היי ארג'ונה! :)

מוטי ש

New member
היי ארג'ונה! :)

מה שלומך?איך החיים?:) שמע,החלטתי לחקור את העניין שדנו עליו בשירשור למטה בכוחות עצמי כפי שהסכמנו וכבר העליתי מספר דברים בחכתי. דבר ראשון,את החוברת שעליה אתה מדבר כתב פסיכולוג קליני בשם שמעון אמיר, שהספר המדובר הוא כנראה(גוגל וודאי היה מוצא עוד:)הספר היחיד שכתב מאז ומעולם. חיפוש קטן נוסף באינטרנט לא גילה עליו הרבה פרטים נוספים חוץ מהעובדה שהוא עובד באיזור השרון והשומרון....ומתמחה בתחום הטיפולי והארגוני... כן,באזור השרון מתרוצץ לו נדמה לי עד היום מנהיג של כת,שיש אומרים שהיא מסוכנת, בשם הסילקן טייגר,כמה סמלי. זהו "מורה"(?) שמלמד כבר משהו כמו 10-15 שנה,שמעת עליו?..הוא כמובן צץ ועלה במוחי כרגע אך ורק מכורחה וכוחה של האסוציאציה הברוכה,לא חלילה לשם איזושהי השוואה לא נוחה..לא שאני סבור שהוא אתה,(אם כי הכל יכול להיות,לך תדע.:) בנוסף,נדהמתי לראות שיש קורס שכזה בשם "האיום בחופש" באוניברסיטת בר אילן ושהספר המלווה אותו הוא הספר הנ"ל כחלק מקריאת החובה בקורס.המרצה של הקורס,דוקטור מרדכי פרישטיק,הוא אחד המומחים שחתמו בזמנו על מסקנותיו של הדוח "המיוחד" של תעסה גלזר. הוא מלמד קרימינולוגיה וסוציולוגיה,(נדמה לי אחד מהדברים ששלחת אותי ללמוד בעבר.) וודאי בשלב מסוים היית תלמיד שלו בבר אילן,שם גם טרחת ללמוד סוציולוגיה ועוד..(חה חה חה,צוחקים איתך אחשלו:) בבר אילן,אני מניח,תמיד יש לקורס הזה תלמידים.זה מאוד נוח ללעוס שוב ושוב את אותו החומר(.אפילו אתה לעסת אותו פעם אחד ולכן אתה זוכר מצויין את כל הפרטים הפיקנטיים...חה חה חה.:) אמור לי ידידי ארג'ונה, אז זהו המחקר "המפורסם" שצורף לדוח,(שהוזמן על ידי הממשלה:)?מחקר של פסיכולוג אנונימי למחצה שלא כתב מאז כנראה כל ספר אחר?הייתי אומר שזה מאוד מעניין! קטעים מצוטטים כאלו או אחרים מהספר הצלחתי למצוא באתר הידברות ועוד אתר שנקרא,נדמה לי,"בשם אדוני" או משהו כזה.אתרים של כל מיני חרדים המעוניינים ליצור תקשורת חדשה ומקרבת בין הבריות באמצעים שונים...:) יחד עם זאת,חלקי הפרקים שצוטטו באתר הזהלא ממש הרשימו אותי בתכניהם. כבר שמענו את זה בעבר,מה הופך את זה למשהו שיש לו תוקף מוחלט?שום דבר,חוץ מתחושת המיקוד בשעה שהאדם קורא את הספר. בשורה התחתונה:) בני אדם נמשכים לכתות בגלל ההבטחות שלהן לשיחרור וחופש,אך גם פוחדים מהם ביותר בגלל אובדן השליטה והוויתור על האגו.המרווח בין מה שהאדם נמשך אליו ביותר ופוחד ממנו ביותר הוא המקום הנוח ביותר למניפולציות שונות עבור גורמים שונים שמטרתן היא למשוך את האדם לכיוונם שלהם(שאינו בהכרח טוב יותר מהכיוון שממנו הם רצו להתריע ולהזהיר:),לשם כך הם מפעילים מניפולציות ושיטות של הפחדה,שבהן ייתכן והם מאמינים מאוד. שורה תחתונה מספר שתיים: בני אדם נכנסים לכתות(מסוכנות ולא מסוכנות)משום שיש להם צורך פסיכולוגי בזה.לא אתה,לא אני ולא אף אחד אחר יכול להציל אף אחד לא מעצמו ולא מאחרים,אלא אם כן האדם ביקש עזרה או שהאדם הבשיל.לעיתים גם אין צורך בזה.הנה,אתה רואה שאורי עידן הכותב כאן בפורום מודה בגלוי שהיה חבר בכת ושאפילו הרוויח מזה כמה דברים טובים.נכון שזאת רק תפיסה סובייקיבית,אבל מה יש להתוכח עם זה? סע ברכה! ומכתם של ניטשה לסיום: מי שנלחם במפלצות(דמיוניות או אמיתיות זה לא משנה)כדאי שלא יהפוך הוא למפלצת וכאשר אתה מתבונן בתהום שעה ארוכה, חוזרת התהום ומסתכלת גם לקרבך".. זה משפט המיועד לאלה שכל הזמן מחפשים את האפל בכל דבר ובייחוד לארג'ונה היקר שנדר נדר ביום שבו נכנס לקדושה להלחם בכוחות האופל ללא כל התפשרות...חה חה חה..אחשלו,למה אתה תופס את עצמך ברצינות כזאת?שחרר קצת.שחרר....מורה רוחני הפכת לנו...:) :)

מנור9

New member
בהמשך לניטשה אני מצטט את סטלין

זה שאתה פרנואיד זה לא אומר שלא רודפים אחריך

מנור9

New member
האוירה האינטימית החיבה והקשר האישי

בין הכותב לנמען גורמים לי צער על שנכנסתי באמצע

OriIdan

New member
מדוע אתה קובע קביעה כזו לא נכונה?

אני לא צורך שירותים מהכת, איני נמצא בקשר עם הכת. אז העובדה שהשם שלי רשום במחשב שלהם הופכת אותי לחבר? אם כך אז יש לי המון חברים ששמם רשום אצלי. אני לא חבר בכת! אני מעדיף להתרחק מהשליליות ולכן לא רוצה קשר עם האגודה למדיטציה. את המדיטציה אני ממשיך לתרגל כמו בעבר כי הטכניקה טובה. אבל את שיטות העבודה של האגודה אני לא אוהב.

A r j u n a

New member
אתה מתמיה אותי שאתה מגיב עידן

ידידך הטרול (ידידך בהודאתו האישית) עושה שירות טוב לאגודה טוב יותר מכל שירות שאתה יכולת או תוכל לעשות אי פעם בדברי התוכחה שלך הוא מפגין הלכה למעשה איך נראה תוצר של האגודה והוא עושה זאת בעקביות אם הוא פועל מטעם הסניליות שלו עצמו - אז מתמיה אותי שכנירת וגליקר לא מחזירים אותו לבית האבות ממנו הוא ברח אבל אם הוא פועל מטעמם - הרי זו דוגמה מדהימה לאיך כת נטפלת למישהו שאיננו רוצה להמשיך ולהיות חבר זו ממש רדיפה לשמה אני במקומך הייתי מתלונן עליהם במשטרה - שהם מנסים לשכנע אותך בכוח כי אתה חלק מכת מרושעת זו. אבל לו אין צורך להגיב, לא - תן לו, תן לו להתבטא אם כך הוא מפיץ את המ"ט - אין פלא שאין לאגודה כסף שימשיך כך - בקרוב מאד הם בכלל יפשטו את הרגל

מנור9

New member
זה הבטוי לאכזבה גדולה

מרמה כה ירודה של פורום שאמור לטפל בנושא רציני כמן מדיטציה ומהרכב רדוד של פסיבדו אינטלקטואלים מצטטי ניטשה

מנור9

New member
אף אחד לא משכנע את עידן לכלום

מבקשים משמי להפסיק להיות אנטישמי

OriIdan

New member
הם לא מטרידים אותי

תאמין לי שאם הייתי חש בהטרדה או בהטפלות אלי או בכל דבר שהוא עבירה פלילית, מיד הייתי ניגש למשטרה. עד היום לא מצאתי מעשה פלילי במעשיה של האגודה. אתה צודק, מנור הוא טרול די מגוחך. אני חושב שהוא פועל מטעם עצמו ולא מטעמו של דניאל גליקר. אתה צודק שהוא עושה כזה שירות גרוע לאגודה שממש לא פלא שאף אחד לא לומד.

מנור9

New member
תודה על האבחנה המדוייקת

מודטים הם לא שבלונה. יש כאלה יש כאלה ויש מי שיורקים מתוך מניעים לא ברורים על דרך חייהם. משטרה ? הארג'ונות מגלות טפשות תמימות או שניהם ביחד. ארגוני פשע מאיימים ואלימות משתוללת ברחובות מי יסתכל עליך ? מי יבין על מה אתה מדבר. טוב שלפחות אתה לא מאשים אנשים תמימים ישרי דרך ונקיי כפיים בפלילים. כת אכזרית ארג'ונה ? כל האנשים שפגשתי בכת האכזרית הזאת שונים לחלוטין מהסטיריאוטיפים הרדודים שאני פוגש בכל מקום כולל בפורום הזה. הם לאט משתלטים על פורומים פתוחים ברשת ומתחילים כמו שומרי סף לסנן את הבאים. עד היום לא ראיתי כאן שום הבזק של תובנה בסביבה צעקנית שמתיימרת לתת לנו המבקרים המזדמנים משהוא אינטליגנטי. כם אני טרול אבל לא מתיימר לשחק אותה אינטלקטואל מתנשא.

OriIdan

New member
יורקים על דרך חייהם?

ביטוי מאד לא ברור. אדם לא יכול לירוק על דרך חייו. כנראה שאתה עדיין לא עושה את האבחנה בין טכניקת המדיטציה לבין הארגון המפיץ אותה. הטכניקה טובה ואני מתרגל אותה סדיר ולא מפספס אף פעם. את הארגון אני לא אוהב. ליתר דיוק אני לא אוהב את דרכי פעולתו של הארגון כיום. באותם ימים בהם אני למדתי מדיטציה, דרכי הפעולה היו אחרות לחלוטין והמסרים אחרים לחלוטין. אז הארגון לא היה עונה על שבעת הקריטריונים שהגדרתי לכת, אז הוא לא ענה על אף אחד מהם לדעתי (אולי על אחד, אבל זה לא הופך אותו לכת) בקיצור, הארגון היה בעבר משהו תמים ויפה, היום הוא הפך לכת. לא כת מסוכנת, לא כת שעושה מעשים פליליים, אבל כת.

מנור9

New member
בא נניח שאני זורם איתך ומסכים

שהארגון עונה על הקריטריונים שהופכים אותו לכת. ראשית, אז מה ? מה זה משנה למודט המאושר ויצירתי (כמו שאתה מגדיר את עצמך) ? מישהוא מזכיר לך כל יום שאתה חבר בכת ? רוששו אותך מנכסיך ? ביקשו ממך משהוא ? פיתו אותך לדברים שלא רצית ? אף אחד לא יכול לשנות את התחושה הסובייקיבית שלך. שנית, למה לחזור על זה בכל פורום, קומונה, טוקבקים בלוגים אתרים והיכן לא ברצף שכיחות ועוצמה חסרת פרופורציות. עזוב אותי אני כבר הפנמתי שאני חבר פעיל בכת וזה ממש עושה לי טוב. מה איתך ? מה עם השם והמוניטין שלך ? מילא טרול אבל התנהגות כפייתית כזאת ? הציעו לך כל דרך להיפטר מהטיק. אפילו ארג'ונה שלא נתפס על ידי כמאור הגדול הסביר לך את זה. אז מה תמשיך ותמשיך כמה המדיטציה טובה וכמה הארגון כת ?

למעלה