היי! אשמח לעזרה:))

nadi angel

New member
היי! אשמח לעזרה:))

אני חיילת משוחררת. אני צריכה הכוונה וקצת יעוץ בקטע הלימודי. אני רוצה ללמוד משהו הומני. נרשמתי כבר ללימודי הוראה וביטלתי כי לא הייתי בטוחה שזה מה שאני רוצה לעשות. כרגע אני מעוניינת במקצוע- יועצת חינוכית. מה שנאמר לי שעדיף לעשות תואר ראשון במדעי ההתנהגות(שחייב עם זה תעודה הוראה- זה בא בנפרד?) ותואר שני יעוץ חינוכי. אשמח למידע עבור המקצוע, האם התואר הראשון קשור, ויהיה דומיננטי ביעוץ החינוכי. ופסיכומטרי. שמתי לב שייעוץ חינוכי נלמד לרוב במכללות, ברובן לא דורשים פסיכומטרי האם יהיה צורך בפסיכומטרי לתואר השני? האם כדי לעשות? ואת התואר השני עושים במכללה/אונ' אחרת? תודה מראש:))

תשובה על מנת להיות יועצת חינוכית את צריכה להיות בעלת תואר שני בחינוך, בתחום של ייעוץ חינוכי. את יכולה לעשות תואר ראשון במדעי ההתנהגות, פסיכולוגיה, חינוך ולעשות גם תעודת הוראה ואז להמשיך ללימודי תואר שני בייעוץ חינוכי. לא תצטרכי לעשות שוב פסיכומטרי לתואר השני אבל כן תצטרכי ממוצע גבוה בסיום התואר הראשון.

nadi angel

New member
אמממ

בהמשך לפנייתי. אחרי מחשבה. לפי הבנתי, אם אני אלך ללמוד השנה חינוך והוראה ליסודי(שזה כולל בתוכו תעודת הוראה) אוכל להמשיך לייעוץ חינוכי בתואר שני. השאלה , אם אלמד מדעי ההתנהגות, וארצה השלמה לתעודת הוראה, זה בא בקורס? תואר בפני עצמו?

למעלה