היי בנות חדשה כן

shiraz027

New member
היי בנות חדשה כן

האמת שנראה לי אכלה פורום המון בנות שקראתי שרשמו נגעו לליבי ואני תוהה מה גם אני אמא כזאת? הייתה אחד שבת 24 שאמא רוצה ציונים גבוהיים זה סה"כ לטובתה לא ? שהבת שלי לא רוצה ללמוד אני רואה כמה אני מתעצבנת צועקת כי אני רוצה שהיא תתן לי ציונים טובים לא רוצה שתדע שאפשר לוותר לא רוצה שתכיר את המילה הזאת לוותר היא חכמה היא יפה היא צנועה כמו שאני אוהבת אז מה אתן אומרות לי לעשות אם הילדה יש לציין שהיא בת 6 כמו בת 14 מתנהגת ממש בוגרת מבינה הכל הכל היא חברה שלי מספרת לי הכל על כולם קצת מתוסכלת אחרי קריאה בפורום מה מרגישה הילדה לא לובשת חשוף ומקווה שככה זה היה אולי כי היא קטנה אבל עדיין שגיסתי נותנת לילדה שלה בת 15 - 12 -5- ללבוש מכנס סליחה על המילה מכנסון אני מתפחלצת מחדש כי ? ככה אתם אומרים שזה יפה סקסי וכ"ו אבל כל השוקיים בחוץ במיוחד אם את שמנה הבנים מסתכלים בצורה כזאת ומה חושבים שהיא מחפשת אני ב ת29 קצת פרמיטיבית כנראה

אם את בת 29 ואם את אמיתית

הרי שיש מקום לקצת יותר פתיחות והבנה. המשפט שלך ואני מצטטת: "אני רוצה שהיא תתן לי ציונים טובים.........." מרמז על ההתנהלות הבסיסית שלך ועל תפיסת העולם זה נכון שיש לעודד את ילדנו להשגיות להסביר להם שרצוי וכדאי להם ללמוד ולהשיג ציונים גבוהים אבל!!! וכאן הסייג עליך להבין עקרונית שהציונים אינם בשבילך!!! הלימודים אינם הפרס שאת מקבלת או ביטוי למה שאת חלמת/חולמת ולא הגשמת. לבת שלך יש אישיות היא צריכה להבין לבד ולהשיג למען עצמה לא למען אמא. היא לחיות עלולה כל החיים בתחושה של לעשות לפי הרצון של אמא ולא לפי הרצון שלה אי לכך רצוי לחסוך את זה ממנה כבר היום.......... ובשביל מה א צועקת זה ישנה את הציון? זה יעשה לה חשק רב יותר להצליח או ההפך יגרום לה להתמרד? תראי את כל "המפה" לא רק את "קצה העפרון" שיש לך היום תתחילי להתעורר...... יום טוב.

shiraz027

New member
הכל מתחיל

מגיל קטן ז"א עכשיו היא ב כיתה א' ואם אני יוותר לה ולא היה קשוחה ויתן לה לעשות מה שהיא רוצה אז היא לא תדע מה שטוב לה באמת אני זוכרת את עצמי שהייתי מביאה כל הזמן 80- 90 100 לעולם לא פחות ולכן אני מצפה ממנה גם להשקיע כי זה חלק מהחיים ללמוד אז נכון לא תמיד התעודה עוזרת וצריך להמשיך אבל עדיין

b o t t e n

New member
תעודדי אותה כשהיא מצליחה ואל תנמיכי אותה

כשהיא מצליחה פחות. זה גם לא הגיוני להיות כל הזמן מושלמת בכל התחומים. פרופ' למתמתיקה לא יכול להיות גם פרופ' לאומנות. והלימוד הכי טוב שלהם זה מלראות אותנו. אם את אישה צנועה ולא מתלבשת בפרובקטיביות אז היא תראה את זה ותרצה לחקות את זה. ולהיפך. ואין קשר בין לבוש פרובוקטיבי או לא צנוע ליחס הסביבה - לפחות הוא לא מצדיק יחס זה או אחר. ברור שאדם צריך לדעת להתלבש בהתאם למעמדו. למשל מנכ"ל חב' עו"ד וכו'... אבל זה גיל צעיר בשביל להסביר להם את זה בצורה הזאת.

נומלה

New member
לבוש צנוע ? לא צנוע?

ילדה בכיתה א! חבל לסבך לה את החיים עם זה כבר עכשיו. ילדה בכיתה א צריכה ללבוש את הלבוש הכי מתאים למשחקים ולא לחשוב על צניעות או לא צניעות.

צימעס

New member
אוי, ממש לא.

אל תלחיצי אותה, כי היא תלמד בשביל הציון ובשבילך, ולא תנסה להבין מה היא לומדת. להכריח ילד הביא הביתה ציונים גבוהים הורס את הסקרנות והרצון ללמוד. השאירי לה משהו מזה... לציונים בכתה א, וגם ט, אין שום משמעות מעשית לגבי החיים הבוגרים שלה. ליכולת הלמידה, לסקרנות, לחשיבה הביקורתית - יש ויש. זה נכון לגבי כל דבר: חשוב שלילדה יהיו הזדמנויות לתרגל קבלת החלטות, ולא רק שיחליטו בשבילה, כי אחרת היא באמת לא תדע להחליט מה טוב בשבילה, אלא רק תעשה מה שאומרים לה, או "כמו כולם". לכי דעי מתי בחיים שלה, מי "שאומר לה" לא תהיי את, אלא מישהו שלאו דווקא רוצה בטובתה...

b o t t e n

New member
מוזר לי לקרוא הסבר כזה במאה ה-21.

חשבתי שההכרה בזה היא כבר נחלת הכלל. ונתת הסבר מאלף.

למעלה