היי בנות... לא שומעים ממכן.

מרקו7

New member
היי בנות... לא שומעים ממכן.../images/Emo140.gif

רציתי לשאול כאן כל אחת אם היא הרגישה מקופחת בבית מול האחים שלה. אם היא הרגישה שנותנים לאחרים יותר ממנה, ואם היא היום באמתחושבת שזה היה נכון??? ביי בנתיים! מרקו

הי מרקו!

אני תמיד הרגשתי מקופחת מול האחים שלי (2 אחים גדולים) והאמת? עד היום אני מרגישה מקופחת. וגם בין האחים, זאת אומרת שאחותי כרגע נשואה והיא לא גרה בבית וכשהיא עושה מסיבה או סתם מזמינה אנשים בערב היא כן מזמינה את אח שלי וחברה שלו ואותי לא. אני כאילו לא מצליחה להחבר אליהם כי אני יותר קטנה מהם ואני מאוד ילדותית לעומתם. ההבדל ביני לבין רוב הטרנריות שלי גילו את הטרנר רק בגיל 19 אז בעצם מבחינת המשפחה אני סתם הייתי קצת נמוכהה וקצת ילדותית, לא הייתי ממש שונה.

נדמה לי שכבר הנושא עלה מקודם

אבל שוב - לגבי אחים/יות הכל תלוי איך ההורים מקבלים את הילדה ואיך מספרים לאחים שיש לאחות תסמונת כזאת וכו'. כל אחת בטח חוותה משהו אחר. אצלי למשל - ספרו מהתחלה לאחים שלי וגדלנו להיות שווים. מבחינתי אפשר להגיד שהיחסים היו טובים ועד היום הקשר שלי עם אחותי ואח שלי טובים. כל אחת כאן מוזמנת לספר את המקרה שלה. נשמח לשמוע ולשתף. דרומית אגב, אתה מראה לאחותך את התגובות כאן??

למרוק

אותי גידלו כמו כל האחים/יות שלי לא עשו הבדל קיבלתי בדיוק כמו האחים שלי אני ממש לא מרגישה מקופחת.לפי דעתי זה תלוי איך שמגדלי אותך ואיך מעבירים את זה לאחים אם עושים מזה ביג דיל אז זה מקרין על הסביבה ואם מתיחסים לזה שיש בעיה מטפלים ומתמודדים ואז הסביבה תקבל את זה ככה

מרקו7

New member
היי.../images/Emo80.gif

לדרומית, יכול להיות שהנושא עלה, אבל לא הייתי אז בפורום ולא ידעתי. סליחה. בכל אופן לנו במשפחה תמיד הייתה הרגשה שאחותי מרגישה מקופחת ושלנו נותנים יותר מאשר לה. אם זה אהבה או חומריות. מה שבעצם אף פעם לא היה נכון. אולי אפילו לפעמים להיפך. בגלל שההורים שלי רצו "לפצות" אותה על איך שנולדה, לפעמים נתנו לה יותר. אבל אין ספק שבכל משפחה זה שונה. אוריתמור...איך זה שגילו שיש לך תסמונת כ"כ מאוחר בחיים? זה די יוצא דופן נכון? הרי כאשר בגיל ההתבגרות לא מקבלים מחזור ישר עושים בדיקות ועולים על זה. מעניין... ביי בנתיים מרקו.

הי מרקו

אני אומנם בת טרנר אבל אני מוזאיקה. אני לא יודעת אם זה אומר לך משהו אבל בכל מקרה אני "חצי" טרנרית ולכן לא גילו לי. לי יש מחזור ולא מצאו לי שום דבר חריג חוץ מגובה ואנמיה. כשהייתי קטנה כן הייתי במעקבים כי הייתי נמוכה וכו' אבל בגלל שהייתי מוזאיקה לא עלו על זה ובצבא במקרה עלו על זה בכלל.

הי אורית

רציתי לדעת מזה מוזיאיקה, איפה שואלים. בת של חברה שלי יש לה בעיות הורמונליות עם חשש לגנטיקה. מדובר בXX שזה בסדר, ואולי יש בעיה נוספת. אז שתהיה שנה נהדרת.

שלום .הראשון

מוזאיקה זה כמו שרשמתי "חצי" בת טרנר וזה מתבטא בזה שיש למוזאיקה פחות תופעות ופחות בעיות. המוזאיקה או לא מוזאיקה זה פשוט לפי הכרומוזום X כמה הוא חסר או כמה יש ממנו ובודקים את זה בבדיקת דם של גנטיגה דבר די פשוט. נשמח לענות על עוד שאלות ולשמוע על מה בדיוק מדובר.

לראשון

אני יפשט לך מה שנאמר לך במוזאיקה בת טרנר מקבלת מחזור והוא יכול להפסיק בכל רגע.איפה שואלים על זה אצל הרופאים

כל דבר שעולה כאן בפורום מתקבל בברכה

גם אם עלה משהו אז אפשר בכייף לשמוע עוד דעה ולדבר כאן בפורום. שוב כמו שנאמר כאן בפורום תמיכה תמיד חשובה ומאוד משפיעה גם על בת טרנרית לפעמים גם לעתיד. דרומית

היי מרקו

אני יתחיל מיזה שיש לי שני אחים אח גדול ואחות קטנה ומבחינת האהבה והתשומת לב לעולם לא הרגשתי מקופחת , ההורים דאגו לתת לנו את אותו יחס עד כמה שאפשר ולחנך אותנו אותו דבר ואפילו אני קיבלתי עובר יחס בגלל כל מיני אישפוזים ועניינים בריאותיים כך שבמובן הזה אין לי על מה להתלונן ומבחינה חומרית ליד אחי הגדול אני בכלל לא מרגישה מקופחת בכלל כי הוא תמיד ידע לעבוד ואפילו קשה להשיג את הדברים שלו ומיעט לבקש מההורים ממש כמוני וליד אחותי אני לעיתים מרגישה מאוד מקופחת כי היא קיבלה כמה דברים שבזמנו ההורים שלי חסכו ממני ומאחי והרגשתי שזה לא פייר אבל הגעתי למסקנה לאחותי נתנו את הדברים האלה כי היא יודעת לשבת טוב טוב על הוריד שהיא רוצה משהו (סורי אחותי ... מתי עלייך ) . מה שכן אני מקנאה מאוד בקשר שיש לאחי ואחותי כי יש להם קשר מצוין ומעולה ולפעמים אני מרגישה קצת לא קשורה ולא שייכת ועכשיו שמעלים את זה יש מצב שאני מדברת איתם על זה כי זה חשוב מקווה שעניתי דלית

מרקו7

New member
היי דלית.../images/Emo39.gif

באמת כדאי שתדברי עם אחייך על מה שמפריע לך. לדעתך אחותך ואחיך מתביישים בך אולי? איך זה שהקשר בינהם מצויין ואיתך לא? מעניין.... הקשר ביני לבין אחותי הוא טוב ואנחנו מתקשרים טוב, רק שלפעמים היא חושבת שהיא יודעת על מה שהיא מדברת והיא מתעקשת על זה, אבל בעצם היא ממש לא מבינה וקשה להסביר לה את זה. במיוחד במה שנוגע להורים שלנו. כשהיינו קטנים , אני ואחותי ממש לא הסתדרנו. גיל ההתבגרות אצלה לא היה קל וכולנו בבית די סבלנו ממנה, אבל זה עבר לה כשהיא התגייסה לצבא נראה לי. ביי בנתיים מרקו.

למעלה