאז הנושא לא עלה שוב בביקורים שלי במרפאה בתה"ש, ואני תוהה אם כדאי לבדוק את זה לפני הניתוח. התחלתי לקרוא קצת על PID ולפי מה שקראתי עד כה אין ממש קשר בין אנדומטריוזיס ו-PID. PID נוצר כתוצאה מחיידקים שעוברים ביחסי מין בדרך כלל. אולי אם יש גם אנדומטריוזיס זה מחריף את המצב... האם לקחו לך איזשהי דגימה מהוגינה או האגן כדי לבדוק מה גדל שם?

היי בלה

לקחו רקמה ממעטפת הבטן לצורך הביופסיה ולכן דר' שיינמן גם אמר לי, שמהיכן שלקחו, לא ניתן לאמת תשובה חד משמעית, אבל הם הלכו יותר לכיוון של ה- P.I.D אבל עדיין לא שללו סופית את האנדו'. עפ"י מיטב הבנתי, אם האנטיביוטיקה תעזור והכאבים יחלפו, זו אכן דלקת ואם לא אז..... לא ברור מה יהיה ההמשך. לך האנטיביוטיקה לא עזרה? במצב של דלקת בלבד אני מניחה שזה אמור לעזור ואז אכן יודעים בוודאות שזה לא האנדו'. דרך אגב, בדבר אחד האנדו' והדלקת כן דומים וזה יצירת ההידבקויות ולכן קשה לתת תשובה חד משמעית אלא אם כן לא נמצאים בביופסיה תאים אנדומיטריוטים. האם את לפני לפרסקופיה?

מקוה שהכאב יחלוף

מקוה שהכאב נובע "רק" מהדלקת ולא מהאנדו'. כך הרווחת כאב לתקופה קצובה ולא לכל החיים. תרגישי טוב

בלה73

New member
התכוונתי לשאול אם

לקחו לך דגימה לתרבית, לראות אם מזהים שם חיידקים שגורמים ל PID? לא זוכרת אם האנטיביוטיקה שנתנו לי עזרה לסימבטומים, אבל באולטראסאונד חוזר אחרי הטיפול עדיין ראו את אותו דבר לא ברור על השחלה אז כנראה שהם הגיעו למסקנה שהגורם הוא לא חיידקי. אבל לי נתנו טיפול רק לשבוע.

היי בלה

עשיתי תרבית שיצאה טובה וגם השקיעות דם יצאו בטווח ולכן אני לא מבינה מה קורה פה ולמה ממשיך הכאב גם כשאני כבר מטופלת באנטיביוטיקה... מקווה שהאבחנה שלהם היא נכונה, כי לצערי, משהו כאן לא מסתדר לי, אם זו דלקת, אנטי' לא אמורה לעזור ולשפר את המצב? האמת שאני ממש מודאגת כי הכאב לא מניח ואין לי תשובות ברורות מה הבעייה ומה באמת יש לי.. קבעתי תור לרופאת משפחה למחר ואני אבקש שתחליף לי את סוג האנטי' למשהו יותר אגרסיבי ואז ניראה... באולטרסאונד ניתן לראות? מה היה לך בדיוק על השחלה? ציסטה?

ודרך אגב

קיבלתי אתמול מחזור ראשון לאחר הניתוח... גיהנום עלי אדמות... פשוט סיוט, שום משכך לא עוזר, למישהי יש עצה למשכך טוב וחזק?

בלה73

New member
מה שלומך

מתנצלת על התגובה המאוחרת, הייתי בחופשה (כזו בלי אינטרנט
) מה מצבך מבוהלת? האם הרופאים הצליחו להגיע לאיזושהי החלטה לגבי האיבחון? האם הכאבים עברו? לשאלתך - כן, יש לי משהו שנראה כמו ציסטה, כנראה על השחלה השמאלית. הציסטה הובילה את הדרך למרפאת האנדומטריוזיס... האם גם לך היתה ציסטה? האם ייתכן שמקור הכאב הוא בציסטה? אבל אצלך בוודאי הורידו אותה...

למעלה