היי בנות יקרות,

rinat034

New member
היי בנות יקרות,

היי לכן, הייתי רוצה להוועץ בכן לגבי האבל שלי ומקווה שבסופו אמצא את התשובה. רבנים אמרו לי שעלי לשמור את השבת במשך שנה בגלל שאימי נפטרה, אך אנשים שהיו אבלים על הוריהם אמרו לי שאיך שאני מרגישה, זה יכול להיות 30 יום או שנה, זה מה שאני מרגישה והאמת שאני בכלל לא מדליקה אש בשבת ופעם בכמה חודשים אני נוסעת בשבת, אך מה שמפריע לי זה שאני לא יכולה לצפות בטלויזיה או להיות במחשב, כי להעביר את השבת בין ארבע קירות ולבהות בקירות זה טירוף, כבר 3 שבתות שאני משתגעת ולכן ליבי אומר לי שמספיק 30 יום אך פוחדת שלמעלה אמא שלי תהיה עצובה ותזעק בגלל שלא שמרתי לכבודה. מה אתן אומרות, איך אתן נהגתן? תודה לכן בנות נפלאות ושיהיה לכן המשך יום נעים וחמים, רינת.

ymz

New member
היי רינת

לדעתי תעשי מה שהלב שלך אומר ולא רבנים/יועצים למינהים. מדובר באבל שלך וברגשות שלך ואת צריכה לפעול לפי מה שנראה לך לנכון. אני אישית לא רואה שום סיבה פתאום להפוך לדתיה כי קרה אסון. וממש בטוחה שלאמא שלי לא משנה האם אני שומרת מצוות או לא, מה שחשוב זה מה שאני מרגישה.

היי רינת.

קודם כל, מעניין לדעת - מדוע מלכתחילה נועצת ברבנים? האם היית בעבר דתיה? האם את מסורתית? האם את באה ממשפחה דתיה? אני שואלת את השאלות האלו כדי להבין למה מלכתחילה הרבנים הם סמכות עבורך, מקור לייעוץ. אם את שואלת אדם חילוני - תגובתו בודאי תהיה צינית. אדם חילוני לא מאמין שאלהים יושב ומנהל פנקס על כל סטיה מההלכה שהאדם עושה, ונראה לי שלא כל שכן יחשבו את זה על נשמה שעברה מן העולם. ואם כבר לא 30 אלא שנה, אז למה רק שנה ולא חמש שנים? איפה עובר הגבול? האדם החילוני יראה בזה ניצול ציני של הרבנים כדי לעשות נפשות לאמונתם. אבל - איש באמונתו יחיה. אם את קרובה לעולם הזה - הרי שהדברים האלה קרובים יותר לליבך. לכן השאלה אם הדרך שבה נהגה בחורה חילונית, רלוונטית כלפיך. אשמח אם תוכלי להבהיר את הרקע. ובכל מקרה - חיבוק

למעלה