היי, אפשר?

הברזתי

New member
היי, אפשר?

שלום.
קוראים לי אהרון ולזה שלצידי גם קוראים אהרון.
שנינו נושקים לגיל העשרים ויוצאים בשאלה זה כחמש שנים לערך.
אני הסתדרתי בחיים, יש לי פרנסה מעולה, חברים נהדרים, מקום מגורים נוח – הכל נהדר.

הבעיה היא עם החבר שלי פה – הוא קצת מסובך.

בשביל הרקע אציין שיש בו מידת מה של נרקיסיסטיות וכמו"כ במרוצת השנים הוא זכה בכמה הזדמנויות בחייו לתואר 'נכה רגשית' מסובבים שונים.

עד היום הוא יצר קשרים כאלו ואחרים אך תמיד מכל מיני סיבות הם נסתיימו. חלקם האשימו אותו בחוסר יכולת לתקשר, חלקם טענו שהוא אינו מודע לקודים חברתיים בסיסיים, וחלקם סתם נזנחו על ידו עד שהקשר נקטע מעצמו.

כעת, הוא מעוניין לעבוד על כך ולרכוש לעצמו חבר'ה יציבה וקבועה.

הוא אינו חסר בטחון עצמי ולפחות לא באופן קיצוני או יוצא דופן, הוא כן יודע איך לפתח שיחה וכן להכניס עניין, אבל איכשהו תמיד ההמשכיות מתפספסת לו.

אז...

מה בעצם קורה לכל הרוחות?

איפה אתם פוגשים/ פגשתם אנשים?

מה השלב הבא אחרי שמקשקשים כמה מילים?

מתי אתה נחשב נודניק או 'חופר'? ומה כן לגיטימי?

תובנות בנושא או סתם אנקדוטות יתקבלו באוזן קשבת.

ברוכים תהיו.

Caro Kan

New member
אני אוהב אותך

ואין תשובות לשאלות ששאלת (אחד שיודע, ובכל זאת שואל את עצמו) ואין לי משהו משהו מיוחד לומר.

איך בן אדם שאומר:"אני אוהב אותך" כותב

שאין לו משהו מיוחד לומר?הרי אמרת את אחד הדברים הכי מיוחדים בתבל!

http://www.youtube.com/watch?v=ravi4YtUTxo

ועכשיו שזה מאחורינו, יש לי תשובה אחת בשביל כל השאלות שלך.
אתה מוכן? הנה זה בא...

טה דה
אתה צריך להיות מגניב אחי.

תהיה שונה. תהיה נאמן לשוני שלך. תתרחק ממושלמוּת. אל תגיד את הצפוי. אל תתעסק עם השיער שלך. סגוד לשטן. אהב חתולות. תמיד חפש את האירוניה, לא מצאת? אין לך מה לחפש שם. כשמשהו מצחיק עולה לך לראש, דמיין שכולם כבר שמעו אותו ותחשוב איך לעשות אותו יותר מצחיק. יותר מ 6 שניות? - לא מצחיק. תגזים במחמאות לכוסיות אך הפנה גב לפני שיספיקו להגיב. הפחת למינימום מחמאות לקרובים אליך. דבר בתשוקה על דברים שאתה אוהב. אל תסגוד לשטן. כולם ערומים מתחת לבגדים שלהם. ציבור הם הרבה בודדים, מה שמעניין את אחד מהם יעניין את כולם. כשאתה חש מאויים, תתעמת מיד. היססת? רד מזה. אל תעריץ אדם בפניו. תחפור בלי לשאול אם אתה חופר, כשאתה שואל או חושב על לשאול - אתה חופר. איים על אנשים בחצי צחוק, שלא יהיו בטוחים אם אתה רציני. צא לפגוש אנשים ביקום בכלל ובכדור הארץ בפרט. והכי הכי חשוב, שום דבר לא באמת משנה אז - why so serious?

אתה יכול להיות רזה, שמן, עם/בלי רגליים, עם/בלי אשכים, קרח, חתיך, מכוער, חכם או טיפש, לא מזיז לאף אחד. תהיה מאגניב וכולם/ן יחזרו אחריך, אלו הם החיים.
ומתוך שלא לשמה וכו'

בחיי, אני תוהה מה זה הכתיבה המוזרה הזאת...

אוסף של שטויות קורעות ומאגניבות כלשונך , משעשע ויפה טפשי מצחיק ומוזר בו זמנית, מזכיר קצת את תמיר מהאח הגדול ז''ל.

yatusha

New member
זה מפריע לו?

יש אנשים שלא הולכים עם הנורמה החברתית וטוב להם. בררת אם הוא רוצה להשתנות? אם הוא מרגיש שהמיומנויות החברתיות שלו חלשות?

פוגשים אנשים בכל מקום. לא רק "זאבים בודדים" מסתפקים במעט חברים, יש הרבה אנשים שמרוצים מהמעגל הקטן שלהם.

מה עושים? תגרור אותו איתך למפגשים חברתיים עם החברים שלך או סתם לפאב שכונתי ותתאמנו בלקשקש עם נשים וגם גברים תוך כדי שאתה שם לב איפה הוא "נופל" ומדגים לו איך ממשיכים שיחה.
תלמד אותו לשים לב לתגובות של מי שמולו ואם קשה לו תלמד אותו קצת על שפת גוף, לא כדי שהוא ישנה את ההתנהגות שלו, אלא שיהיה ער למי שמולו.
תציע לו לתרגל 'סמול טוק' עם כל מי שהוא פוגש- נהג אוטובוס/ מונית/ קולגה/ חברים ושיסים לב איך הוא שולט בשיחה ובסיום שלה.

בשיחה של 3 דקות אפשר לדבר עם זר על מזג האוויר או להגיע לנושאים אינטימיים עם שיתוף ופתיחות ושתי השיחות יכולות להיות טובות באותה מידה. אין מותר ואסור. רק מיומנות.

בהצלחה

הברזתי

New member
תודה. אעביר לו.

(אהרון זה אני, הפסיכולוג שלי טוען שיש לנו מאניה דיפרסיה)

pokeret

New member
מה עשיתי איתך כל הזמן הזה?

<אייקון מיואש<

הכל באהבה אחי.

מה, זה הוא??

יאללה, האדם היחיד בעולם שאולי אשכרה עושה את כל הדברים ההם שכתבתי :)

אהרן, תהיה אתה אחי, ותמשיך לכתוב

הברזתי

New member
מלך העולם אתה!

(זה לא נקרא שאני מעריץ בנאדם בפניו, נכון.)

אוהב אותך.

למעלה