אז ככה, פשוט מאוד:
1. בפעמים הראשונות את אמורה לתת לילדון בכל פעם ירק מרוסק אחר: פעם אחת בטטה, פעם אחת גזר וכן הלאה בהתחלה לבשל רק במים גם בלי מלח או תבלינים, בלי כלום. שיכיר את הירק ככה, נטורל. מנסיון שלי ושל אחרים: תתחילי עם הבטטה. הם הכי אוהבים את זה וזה עושה את ההיכרות "חלקה" יותר. תרסקי את הירק טוב-טוב בבלנדר, עם הרבה מהמים שבהם בישלת את הירק (כי יש בהם ויטמינים) עד למרקם משחתי חלק כזה. המלצה שלי: תקני כמה "גרברים" שלב 1, ולו בשביל לראות את המרקם שאליו צריך להגיע. 2. בשלב הבא עד מבשלת כמה ירקות יחד ומרסקת אותם במי הבישול כנ"ל. בשלב הזה את יכולה להוסיף עשבי תיבול או שורשים כגון שומר, סלרי, פטרוזיליה. רצוי לא להוסיף תבלינים כגון מלח או אבקת מרק וכו', כדי שהילד יתרגל לטעמם של הירקות הטבעיים ושל עשבי התיבול. 3. בשלב הזה את כבר יכולה לבשל את הירקות עם עוף, הודו או בשר אבל עדיין לא לתת לו את העוף המרוסקכך הוא יתחיל להתרגל לטעם העוף או הבשר. שוב: לרסק רק את הירקות עם מי הבישול. המלצה שלי: היות והשלבים האלו חולפים מהר והם גם ככה לא אוכלים ממש "ארוחות" בשלבים האלה - תעשי כמויות לא גדולות ותקפיאי במיכלים קטנים וכך בכל פעם תהיה לך ארוחה מוכנה. 4. בשלב הזה (אני חושבת שזה משו כמו חודש אחרי תחילת ה"נסיונות") את כבר יכולה לרסק את העוף או ההודו (הם מעדיפים אותם על פני בשר בקר) עם הירקות ומי הבישול. אם זכרוני אינו מטעיני, זה גם השלב שאת יכולה כבר להוסיף גם קטניות ואורז או דגנים למרק ואז השמיים הם הגבול: את יכולה לשים פסטה, אורז, עדשים וכו' במרק, יחד עם הבשר והירקות. ומנסיון שלי: זה השלב שהם כבר יותר אוכלים וכבר כדאי לעשות כמויות גדולות יותר. אני, בשלב הזה, כבר נתתי לאיתי "בקטנה" להתנסות בלהרגיש את מרקם האוכל בידיים: נתתי לו מרק ובמקביל נתתי לו פיסת בטטה מבושלת וכד'. לא תמיד הוא אכל את זה כך, אבל כך הוא למד להבדיל בין סוגי מאכלים באמצעות המישוש והטעימה. 5. בשלב הזה יש כמה אפשרויות: יש כאלו שמרסקים כבר במרקם גס יותר את האוכל, יש כאלו שאפילו לא מרסקים אלא מאכילים את הילד בפירורים או חתיכות קטנות ישירות לפה ויש כאלו (כמו במקרה שלנו) שהילד כבר לא מוכן שיאכילו אותו ומתעקש לבד. זה למעשה כבר השלב הכי מגניב: את כבר יכולה לתת לו פיסות של ירק מבושל, קרום של לחם, ביסקויטים מיוחדים וכו' - שיחזיק לבד. זהו, יצא לי ארוך. מקווה שעזרתי.